Już kilka zdjęć zrobione, tylko jak się przyjrzałam to wstyd je pokazać obecnie mój ogródek wygląda nieźle tylko na tle sąsiadów u których jeszcze budowa Ale cóż jestem gotowa i przyjmę na klatę wszystkie uwagi
Jeszcze nie zorientowałam się dobrze we wszystkich zakamarkach ogrodowiska, ale napewno dodam się do mapy ogrodów.
Nie wiem czy mój ogród będzie romantyczny, najbardziej gustuję w ogrodach takich uporządkowanych wszystko od linijki, zakochałam się w ogrodzie gardenarium ale to akurat nic nowego nie ja pierwsza Oczywiście w moim "ogrodzie" póki co nic nie jest od linijki, walczę z chwastami na trawniku, opryskałam z tydzień temu ale póki co jakoś słabo je wyłożyło chyba muszę powtórzyć, dlatego narazie nie koszę trawy /to tak na usprawiedliwienie tego mojego bałaganu /
a teraz popróbuję z tymi zdjęciami
Dzis zapakowałam resztki Sebkowi na jutro do wysłania.
Nie mam już.
Jak to mówią - kto je ostatki ten jest piękny i gładki
Dziękuję Ci Danuś. Mogłem pomyśleć o nich wtedy jak wszystkim rozsyłałaś - co mi wtedy do głowy strzeliło ?
Ahhhhhhh - zawsze jest taka moja pierwsza reakcja na ten ogród
Prześlicznie wygląda ten front, nie ma dużo kolorów ale przyciąga wzrok chyba każdego przechodnia.
A masz Danuś zdjęcie idealnego trawnika po koszeniu?
Mam, chociaż ostatnio pokazałeś swój. Uważam, że był idealny.
No jak możesz tak kłamać
Rzeczywiście koło ciurkadełka w większości już cieszy, choć nadal ma puste place.
Danusiu a które żurawki wyglądają ładnie z bladoróżową różą?O ile w ogóle.. I chciałam się jeszcze zapytać czy robiłaś kiedyś w Anglii jakieś zakupy roślin przez internet?Heucheraholics, którą podałaś mają przepiękne żurawki. teraz widzę, że na Chelsea też będą. dysponujesz może jakimiś innymi sprawdzonymi adresami? nie mam na myśli tylko tych z żurawkami
Ładnie wyglądają wszystkie bordowe, nawet Obsidian, wybierz którąkolwiek.
Przez internet w ogóle nie robię zakupów, ale możesz próbować.
Zobacz w dziale https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-heuchera-zurawka
powinny być linki forim w Polsce. Nasze Forumowiczki kupują.
Po miesięcznym studiowaniu Ogrodowiska i Twoim poczynań Danusiu, uświadamiam sobie, ile mam pytań. Wcześniej kupowałam, sadziłam i rosło sobie lub nie, a teraz myślę i myślę. Z zakupem wstrzymuję się aż będę pewna, że roślinie będzie dobrze na danym miejscu i czy będzie pasować do całości itp. Zaczynam myśleć o stanie zdrowotnym już posiadanych roślin. Kiedyś szłam chyba w dobrym kierunku bo pierwszymi roślinami , które sama zasadziłam były bukszpany, formowałam je w coś na kształt kuli, ale teraz mnie niepokoi ich stan. Czy to moze choroba?
Bukszpany są podatne i trzeba pryskać profilaktycznie, porady są w naszym artykule i sposób ochrony bukszpanów także (link na dole).
Dla mnie Mospilan to też środek nr 1, wczoraj pryskałam nim profilaktycznie wszystkie bukszpany.
Danusiu, dziekuję za porady zakupowe podpowiedz mi tylko proszę w jakiej odleglości od siebie mam posadzić hosty i te drugie na "p"
Kasiu, hosty co 0,6 m minimum bo one są duże, a przywrotnik co 20 cm.
Ale powiem Ci, że ja znacznie naginam te centymetry bo bym nie pomieściła wszystkiego.
Kochani, usunęliśmy film ponieważ to było spontaniczne działanie Michała, a portal jednak powinien dbać o poszanowanie dóbr osobistych właścicielki ogrodu. Prosimy o nie komentowanie tego faktu.