Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:12, 14 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Kulaski super! Wstawiaj nam więcej zdjęć z ogrodu, bo ja tu mam niedosyć...a robi się czadowo
Gratuluję 300etki!

Justi w weekend porobię, bo musze poczekać na piwonie, irysy i pierwsze liliowce Codziennie zmieniasz avatarka??? Efekt spotkania w Lublinie ?
Balkonowe dopiero posadzone na razie w ceniu marnieją więc do pozowania się nie nadają.
Czekam również na nową dostawę traw i doczekać się nie mogę.
Jutro mają przyjechać stożki do powojnikow ale dopiero je w środę sfotografuję bo jutro nam się mini spotkanie ogrodowiskowe zapowiada
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:08, 14 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ulubiony obiek zdjęć mojego M - żywopłot grabowy. Rośnie jak szalony a strzyżenie dopiero pod koniec czerwca

Marzeno, czy i jak nawozisz swój żywopłot grabowy? Ja swojemu dałam zeszłej jesieni dużo kompostu i obornika i teraz dopiero widzę, że będzie żył. Ale nie wiem, czy nie doprawić go czymś tam jeszcze. On jest na słońcu i widzę, że nie przepada za nim za bardzo (tak jak ja ).

Pszczółko sypie je azofoską podobnie jak wszystkie inne zielone rośliny za wyjątkiem kwasolubych. Nie dużo ale wychodzę z założenia, że im nie zaszkodzi. Gęste to sie praktycznie dopiero po dwóch latach robią i to po ostrym cięciu trzy razy w sezonie. W ubiegłym roku naprawdę szybko zaczęły rosnąć (po nawozie). W tym roku w marcu gdy jeszcze były w śnie zimowym znów je mocno przyciełam bo były za rzadkie w górnej części,, dlatego taki niziutki jeszcze jest, ale traz grab szaleje, z dnia na dzień rośnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:04, 14 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Obiecane dla Oci i Irenki lampy solarne M się habilitował zdjęciami

Super

No to już jestem na bieżąco te lampy pasują, ale jestem ciekawa światła, kiedyś obejrzę na żywo, bo mimo, że mężus habilitację w fotografii robi, trudno to światło uchwycić
ale pasują do twojego ogrodu i to najważniejsze

Irenko co do swiatala to malutkie jak to rzy solarach. Ale wieczorem dają fajny efekt wizyalny do białych mebli i donic. Lampy są bardzie ozdobą niż oświetleniem. Zdecydowanie lepiej wieczorem wyglądają
A na rekonesans lamp zapraszam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:02, 14 maj 2012

Do góry
czekam na te kwiaty

pąki coraz większe
Ogródek Hanusi po zimie 17:47, 14 maj 2012

Do góry
Ewo,zamiast używać łaciny-pelargonium,geranium,mówimy swojsko...Pelasia.
Ewo,Karolciu, Irenko,właśnie z ogrodu wróciłam,odpaliłam urządzenie kontaktowe i ....jestem.
W ogrodzie,cóż ,plewienia dużo, bo mimo chłodów te samosiejki rosną jak szalone.
Dziś u nas był zimny poranek.,bylinom nic się nie stało,ale młode przyrosty grusz sczerniały od zimnego wiatru.
Ale ogólnie dzień ładny,słoneczny i fajnie w ogrodzie się pracowało./
To moja dzisiejsza praca....pomidory wsadzone...komplet 20 szt

Na zewnątrz
Część dalii już na wierzchu z pędami,a część jeszcze nie wsadzona,czosnek ma się nieźle

Obok czosnku goździk brodaty i cebula.Jak go wykopię będzie kolorowo.
Ania i róże i cała reszta :) 17:36, 14 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
A teraz trochę koloru z domu , moja kaktusowa niespodzianka

i storczykowa troszkę też

Wspaniałe ale i podziwiam twoja cierpliwośc i pamięc do roslin
Pszczelarnia 17:35, 14 maj 2012

Do góry
Zielnik wymaga wykończenia. Sprawa pilna. Bo im dłużej ziemia pozostaje nieobsadzona ziołami, tym więcej pojawia się przypadkowych rzeczy, np. cukinia oraz słoneczniki.

A przy różanecznikach zamiast trawy mamy wszystko inne. Ale nic to, stawiamy na naturalne runo leśne .
Pszczelarnia 17:27, 14 maj 2012

Do góry
Mamy 3 nowe ule, przyjechały w stanie surowym. Teraz pokost lub olej lniany i malowanie kwiatków oraz robienie daszka (blacha), nowych ramek, nakładanie węzy. Wszystko na wczoraj.
Proszę o wyrażenie życzeń, jakie kwiaty namalować? Dodam, że już są: krokus, tulipan i słonecznik. A może ktoś ma ochotę przyjechać i coś namalować?

Pomidory przyjechały od ojca.

Azalia pontyjska kwitnie, uwielbiam jej zapach. Bez przegrywa konkurencję zapachową.

A propos bzu: od zeszłego roku noszę się z myślą przycięcia tego okazu, bo właśnie porządkuję ten kawałek ogrodu. Niby wiem, jak, gdzie i co. Ale nadal się waham. Czy ktoś może mi fachowo, krótko i obrazowo podpowiedzieć, jak go przyciąć?

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 17:19, 14 maj 2012

Do góry

uplotłam sobie takie cuś....
i takie
ogrodoweimpresjejolki 16:45, 14 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ha, ha, jaka długa lista!! też takową pokazywałam i tylko 2 punkty zaliczyłam, oby u ciebie lepiej poszło

Irenko, zawsze szybciej dopisuję nowe rzeczy do zrobienia, niż realizuje już zaplanowane

Dlatego moje listy zawsze się wydłużają a nie skracają...

A tutaj zdjęcie czosnku ozdobnego, który pomyliłaś z zawciągiem

Ogrodnik mimo woli 16:44, 14 maj 2012

Do góry

Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 16:43, 14 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Justynka i bzy

Czytam relację, ale jak trafiłam na to zdjęcie to Justynko mam prośbę - koniecznie wstaw je w swój profil. jest cudowne

Proszę bardzo, dla Danusi i Zbyszka
Niechaj będzie chwilowo później zmienimy na jakieś słoneczne - letnie
Ogrodnik mimo woli 16:41, 14 maj 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 16:39, 14 maj 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:38, 14 maj 2012

Do góry
Kulaski super! Wstawiaj nam więcej zdjęć z ogrodu, bo ja tu mam niedosyć...a robi się czadowo
Gratuluję 300etki!

Ogrodnik mimo woli 16:37, 14 maj 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 16:35, 14 maj 2012

Do góry
Zrobiłam sesję rozchodnikową , bo mam wąski pasek przy parkingu, kamienie odrobiną ziemi. Podlewać mi się nei che tam latac...wiec wymyśliłam rozchodniki... posadzone w zeszłym roku..przetrwały i faktycznie nawet w upały nie podlewałam....

Przygotowałam kolekcję rozchodników ..ależ tego się zebrało......

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:35, 14 maj 2012

Do góry
Gratuluję Ewuś

Kubusiowo 16:34, 14 maj 2012

Do góry
Gratulacje również ode mnie

ogrodoweimpresjejolki 16:33, 14 maj 2012

Do góry
Joku napisał(a)

Witam w chłodny słoneczny poranek )

Nie wiem czy już ktoś zidentyfikował, bo nadrabiam zaległości - to lak (pszonak to chyba to samo, albo podobne).
Piękna wiosna u ciebie. Oglądając zdjęcia zawsze staram się je przyporządkować do miejsca w waszym ogrodzie. Trzymaj się zdrowo.

Dzięki Jolu za wizytę i podpowiedź Mam wątpliwości, czy to faktycznie lak, bo to u mnie to jest bylina, która rośnie od wielu lat w tym samym miejscu, a laki z tego co wiem są jednoroczne i dwuletnie. I nie jest taka wysoka. bo kwiatki od ziemi mają około 15 cm ... jest niższa od niezapominajek . Myślę Jolu, ze wielu miejsc u mnie byś nie poznała, bo wiele zmieniło się od Waszej wizyty
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies