Posadziłam dzisiaja przy chodniku pomiędzy kulki bukszpanowe większe kule, ale teraz się tak zastanawima, czy to był dobry pomysł, chyba za dużo tych kulek. Może je przesadzę z drugiej strony chodnika, a tam pomiędzy dam żółtą tawułę. Będzie pasowała taka żółta tawuła pomiędzy tymi bukszpanowymi kulkami?
Agnieszka, nie wnerwiaj mnie...... u mnie nie chcą kwitnać.. a mają ksiązkowo... nawet nie wiem jaki kolor, bo kolejny rok i pupa blada... Dzięki za Twoje
Witajcie dziewczęta!Dziękuję za tak miłe słowa.Ogród jest nieco skromny ,już sie zestarzał i muszę zadbać o nową szatę.Co by Wam tu wrzucić ?Mam ponad 600 zdjęć .W bardziej nasłonecznionych miejscach posadziłam 60 róż ale zdjęcia mam z ubiegłego roku bo jak wiecie jeszcze na nie nie czas.Może jeszcze kilka zdjęć z ostatniego spaceru w trakcie odpoczynku od koszenia.
Haniu, nigdy nie myślałam, że doczekam wierszy o sobie Już sama nie wiem czy mam bardziej sie cieszyć z tego, że poznałam tylu fajnych pasjonatów ogrodowych i ciekawych ludzi, czy z tego, że mogłam pokazać swój ogród i nawet są wpisy, że się komuś podoba to moje "chomikowanie"..... rozwaliłaś mnie sentymentalnie tym wierszem. Zatkało mnie. Czasami niestety to się zdaża...
Bożenko, na górze grotki utrzymują się tylko rojniki , żagwin mam ale rośnie trochę niżej
Ja też kupiłam parę roślinek.... najbardziej interesuje mnie ta kolorowa dąbrówka.... wzięłam jeden krzaczek, bo nie wiem, czy nie będzie wrażliwa na mróz
Podpowiedzcie Kochani jak walczyć z takim brązowieniem tujek ? Są to brabanty, posadzone w kwietniu 2010. W zeszłym roku dostały raz nawozu do iglaków doglebowo w granulkach i w tym roku raz podlałam z nawozem płynnym do iglaków. Czy to też ta fytoftoroza ? Dodam, że rosną w zasadzie w cieniu ( mimo to wydawało mi się, że do tej pory sobie dobrze radziły ) , choć te egzemplarze widoczne na ostatnich dwóch zdjęciach mają trochę słońca popołudniu i właśnie o dziwo od tej strony zaczęły najbardziej brązowieć Nigdy jeszcze ich nie przycinaliśmy, czekając aż osiagną wysokość o jaką nam chodzi. Nie są wyściółkowane korą. Co robić ? tak wyglądają :
co tu można napisać ? - pędź dalej ? kto to nadąży, to może zwolnij,
ale to wbrew naturze,
więc gnaj dalej a ja Ci czasami zaglądać będę i oczy radować pięknymi widokami
dla Ciebie moje poranne diamenciki