Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

noemi 12:19, 30 cze 2012

Witaj Aniu piękna hortensja jaka wielka
... przy okazji chciałam zapytać czy do pomidorków koktajlowych też mogę wbić drucik miedziany i jak to się robi ? ...tak przebić łodygę na wylot ?
Bogdzia 15:58, 30 cze 2012

Jestem na bieżąco , czekam na nowe nowinki.
Mala_Mi 17:28, 30 cze 2012

noemi napisał(a)
Witaj Aniu piękna hortensja jaka wielka
... przy okazji chciałam zapytać czy do pomidorków koktajlowych też mogę wbić drucik miedziany i jak to się robi ? ...tak przebić łodygę na wylot ?

Przebijaliśmy pomidory drutkiem miedzianym pierwszy raz..... i zobaczyjmy co to da..... miedzianą biżuterię dostały wszystkie..te koktajlowe też...... szkoda, że miedż nie pomaga na przędziorki...mam ich cała szklarnię..... ale może i działa na pomidory..... bo na pomidorach przędziorka nie ma, a na ogókach jest...a szklarnia jedna.....
Konstancja30 17:47, 30 cze 2012

asc napisał(a)
Wpadłąm na forum na chwilkę, by pokazać powód dla którego nie mam najmniejszej ochoty żyć w zgodze z naturą...... Czasu brak, wszystko się wali i pali.. nie wiadomo w co włożyć ręce...... kasa na rewolucje ogrodowe wyciekła....a tu jeszcze to....... cała instalacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! i inne rzeczy poszły w ..... (tu słowa niecenzuralne w wielkiej ilości)... zostałam pozbawiona narzędzia do pracy...... k...a mać.Kable, kabelki..... nie wiadomo co i gdzie...jak to naprawić...... to wieki zejdzie..a warsztat mnie skasuje w cenie tego auta........ grrrrrr....grrrrrrrrrrr Sąsiadom poniszczyła domy.... sąsiadce zimą też tak zjadła auto....... i mówią, że jak jest pies to kuna nie przylezie...... franca jedna wiedziała, że pies za płotem.... do chałupy nie udało się jej wleżć bo podbitka stalowa...z blachy..... (o mądry ten mój M, że tak to zrobił)....to do auta sięwprowadziła..zimą pachałąsiedo drugiego samochodu, to kostki WC powrzucalismy pod maskę.. pomogło..bo się przymierzała, ale nie wlazła......

No chyba, że to natura oswojona przez człowieka....

Miłego dnia w ogrodzie.... zanosi się na wielki upał....

no o jakiej zgodzie tu można mówić ... jak to czynna napaść ... Anno bądź dzielna bo Ty na wojnie jezdeś ...
Mala_Mi 18:21, 30 cze 2012

Iza....... zawsze potrafisz rozbawić i poprawić nastrój......
A ja pokaże Co już u mnie stanęło spowrotem na działce..... tylko w nowym miescu.
Moje monstrum wreszcie usunięte z pola widzenia na skalniak...... trawki jeszcze podrosną i zasłonią to ustrojstwo paskudne...ale jakie przyjemne..zwłąszcza w taki dzień upalny jak dziś....
Teraz z tarasu mam taki widok..... jeszcze uporządkować otoczenie balii i oczka..i miodzio.....

Mala_Mi 18:24, 30 cze 2012

W celu powrotu do hronologii wstawiam zdjecie przed.....
Czyli ułożono kółeczko z kostki, nasypano piasku...styropian.... i potem pojechaąłm i nie oglądałam

Jak wróciłam było już tak...... szkoda, że woda dopiero się leje, bo już bym tam szukała ochłody...... auto bez klimy....masakra..... Klimę zjadła kuna....grrrrrrr Idziemy na wojnę......

Mala_Mi 18:27, 30 cze 2012

I moje nowe zakupy do OKA.... lawenda oczkowa..... czyli hmmmm nie che mi się szukać kartki z nazwą.....

A jest taki upał, że lilia się zamknęła i schowała sprytnie przed słońcem..... spryciula
Od razu pogoniłam po aparat....
Madzenka 21:02, 30 cze 2012

asc napisał(a)

Anabelka jak z katalogu reklamującego szkółkę!!! Możesz kochana rozpocząć sprzedaż wysyłkową Lilie boskie i koło na basen bardzo mi się podoba )
A nie możesz tego basenu wkopać w ziemię? Czy tak nie można/ nie naleźy?

Marzenko..to jest taki rozstawianym basen i konstrukcję ma naziemną........ jeszcze musze poczekać na możliwośći finansowe basenu wkopanego..... a na razie jest koło......

Ale jak cię znam to sobie niedługo taki wkopany zafundujesz?
Madzenka 21:14, 30 cze 2012

asc napisał(a)
Wpadłąm na forum na chwilkę, by pokazać powód dla którego nie mam najmniejszej ochoty żyć w zgodze z naturą...... Czasu brak, wszystko się wali i pali.. nie wiadomo w co włożyć ręce...... kasa na rewolucje ogrodowe wyciekła....a tu jeszcze to....... cała instalacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! i inne rzeczy poszły w ..... (tu słowa niecenzuralne w wielkiej ilości)... zostałam pozbawiona narzędzia do pracy...... k...a mać.Kable, kabelki..... nie wiadomo co i gdzie...jak to naprawić...... to wieki zejdzie..a warsztat mnie skasuje w cenie tego auta........ grrrrrr....grrrrrrrrrrr Sąsiadom poniszczyła domy.... sąsiadce zimą też tak zjadła auto....... i mówią, że jak jest pies to kuna nie przylezie...... franca jedna wiedziała, że pies za płotem.... do chałupy nie udało się jej wleżć bo podbitka stalowa...z blachy..... (o mądry ten mój M, że tak to zrobił)....to do auta sięwprowadziła..zimą pachałąsiedo drugiego samochodu, to kostki WC powrzucalismy pod maskę.. pomogło..bo się przymierzała, ale nie wlazła......

Miłego dnia w ogrodzie.... zanosi się na wielki upał....

Ku..... Mać!!! Wytłuc to cholerstwo!!!

Idziemy na wojnę!!! trza się zbroić, mocium Panie!!!
Mala_Mi 21:20, 30 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Anabelka jak z katalogu reklamującego szkółkę!!! Możesz kochana rozpocząć sprzedaż wysyłkową Lilie boskie i koło na basen bardzo mi się podoba )
A nie możesz tego basenu wkopać w ziemię? Czy tak nie można/ nie naleźy?

Marzenko..to jest taki rozstawianym basen i konstrukcję ma naziemną........ jeszcze musze poczekać na możliwośći finansowe basenu wkopanego..... a na razie jest koło......

Ale jak cię znam to sobie niedługo taki wkopany zafundujesz?

Czas to pojęcie bardzo względne.... ale marzyć można

A co do kun...to jak sąsiedzi wiosna złapali jedna to mi tak jej było żal...... a teraz kosy na sztorc.....