. Witaj! Alez piękne te kamienie.. Bardzo bym takie chciała, kiedyś będę miała na pewno!!! Na razie jak gdzieś wypatrzylam to i tak nie miałam jak przetransportowac do mnie.. Pozdrawiam Monika
Aniu,Irenko,Marzenko,Sylwio,Izo,Anno,Boćku z tą tajemnicą to trochę przesadziłam...raczej chodzi tu o ..wstyd...bo wstyd mi się przyznać że...wykopałam paroletniego już ..Migdałka.....wiem,wiem zbrodnia!!!
Własnymi ręcami , z korzeniami go wytargałam...tak się zaparłam że u lekarza dzień po wylądowałam..przesiliłam rękę i stan zapalny łokcia się wdał!
Ale warto było...
Wspomnienia:
Dzisiaj
W miejscu migdałka przesadziłam Wiąza Górski Camperdowni podsadzony funkiami i otoczony bukszpanami
Witam ! Co prawda w niedzielę się leniuchuje,ale odwiedziny u przyjaciół .... to sama przyjemność.
I dodatkowa porcja nic nierobienia!
Słonecznego dnia !
Przepięknie. Świeżo i delikatnie. Dałaś mi inspirację na udekorowanie stołu na chrzciny
ps.Może teraz ksiądz zdecyduje się na zmianę chodnika w kaplicy
Aniu ja od Danusi przywiozłam z hidcotowej ale myślałam,że to kocimiętka, pokaże na zdjęciu, trochę ją dynia przysłoniła, rośnie na dole, takie niebieskie kwiatuszki, jutro zrobię lepsze zdjęcie
Witam, bardzo proszę o opinię, pomoc i radę w sprawie mojego skrawka przed domem.
Chciałabym:
1) odsłonić wejście do domu, które jest stosunkowo wysoko do pobliskich domów (te kratki z różami trochę mnie wkurzają ) i złagodzić kostkę,
2) martwi mnie lewa strona domu pod oknem (mała skarpa), którą myślę wyrównać i coś-nie wiem co posadzić? ma tam być jeszcze po łuku mała ścieżka też z ...kostki
3) chciałam też osłonić się przed sąsiadem z lewej str.i wsadzić coś przy samym murku obok kratki z różą np,głóg ?
4) może przesadzić magnolię gdzieś bliżej prawej strony...przy tawułkach? aby osłonić taras...
5) uzupełnić luki-np.przy panelu, obrzeża, może usunąć pięciorniki pod klonem i w to miejsce jakieś kule zimozielone?
pod śliwą też mi coś nie gra tam jest pięciornik a przed nim szczepiony iglak....
Widziałabym chętnie rododendron(y), oczywiście żurawki i bukszpan, tylko nie wiem gdzie..
Bardzo będę wdzięczna za uwagi i sugestie i pomysły, jak widać w 7 zdjęciach cały ogród ...olbrzymi ... no i problem...