Claire Austin - kupiłam jej więcej, chyba 10szt., żeby dekorowały wielki, okrągły klomb przy zajeździe przed domem. Już mi się podoba, choć to dopiero pąki. Miała być biała i pewnie taka będzie, ale w pąkach ma śliczny, śmietankowy kolorek. Szkoda, że pączusie wymęczone przez deszcze, ale jest ich sporo na krzaczkach, więc myślę, że będzie na co popatrzeć. Miejsce tam mają dobre, bo jest troszkę cienia w ciągu dnia, więc może kwiaty nie będą takie krótkotrwałe jak u innych austinek. Już widzę, porównując do Munstead Wood, że pąki rozwijają się znacznie wolniej.
Ooo, coś mi to przypomina... Sama tak zaaranżowałaś te "schody", czy Rysiu Cię natchnął? Mam taki malutki "stok" i żałuję, że tak nie wymyśliłam, a teraz za późno .
Bociusiu! Ta dziura to nie od kreta. Jak najprędzej kupuj <Bros na nornice>! Ja chyba tym wytępiłam. Tylko systematycznie obserwuj kanały i dosypuj po troszkę co 2-3 m, a nie tak, jak piszą, że jedno skupisko trutki na 40 m kw.
ja się pozbieram momentalnie - śliczny taras ... na kanapie odpoczywa się już od pierwszego spojrzenia a zdjęcia Ani oddają to jak należy ... Magda korzystaj z tego zakątka ... jest super ...
Ania, ja Cie udusze. Nie dosc, ze pedzisz na zlamanie karku i nie dajesz najmniejszych szans na bycie na biezaco to jeszcze z premedytacja poszerzasz moja liste chciejstw. No i jak ja mam teraz z tym zyc??? No jak???
Te ostrozki miec musze, tylko gdzie je wsadze, no gdzie?
Juzia a ja jestem monotematyczna i bym na tej rabacie z boku rzuciła kilka kul bukszpanowych i podadziła je:
a ) trawami
B) różami okrywowymi
C) liliowcami
D) lawendą do wyboru
Wada traw - bardoz późno się budzą i nie możesz ich uznać za podsatwę kompozycji bo do czerwca bedzie brzydko i będziesz się denerowować. Wówczas trawy koniecznie z tulipanami i czosnakami.
1 wariant polecam warinat bukszpan kule + lawenda + trawy + czosnki
2 wariant polecam róże okrywowe lub liliowce + kule bukszpanowe
Cyknę ci dzisiaj fotki moich rabat abyś zobaczyła jak to wygląda. Ja akurat jestem fanką róż, a okrywowe ktore poleca Karolina są calkowicie bezobsługowe mam ich chyba teraz z 30 szt pomiędzy bukszpanami...
To jest zakątek w reprezentacyjnym miejscu i musi być piękny przez caly rok.