Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 15:04, 10 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Aniu,
znalazłam Jogasaki za 8 euro i w tej samej szkólce jest też Izu No Hana za 8,50 i Veitchii za 5,50. Pozostałych nie ma ani w tej, ani w innej wielkie szkółce specjalizującej się w hortensjach. Być może to są odmiany jeszcze zastrzeżone i dostępne tylko w kraju, gdzie je wyhodowano? O koszty przesyłki poza Holandię trzeba się u nich dopytać, wiadomo tylko, że do ceny doliczają 7,50 za pakowanie (nie licząc samych kosztów transportu). Trochę to niestety kosztowna impreza. Może gdyby ktoś z ogrodowiska był w Holandii samochodem to ja bym mogła zamówić na swój adres - wtedy koszty są oczywiście dużo niższe, zazwyczaj ok.7-9 euro i resztę drogi autem by odbyły. Pozdrowionka

To by było najlepsze z tym autem Agatko trzymaj rękę na pulsiedzięki kochanie

Nie ma sprawy! Wiem, że Monika kwiatholandii będzie w sierpniu w Holandii to może da się namówić? Ja co prawda będę we wrześniu w Polsce, ale niestety samolotem, a to sa wielkie krzaki i nie dam rady tego zabrać

spróbuję ja zapytać
monteverde 15:09, 10 lip 2012

asc napisał(a)
Boziu.... już się lepiej czuje..... inni maja bardziej urozmaicone nasadzenia ....
Czyli ze mną jest OK.... tzn z moim zbieractwem, które uwielbiam Chociaż to takie ..... nieogrodowiskowe ..... Chyba założymy fanklub zbieraczy
No i dzięki temu codziennie mamy coś nowego w ogrodzie

Aniu jak najbardziej jest wszystko z Tobą oki jedni lubią ogrody z zimozielonymi nasadzeniami, inni z dwoma lub trzema zestawieniami kolorystycznymi, a ja lubię jak cały czas w ogrodzie mi coś kwitnie i może być nawet pstrokacizna, ogród to jest jedyne miejsce gdzie mi taki misz masz nie przeszkadza, wręcz odwrotnie, dzięki tym nasadzeniom ładuję swoje "Baterie" oczywiście w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu i nieważne,że często się napracuję przy pieleniu, namęczę podlewaniem wystarczy wyjść do ogrodu a oczy się do tych roślin i kolorów śmiej i to jest to A co do klubu to jestem za
monteverde 15:17, 10 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Ania, ile ty masz kwiecia i to takiego co nie znam; nazwa wątku jak najbardziej adekwatna, podziwiam i zachwycam się

dziękuję Irenko
monteverde 15:35, 10 lip 2012

a teraz dla Irenki mój mikołajek nadmorski, zobacz Irenko jaki siedzi "sierociaż" muszę pojechać na wydmy i przywieźć mu z tamtą ziemi może mu się polepszy liliowiec Double Dream Gaura z czosnkiem olbrzymim, zostawiłam go aby się rozsiał trzy rodzaje lilii różowych
monteverde 15:44, 10 lip 2012

Dla Roberta moje dynie stoję koło niej sięga mi prawie do biodra
Michael 15:51, 10 lip 2012

Witaj .
Dawno u Ciebie nie byłe i muszę się przyznać że mam ooooogromne zaległości w tym wątku postaram się sukcesywnie nadrobić zaległości

niebawem bede na bieżąco

ps. Lilie sweet

pozdrawiam
monteverde 16:02, 10 lip 2012

dzięki Michale zostawiam gałązkę pomidora i idę pozbierać trochę agrestu bo szkoda, aby się zmarnował będę potem
Milka 18:00, 10 lip 2012

Ale cudną hortkę mi pokazałaś
monteverde 22:44, 10 lip 2012

Zacznę od dziewanny dla Przetacznika(Weroniki), bo prosiła
nowo rozkwitnięty liliowiec i następny i jeszcze jeden, w południe były jeszcze w pączkach
andziulka 22:47, 10 lip 2012

łane masz pomidorki Aniu. Ja już zbieram swoje koktajlowe