A u mnie zimni chłopacy! tylko+ 10.W nocy padało, teraz pogodnie,ale chmury ,,pełzają".Zostaję w domu.....no oprócz obowiązkowych wyjść z ogoniastym.....
Bogdziu zaległości obejrzane, gębula mi się do nich cały czas uśmiechała, klon przepiękny, mój jeszcze malutki, ale też urośnie, a te goryczki i narcyzy, które najbardziej lubię mam nadzieję ,że juz niedlugo wszystko zobaczę na własne oczy
Witaj Danusiu! Dziękuję za miłe słowa.Jak miło dołączyć do Waszego grona zjednoczonego wspólną pasją pod Twoim przewodnictwem.Podziwiam kompozycje Twojego ogrodu,jego styl i zadbanie jak też otwartość i poświęcenie w przekazywaniu wiedzy młodym ogrodnikom.Odnosnie host to ich jeszcze nie liczylam nawet nie pomyślalałam ale wiem że jeszcze dziesięć czeka na dosadzenie. Bardzo je lubię obok wielu roślin znoszących różny stopień zacienienia.Uwielbiam grę światła i cienia ,zwłaszcza cieniste ogrody ze świetlistymi polankami /to był jeden z zamysłów mojego projektu/.Zachwytem napawają mnie refleksy świetlne miedzy konarami rzucające smugi.Starałam sie budować takie efekty przez podświetlenie roślin wschodzącym i zachodzącym słońcem. Czasem są to magiczne obrazki.
Dziękuję odwiedzającym. Trawa skoszona i już sianko spakowane, a wczoraj sobie nim wodę grzałem. Pogoda upalna, nie dało się wytrzymać. Piechotki zaczęły koncertować na moim trawniku i za ogrodzeniem. Jest teraz piękna zieleń taka soczysta.
Marto, dziękuję, za zainteresowanie się tematem moich zdjęć.
Kasiu, dawno zaglądałem do Ciebie masz fajne sąsiedztwo.
Marysiu, Twój wątek mi się nie otwiera.
Barbetko, u Ciebie też byłem wcześniej, masz wielki i zadbany ogród wiem ile to kosztuje pracy żeby utrzymać taki porządek.
Na dobranoc kilka fotek.
U mnie od dwóch dni przepięknie słowik śpiewa, ale nie mogę go wyczaić, aby zrobić zdjęcie jest przecież szary super aniołeczek, nie wiem czemu skojarzył mi się ze Snem Nocy Letniej
Podziwiam przyrosty na różach, wierzyć się nie chce, że są już tak duże, o pączkach nie wspominając!
U mnie irysy lada dzień zakwitną. Moze juz dziś co poniektóre się rozwinęły?