Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:50, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Gratuluję pierwszego miejsca w konkursie

[/quote

Dziękuję Sebuś za cudna różę
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:50, 06 maj 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 20:50, 06 maj 2012

Do góry
a tak wyglądał popołudniowy wyładunek mojej przepięknej brzozy! tym razem zupełnie biała kora i forma "krzaczasta". Nawet mój M specjalnie nie protestował....dzielnie oba Pawły targały ją z autka

jest !!! Danusia i Gosia zachwycone wyłaniają się zza mojego cudu
Dolina Tęczy 20:46, 06 maj 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)

Fantastyczne!!!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:46, 06 maj 2012

Do góry

Rajskie jabłuszko po gradzie który spadł u mnie piątek ,z migdałka nie został nawet jeden kwiatuszek a taki był piękny

.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:44, 06 maj 2012

Do góry
Cześć Konstancjo, bardzo dobrze poradziłaś sobie z ta "ścianą płaczu", wklej więcej zdjęć ogrodu
Biały domek pod lasem 20:44, 06 maj 2012

Do góry
Kwiatków powyżej nie widać, ale troszkę ich już jest:

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:43, 06 maj 2012

Do góry
pod moimi akacjami nasadziłam paprocie, funkie i wysokie kwiaty...
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:39, 06 maj 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:39, 06 maj 2012

Do góry
Pięknie się Twój ogród prezentuje. Ten komplet na tarasie to jak wisienka na torcie. No i płyty pięknie obsadzone. Jakoś wcześniej nie widziałam takiego efektu. Z tej perspektywy bomba. Pięknie.

Biały domek pod lasem 20:36, 06 maj 2012

Do góry

Tak wygląda mój lasek(na zdjęciu bardzo niepozornie). Na drugim planie rabata trawiasto-bylinowa
tu ujęcie z północno-wschodniego krańca działki:

a tutaj szpaler z liliowców, po lewej widoczne krzewy na mieszany żywopłot liściasty

Tu ujęcie żywopłotu z drugiej strony, liliowce po lewej (trochę ucięte, bo się ktoś zaplątał na foto
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:36, 06 maj 2012

Do góry
moje roślinki........

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:32, 06 maj 2012

Do góry
witajcie!!!!
dawno mnie tu nie było.........
miałam baaaaaardzo pracowity tydzień........
dużo gości....
rocznica komunii mojej córci.....
dzisiaj komunia w rodzinie...
no i ciągle coś tworzę dosadzam.......
z dnia na dzień robi się coraz ładniej
tylko przez te upały coś zakwita i szybko przekwita...
czy też tak macie??????????
no i wczoraj drugi raz kosiłam trawkę.......
w warzywniku wszystko wyszło na świat hi hi
baaaaaardzo mnie to cieszy........
no i czas na sesję.........
zapraszam!!!!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:27, 06 maj 2012

Do góry
Wstyd i hańba mojego ogrody czyli tyły... Tył ciągle nie skończony tzn M nie ma weny aby ścieżkę wyrównać i zamówić żwirek a ja nie mam weny co na tym placu posadzić. I dlatego powstała tu bajzlownia..... Pięknie wyekspnowana na taras sąsaidów. Aż mi wsytd i w następny weekend ją skończę. Są juz laurowiśnie, które wszystkie wymarzły, 5 hortensji incrediball, kosodrzewiny, azalie, oczywiście bukszpany. Miał być jeszcze kiścień ale mam 7 szt w innych miejscach i coś mnie nie zachwyca, chociaż jest zimozielony i moze się na niego zdecyduję???
A i jeden grab śpi ale wczoraj mi uświadomiono, ze go za głeboko posadziłam i był wykopywany. Może ruszy...
Graby będą strzyżone w stożki ale dopiero od czerwca.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:26, 06 maj 2012

Do góry
I rabata którą obsadzałam przy podjeździe. Zakulkowałam ją na maksa. Aż mi się mdło robi na jej widok. Wiśnie Kiku shidare jeszcze za małe, lawedna mikra, turzyce ledwie z kory wystają, rozplenice albo śpią albo zmarzły a 9 szt budlei, które miały stanowić zywopłot przy płocie zdechło.Miskanty dopiero przyjdą od Mariusza.
Aha jeszcze 5 róż trafiło wiosną. Nigdy jej nie skończę. Zatem widać tylko kule..... Co za dużo to nie zdrowo. Na tyłach, na wysokości garażu powstanie warzywnik dla M.
Rabatę zakulkowałam na maksa, dlatego muszę stożki z powojnikami upchać
I nadal wysuszone bambusy ale na bambusy.pl napisali mi żeby jeszcze nie wycinać....

Bajkowy ogród Weroniki 20:24, 06 maj 2012

Do góry
Agato, już jesienią zrobisz z 30-tu, sześćdziesiąt, i szybko będziesz miała poduchy floksowe.
Głóg, bardzo lubię i mam sentyment z dzieciństwa. Mieszkałam na wprost uliczki, podkowy, wysadzonej głogami. Zawsze mnie zachwycały te miniaturkowe różyczki w skupiskach, na równo przycinanych drzewach. Mój głóg ma drugą wiosnę.

I jeszcze konwalia pod świerkiem, dzisiaj kwitnie tak.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:23, 06 maj 2012

Do góry
jak się nie można czegoś pozbyć to trzeba to pokochać ... )) ... zresztą w upalne dni okazało się, że i ten cień od złej ściany ma swoje dobre strony ... zaczęłam więc kombinować jak zaaranżować przestrzeń pod nią ... i mam już szkielet ... marzeń ... nawet ją polubiłam bo uznałam, że odpowiednio wykorzystana da niesamowity nastrój ... myślami błądzę przy takich elementach stałych ... bo na pierwszy rzut niech pójdzie architektura ... ogrodowa oczywiście ... przy ścianie planuję dobudować ruinę ... a w zasadzie pergolę wzorowaną na bramie z cegieł ... bramie jak do tajemniczego ogrodu ...

pod ścianą jest cień od ok 11 godziny ... dlatego przewiduję tam hosty, bodziszek, świerk srebrny (który mam jeden na działce niestety posadzony na zachodniej granicy ... blisko ale nie tu gdzie bym go teraz chciała) ... do winobluszczu może towarzystwo hortensji pnącej a na dobudowanym szkielecie bramy ceglanej ... koniecznie pnąca róża ... nie wiem jaka muszę wyszukać taką która nie kaprysi na brak słoneczka

małe bodziszki już się rozrastają

Malwesowe początki 20:19, 06 maj 2012

Do góry
Tu fotorelacja z kolejnych dni.,
Z opóźnieniem ale mieliśmy duży problem - mieliśmy zamówionego "trenczerka" (koparkę łańcuchową) na poniedziałek. I w poniedziałek.....tuż przed jej odebraniem dowiedzieliśmy się, że jej nie będzie....bo klient, który pożyczył ją przed nami zdecydował się ją kupić.
Wyobrażacie sobie taką solidną firmę...wg mnie jeśli ktoś ma sprzęt do kupienia i na wynajem to nie jest ten sam sprzęt - a nawet jeśli ktoś zdecydował się na kupno tego egzemplarza to firma wynajmująca powinna go poinformować o takiej możliwości ale po jej wypożyczeniu tym klientom, ktorzy już mieli na nią rezerwację. Rozumiem ewentualnie odwołać rezerwacje na kilka dni czy tygodni przed ale w tym samym dniu, kiedy klient ma ją odebrać? Kiedy ma poumawiane terminy, prace, inwestorów czekających na wykonanie usług? Skandaliczne zachowanie....

W każdym razie był długi weekend, nie udało się znaleźć niczego zastępczego więc padła decyzja, że kopiemy "ręcznie". Przyjechał mój szwagier z siostrą aby pomóc i panowie chwycili za łopaty we trzech, na chwilę też wspomógł nas znajomy "kierbud" pożyczając na kilka godzin dwóch panów.

No ale...zamiast jednego dnia, kopaliśmy i zasypywaliśmy przez trzy więc wszystko się poprzesuwało....

Dzień 3
Kopania strasznie dużo...

To moje ulubione zdjęcie....chłopaki kopią prawie "synchronicznie" (Michał Piróg pochwaliłby "synchrony" i na dodatek na tle trzech drzewek....

Dzień 4
Pod czujnym okiem pana Witka jeszcze przeróbki - rozdzielamy sekcje, przesuwamy zraszacze....kładą się ostatnie rurki....

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 20:11, 06 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ponieważ konkurs się zakończył pora pokazac nagrodę.

Udział w konkursie wzięły cztery osoby: Ania Monte, Dajana , Jola i Hania. Myślę że dwa dni wystarczy na głosowanie. Głosy proszę przesyłac dziś i jutro do Ani asc -przewodniczącej jednoosobowego jury konkursu na pw..

Jako bezstronne jury.... dziękuję wszystkim głosujacym i niegłosującym w konkursie i ogłaszam zgodnie z regulaminem konkursu, że czas oddawania głosów minął.. Głosy zostały przeliczone.... wiersz i proza kazdego z uczesników konkursu uzyskał grono wielbicieli .... jednak najwięcej głosów dostała DAJANA. Tym sposobem I nagroda trafiła do Dajany, pozostali uczestnicy musza się zadowlić podziekowaniem od Jury i od organizatorki konkursu.
A ja dodam tylko od siebie, że całe szczęście nie musiałam głosować, bo podobała mi się każda odpowiedż...łacznie z wypowiedzią pozakonkursową Zbyszka. Po długim analizowaniu wypowiedzi uczestników konkursu ...... tez oddałabym głos na Dajanę..... w dowcipny sposób nawiązała do wiersza Bogdzi i to głosujący na Dajankę podkreślali.

Konkurs był fajny i napwno będzie miłą pamiatką dla Bogdzi po spotkaniu ...

O rany ! nie wiem co napisać ,,jak dziękować Szczerze mówiąc zapomniałam o konkursie ale bawiąc się z wami nie brałam pod uwagę żadnej wygranej .Tak spontanicznie napisałam kilka zdań z ogromnej sympatii wobec Bogdzi ..Bardzo Wam wszystkim dziękuję a nagroda będzie dla mnie bezcennym darem Zajmie też szczególne miejsce w mym sercu .Jestem bardzo wzruszona .Jeszcze raz dziękuję.
Ogród w budowie - nieustającej 20:07, 06 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

a co rośnie na prawo od orlików? to żółte. Wydaje mi się, że wiem, ale nie będę strzelać piękna kompozycja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies