jak mogłam ... przy opisywaniu ogródka zapomniałam dać zdjęcie naszych pierwszych bałwanków ( zima 2012) wrzucam teraz, może komuś zrobi się przyjemnie chłodno
Bogdziu późno dziś tu zawitałam ale jeszcze na fajną imprezkę się załapałam
Tysiąc stron to nie bagatela i nie każdego dosięgnie obywatela
Gratuluję i za Twoje tu na Ogrodowisku istnienie dziękuję
Azalie w pięknych ognistych kolorach. Ja nie mam ani jednej, ale muszę to koniecznie nadrobić Podobno są one mniej kapryśne niż rododendrony. Pozdrawiam weekendowo
Rododendrony moje, bo nie wiem jak wasze kochają kawę. Ja sporo piję, a właściwie kilka dziennie robię z czego wypijam połowę, mój chłopak zostawia fusy - tę drugą połowę zlewam do dzbanka i /fusy też/raz na 2, 3 dni podlewamy nią rododendrony, azalie borówkę amerykańską i żurawinę, aronię czasami i jagodę kamczacką. a rododendrony w tym roku takie liście piękne mają i takie przyrosty - jak nigdy wcześniej.
OOO!! to ciekawe co Basia napisała,wypróbuję.!!
Pięknie u Ciebie- jak zawsze
nie wiem co to za roślina, ale cudna; rano kwiat sie otwiera, a potem zamyka
To trzykrotka..mam dwa kolory..widziałąm też biały i rośnie wialka bezproblemowa kępa
Moja mama ma ją u siebie .... pokazuje swoje kwiecie rano a jak słoneczko zaświeci mocniej to się kwiecia chowają ..... Natomiast moja ciotencja stwierdziła , że już jej ten kwiateczek przekwitł (bo dojeżdża na działkę kiedy już słońce świeci) to wszystkie pączki poobcinała a potem dowiedziała się od swojej siostrzyczki czyli mojej mamy , że to kwiecie tak ma
pozdrówka
jstem pewna, że moja skończyłaby jak ta u cioci ... no ale teraz !!! ... to już wiem ...
A teraz toast za wszystkich ogrodowiskowych ,
oglądam od kilku miesięcy wiele ogrodów, zachwycam się
to trawką, to skalniaczkiem,ławką pojedynczym kwiatkiem,, przebudową,ogrodem w świecie
można by wyliczać i wyliczać .................
Wasze zdrowie i żeby te wątki były i były
dla Was
dwie na drugą !
O matko, ileż się tu działo: 1000 strona, spotkanie z Hanią, cudne fotki liliowców, karmienie żaby!
A ja z braku czasu rzadko do Ogrodowiska zaglądam...
Spóźnione gratulacje, Bogdziu!
Nie są wiele spóźnione. Dziekuje Basiu.Bardzo dużo przejrzałaś jak tyle wiesz.Jeżówka piękna i zdjęcie pieknie zrobione.