Co za widoki przedstawiłeś na ostatnich zdjęciach. Ale najbardziej mi się podoba piwonia krzewiasta. U Ciebie już kwitnie .Też pokażę i też różową . Rysiu Wasze dzieło w Iwoniczu zostało dziś ożwirkowane. Jutro pokażę fotki i poddam się osądowi.
Ryszardzie,mam pytanie,czy zbierałeś nasiona ze swojej piwonii drzewiastej,czy nie dopuszczasz do ich zawiązywania?
NIe zbieram nasion Ta piwonia jest podobno sprowadzona z Japonii tak zapewniał właściciel szkółki z Janowic a kolor miał byc bordowy -jest jak widać. Natomiast druga miała być żółta i od 5 lat jeszcze nie zakwitła . nie znam przyczyny Czekam!...
Przepiękne masz rośliny , jestem pełna podziwu i zachwytu dla Twojego ogrodu . Mam pytanko , Twoja obiela the Bride ile ma lat . Ja również mam ją , kupiłam w ubiegłym roku, ale moja jest malutka (ok.70 cm.) mimo to kwitnie pięknie . I tak patrząc na Twoją , zastanawiam się czy nie przesadzić jej w jesieni , bo coś mi się wydaje że tu gdzie rośnie teraz będzie miała za mało miejsca i może "zagłuszyć" inne rośliny. Pozdrawiam