Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

monteverde 02:12, 15 lip 2012

Karolcia a kiedyś Ty zmieniła tytuł wątku?nigdy bym nie przypuszczała w takim razie przyjm spóźnione życzenia również ode mnie, serdeczności i zdrówka
Madzenka 03:03, 15 lip 2012

popcarol napisał(a)
Wróciliśmy do domu Drogi puste
Jutro pakowanko, podlewanie ogrodu i na urlop Jupi!!!
pozdrawiam i dobrej nocy!!

Znów na urlop??? To drugi czy trzeci od początku roku????!
ell 09:06, 15 lip 2012

Teraz wiem dlaczego Cię w żadnym ogródku nie widać - wczasuj się, wczasuj i przywieź wspomnienia.
popcorn 16:11, 15 lip 2012

Witajcie!
dzięki za wizyty mimo mojej nieobecności! Połowa urlopu niestety minęła
To drugi w tym roku, a licząc z kilkoma dniami wolnym przy okazji weekendu Bożego Ciała w czerwcu - trzeci, masz rację Marzenko Tylko że ostatni w tym roku, nie wiem jak dotrwę jeszcze prawie połowę...
ale 26 dni urlopu rocznie z gumy nie jest

Już cieszę się z powrotu do domku za tydzień, i czekających prac w ogródku
Dzisiaj dojechali Teściowie, przywieźli internet stąd jestem Podlewali też pomidorki do góry nogami u nas i przywieźli siatę fasolki, kolejną ogórków (moje!) cukinie, agrest i borówki amerykańskie Mniam!

Jesteśmy pod Augustowem, fajnie jest, Młoda z Tatusiem codziennie pływa w Biebrzy płynącej za płotem (Młoda w nowym różowym kole dmuchanym raz byliśmy w lesie na jagodach (potem 2 dni jedliśmy pierogi z jagodami)
Rowerkujemy, Młodej wzięliśmy mały 16calowy i też jeździ, choć na dłuższe trasy w siedzisku na bagażniku Tatusia jednak. Wyluzowałam się w końcu, bo tu NICZEGO nie ma. Cisza, spokój, bociany w ogródku i na dachu urzędują, sklep przyjeżdża co 2 dni - ciężarówka z wszystkim. A jak czegoś nie ma, pan dowiezie następnym razem Więc jak dla mnie - rewelacja
Teściowie wynajmują ten dom znajomym (w sumie ok 10 miejsc do spania max.), sierpień wolny - jakby ktoś chciał, zapraszam na priv. Sauna, kanu do dyspozycji, gril murowany, 3 rowery, garaż. Wrzucę fotki jak wrócę. Sierpień wolny, min. 3 osoby - żeby wynająć cały dom.

Spadam - idziemy po mleko i jajka do sąsiadki. I ziemnaczki świeże sobie wykopiemy na jutro
pozdrawiam serdecznie!!
Karola
popcorn 13:38, 17 lip 2012

Dzisiaj Teść mnie zabrał do gospodarstwa ogrodniczego w sąsiedniej miejscowości. Niestety gospodarze na urlopie, więc nt cen nic nie wiem... ale pooglądaliśmy sobie w ogrodzie różności... 650 odmian lilii (ale pachniało!!), 20 odmian funkii (koniecznie chcę 3 których nie mam jeszcze) i ponad 200 różnych iglaczków. Przynajmniej 4 odmiany cisów zauważyłam... ale wszystko z gruntu, więc możliwość zakupu tylko kwiecień/maj i wrzesień/październik...
Trochę fotek strzeliłam, wrzucę po urlopie

miłego!!
Gabriela 18:50, 17 lip 2012

No proszę, niektórzy to mają dobrze.
No i teraz już wiem gdzieś przepadła, a właściwie nie przepadła, tylko zmieniła tytuł wątku i zawieruchę zrobiła.
Krys 20:49, 17 lip 2012

Oj Karolina zazdroszcze takiego urlopu.Ja byłam w Augustowie 20 lat temu
betysia 20:52, 17 lip 2012

no i zguba sie znalazla i to gdzie !!!!!!
oj jak cudnie musi tam byc, jaki powrot do natury...
ja wlasnie takie zycie uwielbiam....no moze ten obwozny sklep raz na 2 dni...ale co tam dla bocianow wszystko!!!!!!
odpoczywaj i wracaj z zielonymo zakupami...
juz sie nie moge doczekac zdjec!!!!!
pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bogdzia 20:58, 17 lip 2012

Ja tez czekam na zdjecia z tego raju.
popcorn 21:01, 17 lip 2012

Gabrysiu, Krysiu, Betysiu -dziękuję za odwiedziny!!
Zielonych zakupów nie robię, kupiłam tylko 1 funkię (Patriot, bo jeszcze nie miałam). I moze jak dorwę telefonicznie tego gościa od szkółki i cisy będzie miał w dobrej cenie, to jednak coś przywiozę?
Staram się omijać ogrodnicze, a szkółek nbie widziałam w okolicy, może i lepiej

Augustów jest fajny, dośc mały jeszcze i stosunkowo nadal niewielu w nim turystów (nawet w wakacje, ale lepiej w tygodniu niż w weekend jednak Wioska 30 km na południe od Augustowa, ciiiicho i spokojnie. Sklep co 2 dni - ciężarówka z wszystkim, a w pozostałe dni jeździ mała z pieczywem, słodkimi bułkami i podstawowymi artykułami - co to trzeba jest, nie trzeba się ruszać autem nigdzie.
Do zaprzyjaźnionych ludzi chodzimy po mleko prosto od krowy, jajka, czasem masło, śmietana i sery (biały i podpuszczkowy). Tutaj jemy sporo nabiału, bo jest pyszny i taki prawdziwy.

Jutro jedziemy na wycieczkę na Litwę, nigdy nie byłam, zobaczymy Wilno i Troki - z grubsza. Pobudka o 4.30

Idę poczytać Młodej i niedługo potem sama lulu. Dobranoc!