Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Danusza 10:35, 20 cze 2012

zwiedziła ogród połaziłam zmęczyłam oczy i usiadłam odpocząć pozdrawiam
popcorn 10:53, 20 cze 2012

Ale cudnie! A jakie kanciki! A jakie obwodki! Super
Sebek 12:22, 20 cze 2012

Syla napisał(a)

Super cięcie Ja dziś ciachałam pęcherznicę. Ciacham ją już parę lat 2 razy do roku i jakoś kuleczki ładnej nie mogę wyciachać

ja swoje pęcherznice wysadziłam z gruntu do donic i mocno przycięłam ...... Szukam dla nich odpowiedniego miejsca ....... Strasznie szybko wypuszczają nowe gałązki i również chcę z nich zrobić kulki ..... Może się uda

Kulę będzie cięźko zrobić raczej sześcian lub prostopadłoscian
U sąsiadów rośnie olbrzymia pęcherznica diabolo przetykana thujami, a ja zrobiłam z niej źywopłot na tyłach....
Boscha zawiozę do zaprzyjaźnionego szewca który ostrzy nożyce i noże, zobaczymy czy taki dziwny kształt można ostrzyć

Żywopłot wychodzi całkiem , całkiem z domieszką pęcherznicy Luteus , tak przeplatane po parę sztuk ....
Całkiem fajny taki szewc to ja swoje do teścia mojej siostry czyli po sąsiedzku Zobaczymy to się z tym da zrobić

Kula nie bardzo wyjdzie - ona rośnie tak szaleńczo.... Zawsze wiosną ciacham swoje na około 30 cm, teraz jak na nie patrzę z trawnika to są prawie mojego wzrostu - a niski nie jestem
Sebek 12:24, 20 cze 2012

Syla napisał(a)

Cześć Syla , dzięki za odwiedziny u mnie Diabolo słabo szła, jak się okazało mrówy zrobiły sobie pod korzeniami dom, może teraz już będzie lepiej, bo je załatwiłam

Ania ja w ogrodzie mam mrówkę na mrówce ..... dla mnie miejsca brak ..... Czy jak bym sypnęła proszkiem do pieczenia do zaszkodzę roślinom ???.... Nawet pielić się nie da bo mnie gryzą .... .... Nie wspomnę o kopczykach na trawie które się namiętnie pojawiają ......

Proszek do pieczenia nie powinien zaszkodzić Raz posypałem i rzeczywiście nie ma - przeniosły się gdzie indziej Jak będziesz sypać i sypać to w końcu je wygonisz - do sąsiada
Celina 21:53, 20 cze 2012

Sebek napisał(a)

Cześć Syla , dzięki za odwiedziny u mnie Diabolo słabo szła, jak się okazało mrówy zrobiły sobie pod korzeniami dom, może teraz już będzie lepiej, bo je załatwiłam

Ania ja w ogrodzie mam mrówkę na mrówce ..... dla mnie miejsca brak ..... Czy jak bym sypnęła proszkiem do pieczenia do zaszkodzę roślinom ???.... Nawet pielić się nie da bo mnie gryzą .... .... Nie wspomnę o kopczykach na trawie które się namiętnie pojawiają ......

Proszek do pieczenia nie powinien zaszkodzić Raz posypałem i rzeczywiście nie ma - przeniosły się gdzie indziej Jak będziesz sypać i sypać to w końcu je wygonisz - do sąsiada

Też sypię proszkiem!!
Syla 22:22, 20 cze 2012

Kula nie bardzo wyjdzie - ona rośnie tak szaleńczo.... Zawsze wiosną ciacham swoje na około 30 cm, teraz jak na nie patrzę z trawnika to są prawie mojego wzrostu - a niski nie jestem

No to się nie będę starać z tym kulkowaniem , kupiłam kiedyś trzy i posadzę ale gdzie ? to muszę się zastanowić jeszcze .... dzienks

Syla 22:23, 20 cze 2012

Celina napisał(a)

Też sypię proszkiem!!

No to zacznę bo mnie te mrówy okropnie denerwują !!!
Sebek 22:27, 20 cze 2012

Syla napisał(a)

No to się nie będę starać z tym kulkowaniem , kupiłam kiedyś trzy i posadzę ale gdzie ? to muszę się zastanowić jeszcze .... dzienks

W przedogódku!
Syla 22:35, 20 cze 2012

Sebek napisał(a)

W przedogódku!

No właśnie!!! w przedogródku !!!wraz z istniejącymi już tam kulkami z tawułki Golden Pincess .....!!!! to jest to !!!.... no i znowu dla Ciebie dzienks No to sobie jeszcze poczekają w donicach aż nabiorę siły
Sebek 22:36, 20 cze 2012

Cieszę się, że pomogłem