Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

eliza3 22:50, 19 lip 2012

Celina napisał(a)
Wysępione od sasiadki dwie odmiany szałwi

Celinko, śliczne szałwie. Też takie miałam, obie wymarzły tego roku... w tym roku wiele roślin straciłam.
Pozdrawiam i melduję, że wątek założyłam
Celina 23:02, 19 lip 2012

eliza3 napisał(a)

Wysępione od sasiadki dwie odmiany szałwi

Celinko, śliczne szałwie. Też takie miałam, obie wymarzły tego roku... w tym roku wiele roślin straciłam.
Pozdrawiam i melduję, że wątek założyłam

Już pędzę!!!
Bogdzia 23:10, 19 lip 2012

Celina napisał(a)

jak dobrze ,że chociaż zakwitło pół krzaka hortensji

Coś oszukujesz ja widzę kwiatostany które próbjesz ukryc.A jakie ma liście?- piekne.

Bożenko lutro pstryknę foto tym niemrawym ! ściemy nie ma!

Aha popsikałam moje RH wg Twoich wskazówek i już drugi raz mi spłukał deszcz!! Mogę jeszcze raz spróbować ,aby nie przedobrzyć?

Ale nie wiem czym psikałas nawozem dolistnym czy na mączliki bo pisałam o obydwu. Maczlików czas chyba minał a nawozwm dolistnym możesz co kilka dni opryskac jeśli jest taka potrzeba ale jeśli są zdrowe to nie ma potrzeby.
Elfik 23:17, 19 lip 2012

Celinko, hop! hop! - - - pohukuję, żebyśmy się nie minęły tak jak w Wojsławicach... Widziałam u Ciebie niezłe zakupki! Ja jestem twardziel: tylko ostróżkę i żurawkę. I jeszcze hosteczkę Mauska
Twój ogród też tonie w kwiatach, samych rozwarów masz tyle kolorów... I co ja widzę? Moje liatry już przekwitają, a u Ciebie zaczynają? Za to lilie u Ciebie w pełnej krasie, a u mnie dopiero jeden pąk! A mam AŻ trzy lilie, więc i tak dobrze, że jedna raczy zakwitnąć... Ominęły dziś nas jakoś zapowiadane kataklizmy, tylko wiatr łeb urywał, ale nie porwał mnie wraz z kosiarką, nawet odchwaściłam swoje "złoto", czyli kompostowniki... . No i łapy mnie bolą, że ledwo klikam
Pa, dobrej nocki
Celina 23:30, 19 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

jak dobrze ,że chociaż zakwitło pół krzaka hortensji

Coś oszukujesz ja widzę kwiatostany które próbjesz ukryc.A jakie ma liście?- piekne.

Bożenko lutro pstryknę foto tym niemrawym ! ściemy nie ma!

Aha popsikałam moje RH wg Twoich wskazówek i już drugi raz mi spłukał deszcz!! Mogę jeszcze raz spróbować ,aby nie przedobrzyć?

Ale nie wiem czym psikałas nawozem dolistnym czy na mączliki bo pisałam o obydwu. Maczlików czas chyba minał a nawozwm dolistnym możesz co kilka dni opryskac jeśli jest taka potrzeba ale jeśli są zdrowe to nie ma potrzeby.

Bożenko -nawozem dolistnym. Ale jedna rh coś ma listki poskręcane
Jutro jak nie zapomnę strzelę foto. I chyba na tej poskręcanej jest trochę mszycy.To może to wina tego robala!
Celina 23:34, 19 lip 2012

Elfik napisał(a)
Celinko, hop! hop! - - - pohukuję, żebyśmy się nie minęły tak jak w Wojsławicach... Widziałam u Ciebie niezłe zakupki! Ja jestem twardziel: tylko ostróżkę i żurawkę. I jeszcze hosteczkę Mauska
Twój ogród też tonie w kwiatach, samych rozwarów masz tyle kolorów... I co ja widzę? Moje liatry już przekwitają, a u Ciebie zaczynają? Za to lilie u Ciebie w pełnej krasie, a u mnie dopiero jeden pąk! A mam AŻ trzy lilie, więc i tak dobrze, że jedna raczy zakwitnąć... Ominęły dziś nas jakoś zapowiadane kataklizmy, tylko wiatr łeb urywał, ale nie porwał mnie wraz z kosiarką, nawet odchwaściłam swoje "złoto", czyli kompostowniki... . No i łapy mnie bolą, że ledwo klikam
Pa, dobrej nocki

Witaj Elciu.
Oczki mi sie zamykają. Jutro wpadnę do Ciebie! śpij dobrze
Celina 23:37, 19 lip 2012

Dobranoc, miłych snów.

barbara_kraj... 00:14, 20 lip 2012

Celina napisał(a)
Liatry jakieś porosły jak oszalałe ,ciekawe czy zakwitną na całej długości! Takich jeszcze nie miałam!

O! Liatry potrafią śmigać w górę! Będą Ci kwitły długo, bo kłosy wielkie
barbara_kraj... 00:16, 20 lip 2012

Celina napisał(a)
Hibiskus mi się wysiał Jutro powsadzam jeszcze trochę do doniczek .Może będą nówki!

Jak to Ci się wysiał? Sam?
Czy to nie jest ten letni, jednoroczny?
mira 06:49, 20 lip 2012

pogapiłam, wszystko dorodne i ładne widozki
miły mam poranek w Twoim ogrodzie , żeby jeszcze tak móc zostać i z kawą ........
no cóż w realu jest inaczej - do roboty !

pozdrawiam