Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

jotka 11:29, 15 lip 2012

Aniu, nie wiem jakie teorie ma Konstancja, ale ja myślę, że to ręcznik kąpielowy sobie przygotowałaś po wczorajszej wpadce do oczka
Dzięki, ze jesteś
Mala_Mi 11:36, 15 lip 2012

I liliowce

Szkoda, że tam nie ma przez cały rok w ogrodzie.... jak pokazuje sie na fotkach.. które niestety strzela sie we fragmenty ładne w danym momencie... ale może to i dobrze..bo inaczej byłoby nudno.....
Mala_Mi 11:38, 15 lip 2012

I skalniak..

I malwy we wsiowym

I pierwsze pomidory ze szklarnii
an_tre 11:53, 15 lip 2012

Aniu ale u ciebie się dzieje, ma Jotka rację, leprze to od seriale w tv ogród pięknisty, te wszystkie jeżówki lilie ,liliowce, floksy i wszystkie inne przyprawiają o zawrót głowy i w tym wszystkim Ty pełna wigoru, roześmiana i ciągle coś robiąca Ania przygoda w oczku rozbawiła mnie, ale też trochę się zmartwiłam, bo przecież o wypadek nie trudno i co wtedy?...Strasznie żałuję, że nie będę mogła zobaczyć tego wszystkiego w realu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Konstancja30 12:09, 15 lip 2012

żeby to wszystko oblecieć to chyba tygodnia trzeba ..." malwy we wsiowym " ... tak zapisałam w folderze ... kupić nasiona tak zapisałam w kalendarzu ... mam pękaty folder z tego szalonego ogrodu - tak !!! ... przecież tu żeby wrócić do jakiegoś ujęcia i nacieszyć się jakimś kfiatkiem trzeba machnąć w tył jakieś pięćdziesiąt stron ... a ja leniwa jestem to sobie pamięć laptopika obciążam ...

teorie bez polotu ... nie uśmiejesz się ale poznaj ..

1- pierwsza zakłada, że w tym areale już sama nie wiesz gdzie aktualnie szalejesz botanicznie i gdzie masz wrócić po - lubieżnie zakładam przerwie obiadowej lub - obowiązkowo zakładam po wykonaniu pracy zawodowej ... zatem żeby nie trafić w biegunowo odległy punkt i kontynuować prace tam gdzie zaczęłaś rozkładasz wielką białą szmatę i tam idziesz gdzie szmata zalega

2 - druga teoria skupia się na stopach ... odrzucam obucie Cię w gumaki i widzę stópki Anny w japonkach ... a czasu masz jak na lekarstwo więc nie możesz ciągle stóp szorować i tracić na jakieś tam pumeksowanie uczernionych stóp ... więc w obszarze prac rozkładasz szmatę i voila stópki czyste ... osobiście uważam, że nawet jeżeli moja teoria jest błędna to warta wykorzystania i przed opublikowaniem niniejszym opatentowuję a za prawo do użytkowania w pachruściu siem rozliczym ...

3 - to efekt kilku miesięcy na ogrodowisku ... wszystko może człowieka wypaczyć - pozytywne forum też i dlatego zupełnie nomalnie zakładam posianie trawy i nakrycie szmatą aby księciunio na czterech łapach i ptaszki jej nie zaszkodziły ... to dla mnie bardzo dziwna - najdziwniejsza z teorii bo skoro ja szmatę kładę aby nie rosło to jak u ciebie ma pod szmatą rosnąć ...

ale się naklikałam ... za piękną biel i fiolecik bardzo dziękuję ...

rupieć znów nam dokucza ... tym razem pompa wspomagania kierownicy ... obłęd
monteverde 12:50, 15 lip 2012

Ania piękne zdjęcia udało się Tobie zrobić ja zostaję przy liliach, chociaż jeżówki też bardzo lubię mikołajek piękny , a u mnie 2 rok siedzi "pryszcz"Tojad u Ciebie kwitnie a mój dawno przekwitł, a ta ostatnia lilia cudo taka właśnie nie całkiem rozwinięta
jotka 12:51, 15 lip 2012

skalniak
monteverde 12:53, 15 lip 2012

Myśmy swoje koktajlowe pierwszą turę zjedli teraz dochodzą na tarasie słodkie Twoje Aniu?
majkel0326 13:21, 15 lip 2012

Aniu,jakie piękne masz te rabaty! Lubię takie.Ogólnie liliowo-liliowcowy raj u Ciebie Zdjęcie ze skalniakiem obłędne!
Mala_Mi 13:35, 15 lip 2012

Aniu.... też żąłuję, że się jescze nie spotkamy..... ale mam nadizeję, że trafi sie jeszcze niejedna okazja..... do spotkania te najpięniejsze kwiatuchy i tak przekwitną sama się zastanawiam czy coś będzie kwitło... milin ma sznse, bo pąki juz ma.. a u innych w Rzeszowie już kwitną, mój leniwy, hibiskus... jeżówki napewno będą jeszcze kwitły.... i będzie posucha.... teraz jest najkolorowiej..... może te póxniejsze lilie... ale i one w tym roku sie rozpędziły...

Jola, i Majka - dzięki za odwiedziny i pochwały.

Aniu Monte ..u mnie pomidory rosna w buszu.... ciemnoście egipskie je otaczają i jak maja dojrzewać.... muszę wyciać połowę gałęzi, bo porosły jak chciały.... te ciapkowane pomidory smacznijesze niz te zwykłe.... U Mnie mikołajki zdychały.. nie rosły.. dopiero na skalniaku zaczęły szaleć gdzie go (bo to 1 szt. przesadziłam.... ) rozpycha sie niemiłosiernie i już musiałąm go opalikować i związać w snopek...