Mam dość duży problem z pyłem z ulicy, który nam bardzo przeszkadza. Chciałam na początku posadzić na zewnątrz kolumnowe dęby, bardzo piękne, ale one nie załatwią sprawy. Dziś widziałam Klon Drumondii i pomyślałam , że to może być to. Po pierwsze osłoni od kurzu a po drugie rozjaśni trochę smutną okolicę Macie może jakieś doświadczenia z tym drzewem?
Aniu i Agatko - pomimo trochę wyższych cen , też się przekonuję do sieciowych sklepów. Była niedogodność taka z begoniami , że w 6-paku były wymieszane kolory (biały , różowy , czerwony). Ale Polak potrafi i dałem z tym problemem szybko radę.
Irenko - tylko malutkich zmian dokonałem i praktycznie zostało tak jak ustawione.
Oj dała zima popalić. Magnolia ma tylko 2 kwiaty rozwinięte i 2 pąki.
Krysia robi przegląd - a może jeszcze coś zakwitnie ?
Kupiłem na próbę 1 szt trawy Kłosówka ( Holcus Mollis Variegata ) . Może kilka wsadzę na nową rabatę dla rozjaśnienia ? Danusia też ma takie i ciekawe czy posadzi tam gdzie robiła przymiarkę.
Tymczasem ma towarzystwo petunii.
Zbysiu, z ta trawka fajnie kwiatki wygladają do begonii też chyba psuje, a z magnolią przez mrozy też u mnie same niewypały
Oooo to czekam na relację ze spotkania u Bożenki. A i wierszyk trzeba będzie zmajstrować.
Majstruj Zbysiu, majstruj, bo to będzie wielkie spotkanie wśród kwitnących rh a relacji będziesz miał pod dostatkiem, tyle nas tam będzie a ja w nowym żakieciku, a co
Irenka uwielbiam Cię za poczucie humoru
dziękuję Aniu a ja ciebie podziwiałam na waszym spotkaniu, dziewczyna z ciebie jak z żurnala i w moich ukochanych kolorach, czyli czerniach
mój kwitnący bez dla ciebie i Hani ale on pachnie......posyłam wam te wirtualny zapach
Witam serdecznie!
W moim wątku zapanowała na kilka miesięcy cisza co nie oznacza, że się obijałam
W ciągu tych tygodni posadziliśmy na tyle działki żywopłot-jednak z brabantówMam mały warzywnik, są truskawki, poziomki, porzeczki, agrest, kilka drzewek owocowych, por, seler, po ogrodnikach posieję ogórki
W grudniu przyszła na świat moja córcia
Niebawem będziemy robić elewację domku, nie będzie już straszyć
W związku z tym chciałabym zapytać co mogłabym umieścić na rabatach pod oknami by jakoś to wyglądało.Kupiłam bukszpany, niby w obwodzie mają 100cm ale do kulek im daleko. Kupiłam 5 sztuk żurawki Lime Marmelade, planuję na tych rabatach żwirek. Tulipany wykopię, bergenię też jak tylko przekwitnie. I co dalej?
Pozdrawiam!