Czystością zajmują się rośliny i filtr, ja tylko wycinam to co zgniło lub przekwitło , oczywiście karmię też ryby. Ryb mam około 30 , mimo to woda jak z kranu
Mam szczęście do wykopywania w polu różnych dziwnych siewek. Teraz znalazłam TO. Ten liść jest mi dziwnie znajomy, ale przekopałam w necie wszystko o liściastych - i nie znalazłam liścia o takim kształcie. No to co to? Na razie hoduję...
Witam, kupilem środek jak zaleciła mi Danusia poniżej zdjęcie.
1.Dobry wybrałem ?
2. I jak mam nim pryskac, rozpylaczem wszędzie gdzie są owe chwasty ?
3.Po jakim czasie zaczną się zwijać, poznie je wyrywac ?
4. Posypać trawe ziemią z worków - ile tej ziemi ma być aby zakryło tą trawe ? ( poprostu zwykła ziemie którą znajde w wiekszych sklepach w workach np. 50 L ?
5. Jaką trawe wybrać do tego ? Mogla byś podać mi konkretną nazwe i najlepiej firme która bedzie ślicznie rosła ?
6. Nawoz Hydrocomplex mogła byś pokazać zdjecie jak on wygląda i nawozimy ją raz ?
7. Potrzeba użyć Wertykulator bądź aerator do mojego ogródka aby napowietrzyć glebe lub naciąć darń?
Dziękuje za odpowiedz i przepraszam za takie bezsensowne pytania ale niestety nie mam zieelonego pojecia o ogrodnictwie
Pozdrawiam
1. Dobry
2.Roztwór zgodnie z ulotka na opakowaniu, ja zawsze czytam. Nie znam z pamięci ile jakiego środka lać na te 5 litrów wody
3.Nie może padać bo nie zadziała, chwasty po kilku dniach zaczną się zwijać, nie wyrywać, same zginą
4.Sobra ziemia ogrodnicza, albo do trawników (z worków) Ile to widziałeś na zdjęciach, posyp i przegrabiaj wachlarzem (grabkami takimi)
5.Trawa najlepiej Graminex sportowa albo uniwersalna
6.Nie mam zdjęcia, daj jakikolwiek nawóz do trawnika np. Florovit lub inny, ale nie na 100 dni
7.Nie potrzeba
świerki w róznych formach są moje ulubione - to coś jak u Danusi bukszpany - ja mam słabość do świerków
żywopłot zobaczyłam na Słowcaji i tak mi się spodobał że jest - są różne problemy z nim bo są mszyce i trzeba ciąc ale jak z wszystkim
mam też gniazdowce bo też je lubię
a to mój stożek
i choina kanadyjska nowy żywopłot w miejscu gdzie nie było nic bo miałam ładny widok za siatka
A to moja hortensja, którą udało mi się wyhodować z byle jakiej sadzonki częściowo zdrewniałej. Przedwczoraj wsadziłam ją do ziemi. To ma być 'Tardiva' Ciekawe, czy zdąży zakwitnąć?
Przez przypadek uzyskałam sadzonkę perowskii. Ułamał mi się kawałek gałązki i od niechcenia wsadziłam ją do donicy. Przyjęła się! I to dość szybko!!!
Ani myśli, bo mu za dobrze. Przesusz go trochę tak, żeby dwa, trzy kolejne razy zmiękły mu nieco liście, wtedy zestresowany weźmie się za kwitnienie, myśląc że zbliża się jego koniec, wobec czego musi wydać nasiona. To działa!
A a mam i kibiców i zawodników młodzików w rodzinie )
Przedstawiam (archiwalny już) trening mojej ulubionej drużyny "SZCZĘŚLIWI POSIADACZE KALOSZY" - niezła forma , ładne dryblingi, no i te celne strzały w kierunku bramki
Jeszcze Wam nie powiedziałam,
że ja tam na bramce stałam.
Dzielnie bramki broniłam,
choć 22 razy starsza od Nich byłam!
Żadnych forów mi nie dawali,
tylko z pasją gole strzelali
To Ty jeszcze lepszą bo liczniejszą drużyne posiadasz. Super i zdjecia i wierszyk.
No drużyna dwuosobowa, ale zawodnicy dwoili się i troili
A a mam i kibiców i zawodników młodzików w rodzinie )
Przedstawiam (archiwalny już) trening mojej ulubionej drużyny "SZCZĘŚLIWI POSIADACZE KALOSZY" - niezła forma , ładne dryblingi, no i te celne strzały w kierunku bramki
Jeszcze Wam nie powiedziałam,
że ja tam na bramce stałam.
Dzielnie bramki broniłam,
choć 22 razy starsza od Nich byłam!
Żadnych forów mi nie dawali,
tylko z pasją gole strzelali
To Ty jeszcze lepszą bo liczniejszą drużyne posiadasz. Super i zdjecia i wierszyk.
No drużyna dwuosobowa, ale zawodnicy dwoili się i troili