pozytywnie zazdraszczam tak cudnie dużego ogródeczna warzywnego ..... podziwiam pracowitość ..... a spanie każdemu po ciężkiej wyczerpującej robocie się należy !!! podlewanie to już tylko rozrywka Nadal kombinuję gdzie u siebie choć skrawek znaleść na taki warzywniczek buziol
Prace w ogrodzie trwają - codziennie sadzimy i wciąż szukamy odpowiednich roślin. Ostatnio posadziliśmy przywiezione przez Finkę hortensje - 'Strong Anabelle', 'Invincibelle Spirit', 'Vanilla Fraise' i 'Sundae Fraise'. Poza tym sporo lawendy w różnych odmianach, kolejne perovskie, duuuużo traw i wszystkich pasujących nam badyli
W ogrodzie kwitnie nie tylko roślinność, ale i miłość wśród zwierząt
przynajmniej wiemy, że mamy co najmniej jednego samca , żółwie zimują w oczku
no tutaj to coś życie zakończyło, ale na szczęście dawno - zastanawiamy się czyja to czaszka ?
rabatka przy ogrodzie śródziemnomorskim, po lewej widać Rudbeckia maxima (to coś podobne do kapusty) - będzie kwitła po raz pierwszy
Akanto, obiecana fotorelacja z zakupionych bukszpanów
Tak były zapakowane
takie sadzonki
posadzona jedna z obwódek
Jak będzie lepsza pogoda zrobię zdjęcie obwódek sadzonych wiosną, sadziłam je co 15 cm, bardzo ładnie rozrastają się.
Sadzonki z przesyłka i graticami wyniosły po 1,45 za sztukę. Pani ma kilka wielkości; jeżeli bedziesz chciała podam namiary.
Etykietka gdzieś wcięło, zamieściłam w wątku Ani, może podpowie
Danusiu, założyłam ten wątek dla nas wszystkich, żeby zaznaczyc, oddzielic nowy sezon, nie chciałabym sama do niego wrzucac zdjęc .
Może źle zatytuowałam??
Jeśli ta róża z zielonym środkiem to również ta:
to będzie to Mme Hardy, ona ma takie oczko .
Szkoda Twojej William and Catherine, liczyłam na to, że ją u Ciebie lada dzień zobaczę w rozkwicie.
Moja róża od Ciebie właśnie rozkwita :*