Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:51, 05 cze 2012

No nie znalazłam Robercie u Ciebie- tj kilka, ale chyba starszych, bo duuuże Nie wiem co to za odmiana... za to obejrzałam kilka super zdjęć

Dzisiaj wsadzę bukszpaniki do doniczek tylko. Bo nie mam czasu na operacje ktore zaplanowalam - tj wykopanie 22 duzych bukszpanow ktore zyja ok, wsadzenia ich wzdluz podjazu zamiast fasolki, fasolke na poletko za plotem po pomidorach, a poziomki ktore tam rosna na miejsca docelowe Ale sobie narobilam
Rosliny u mnie nie maja korzeni, maja tez nogi
Ciekawe czy mi sie uda, bo wielka chmura sie zbliza, bedzie padac!!! A za chwile odpalam wrotki i pedze po Mlode do przedszkola I po garnitur z M...ciekawe o ktorej wrocimy...
Juzia 16:13, 05 cze 2012

Hahaha...rośliny mają nogi....to u mnie liliowce mają nogi
popcorn 18:15, 05 cze 2012

Liliowce na szczescie na docelowym stanowisku Garnitur kupiony, uff, nie wiedzialam ze tyle to teraz kosztuje... ale bym roslinek nakupila
Mlodej podgrzeje obiad i wybywam sadzic Popadalo, wiec ziemia wilgotna

Milego wieczoru - juz prawie!
popcorn 19:27, 05 cze 2012

Brr, zimno. Mam dosyć na dzisiaj. Poprzesadzałam poziomki na miejsce docelowe - do starych poziomek
I guzik z tego - fasoli jest zbyt dużo, a kawałek za plotem - choć wolny już - za mały na tyle fasoli

Wiec powsadzałam bukszpany do doniczek, po 3-5 razem - bo małe są. I ziemi by mi zabrakło gdyby każdy miał być sam w doniczce. I będą tam sobie czekać aż fasola dojrzeje... miesiąc? 1,5?

Wtedy będę miała miejsce wolne, wymienię ziemię na dobrą na całym pasku wzdłuż podjazdu, wsadzę tam duże bukszpany - akurat świeże przyrosty zdążą im zdrewnieć A na wolne miejsce po dużych bukszpanach będą małe - te z doniczek
Póki co znowu zbiera się na deszcz
shrekol 19:55, 05 cze 2012

Hahaha a ktoś obieywał, że nic nie bedzie kupować A tu dalej zakupowo szalejemy
popcorn 20:35, 05 cze 2012

Przemku to ja już nic nie będę obiecywać
Bukszpany sprzed domu nadal schną, kilkanaście zostało z tej 50tki sadzonej w sierpniu 2011 A jak mam ze 40 kupić po 6 zł, to mi się przestało podobać
Ponieważ wzdłuż podjazdu też kawałek do zagospodarowania (sąsiadce oddałam tujki Danica które przestały mi się podobać - a przynajmniej mniej niż żywopłocik bukszpanowy, od razu kupiłam więcej bukszpaników I wzdłuż podjazdu będą duże, co 50 cm, a obwódka z małych 100 będzie w ich miejscu - okalać rabatę zwirową przed domem i warzywnik. Będzie lepiej niż teraz

Tylko niech ta fasola rośnie, bo się doczekać nie mogę
monitka 21:42, 05 cze 2012

Karolina widzę że ty też niezły niecierpliwiec jesteś ciągle zmieniasz, dokupujesz, rozdajesz...to podobnie jak ja Śliczny ten twój Inversa, tfu, tfu niech ci fajnie rośnie
Sadzonki bukszpanów wygladają na całkiem przyzwoite, zapisałam sprzedawcę i chyba tez zamówię
Krys 21:42, 05 cze 2012

Karolina ale rewolucje u Ciebie pozdrawiam
popcorn 22:17, 05 cze 2012

Moniko powinno mi sie ograniczyc dostep do konta i zabronic kupowac wszelkie rosliny... ledwo cos zobacze kombinuje gdzie by to wcisnac u siebie
Krysiu - ano ciekawe co z tego wyjdzie pozdrawiam!!!
popcorn 08:40, 06 cze 2012

Dzisiaj przeleciałam jak burza przez targ i jedyne co kupiłam (prócz warzyw i chleba na zakwasie to kilka wyrośniętych już cebul (?) białych lilii. Tylko 3 od tego pana przeżyły zimę, a były boskie w ub. roku, o, takie:

Dosadzę do tych powyżej Ale fajnie - długi weekend za pasem!!