Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

malgocha1960 08:36, 06 cze 2012

Celinko,piekne róże już kwitną u ciebie.Jak patrzę na swoje mizeroty to aż płakać się chce.
popcorn 08:52, 06 cze 2012

Pięknie u Ciebie Celinko! Od tego roku też mam kilka sadzoneczek tojeści, czekam aż urośnie - śliczny ten kobierzec! Berberysowi będzie ładnie w jajowatej formie Róże boskie I zimowały takie po prostu ukorzenione już?
pozdrawiam!!
mira 08:54, 06 cze 2012

Celinko handel wymienny będzie pozdrawiam
Celina 09:02, 06 cze 2012

malgocha1960 napisał(a)
Celinko,piekne róże już kwitną u ciebie.Jak patrzę na swoje mizeroty to aż płakać się chce.

Basiu róże kwitną wg.mnie za bardzo,! tak też nie powinno być.!

Ale te nowe o których Ci pisałam na prv. cieszą mnie ogromnie! wszystkie się przyjęły mają listki i czekam aż zapączkują i zakwitną. Jaki będą miały kolorek nie mogę sie doczekać.
Celina 09:05, 06 cze 2012

popcarol napisał(a)
Pięknie u Ciebie Celinko! Od tego roku też mam kilka sadzoneczek tojeści, czekam aż urośnie - śliczny ten kobierzec! Berberysowi będzie ładnie w jajowatej formie Róże boskie I zimowały takie po prostu ukorzenione już?
pozdrawiam!!

Nie ukorzeniałam. w sierpniu obcięłam długi pęd podzieliłam na kawałki długości ok.30 cm.i wsadziłam do ziemi. bez szczypania sie z nimi
Celina 09:20, 06 cze 2012

Dziś słonko wyszło! Nie zanosi sie na deszcz.Myślę ,że go chwilowo wystarczy!
Długi weekend ma być słoneczny i ciepły, to zapewne uderzymy w ogrodo-działki
Trawa zarosła;kosiarki pójdą w ruch ,a i chwasty mają używanie! Floksy trzeba poprzerywać ,żeby długo kwitły! A więc robota będzie!

jotka 09:30, 06 cze 2012

Celinko zazdroszczę tego naturalnego podlewania... U mnie czasami kropiło, ale to bez znaczenia dla roślin - trzeba podlewać non stop. Zaintrygowało mnie Twoje zdanie, ze floksy trzeba poprzerywać, zeby pięknie kwitły. Coś więcej? Bo o takiej metodzie nie słyszałam .

Zazdroszczę ręki do róż
pozdrawiam
Celina 09:45, 06 cze 2012

jotka napisał(a)
Celinko zazdroszczę tego naturalnego podlewania... U mnie czasami kropiło, ale to bez znaczenia dla roślin - trzeba podlewać non stop. Zaintrygowało mnie Twoje zdanie, ze floksy trzeba poprzerywać, zeby pięknie kwitły. Coś więcej? Bo o takiej metodzie nie słyszałam .

Zazdroszczę ręki do róż
pozdrawiam

Witaj Jolu:)
Jak pojawiają sie pączki na floksach to wyłamuję je, wedle uznania,jeśli chodzi o ilość.
Wtedy nie kwitną wszystkie w tym samym czasie,bo te wyłamane zawiązują na nowo pączki i kwitną później ,dlatego można cieszyć sie kolorkiem dłużej

Z tą ręką do róż; to ja jej nie mam !! po prostu nie potrafię szczepić fachowo, radzę sobie tylko tak jak potrafię i najprościej
Celina 21:05, 06 cze 2012

Nie wzięłam aparatu na działeczkę a by sie przydał!
Ziemia przy niektórych roślinkach pokryła się jasnoszarą naroślą,jak zaczęłam zbierać to kurzyło sie z tego jak z purchawki tak mi się skojarzyło.
Myślę ,że ziemia jakaś zainfekowana.Czy ktoś miał coś takiego ?
zebrałam i wywaliłam! ale myśle że trzeba by spryskać rośliny ,bo to dziadostwo też na nie weszło

Elfik 00:14, 07 cze 2012

Celinko, miałam Cię przywitać wczoraj, ale zdążyłam JUŻ dzisiaj ... Właściwie zajrzałam, żeby się przekonać, jak (i czy) przebiegają swaty, ale zatrzymały mnie Twoje cudne róże. I wbiłam sobie do głowy poradę floksikową - i niestety, nic mi się już więcej o tej porze w głowie nie zmieści... Dziś strasznie się natyrałam w ogrodzie. Zastanawiam się, co też Ci się przypętało w ziemi... Bardzo dziwne to, co opisujesz... Nie wiem...
Pa, dobranoc...