Włąśnie z tej hortensji próbuje zrobić drzewko hortensjowe, zeszłoroczny pęd w tym roku wygląda tak:
Tu widać jaki kolor mają zeszłoroczne pędy.
Jak myślicie uda mi się poprowadzić jako drzewko??
Obawiam się tego że pęd może przemarznąć i tego że będzie puszczał pędy od doły, ale z tym sobie poradzę będę miała kolejne sadzonki
Choruję na tego klona od dawna. Nie mam już jednak dla niego miejsca. Jest przepiękny! I te listki jak wycinane nożyczkami...Super wkomponował się w to miejsce u Ciebie.
Dziś słonko wyszło! Nie zanosi sie na deszcz.Myślę ,że go chwilowo wystarczy!
Długi weekend ma być słoneczny i ciepły, to zapewne uderzymy w ogrodo-działki
Trawa zarosła;kosiarki pójdą w ruch ,a i chwasty mają używanie! Floksy trzeba poprzerywać ,żeby długo kwitły! A więc robota będzie!
Mam pytanko moze ktoś będzie umiał zidentyfikować hortensję po liściach, latem miała białe kwiatostany raczej spore kulkowate
może to być grandiflora?????????????
Nie jestem specjalistą,ale myślę, że z całą pewnością...... to niestety nie jest grandiflora
Mi wygląda na Anabelkę patrząc po liściach, pędach i pączkach
Karola, to chyba sosna fastigiata. Lawenda nie ma nowych listków
Elu, widzę, widzę! A stoliczek i ławeczka - uśmiałam się, bo ja po prostu jeszcze nie mam w ogóle mebli ogrodowych To nam służy do kawkowania, grillowania
Choć w majówkę zrobiliśmy taką oto konstrukcję i wynieśliśmy stół z domu
Było pysznie!
Dzisiaj przeleciałam jak burza przez targ i jedyne co kupiłam (prócz warzyw i chleba na zakwasie to kilka wyrośniętych już cebul (?) białych lilii. Tylko 3 od tego pana przeżyły zimę, a były boskie w ub. roku, o, takie:
Dosadzę do tych powyżej Ale fajnie - długi weekend za pasem!!
Kończymy powoli, wytrzymajcie
Jabłonka rajska ma mnóstwo owoców, gałęzie musieliśmy przywiązać:
Anabelka czeka na koleżanki z Warszawy - Limelighty
Moja misterna konstrukcja na bluszcz
Miskant rośnie intensywnie:
I na koniec, kochani, wznosimy się w górę... No machać, machać skrzydełkami, łapkami, czy co tam macie
Pa!
czy mi się wydawało czy na którymś zdjęciu w odali widziałam miejsce na ognisko? bom ciekawa jak to u Ciebie wygląda, u siebie też bym chciała takie miejsce i szukam inspiracji
Diano,
wstawiam miejsce na ognisko jak obiecałam.
Jak tam nowe nasadzenia?
Pozdrawiam
dzięki dziewczyny
szczęka mi opadła i wszystko co może opaść- suuuuppppeer widok