Nieźle jest, nierówno będzie najlepiej wg. mnie.
Tak jak ustawiasz jest prawie dobrze, tylko zrób większ róznice- tzn, jak maja byc np 3 blisko siebie to blisko, a dalsze niech będa dalej żeby odstęp był wyraźny nawet jak urosną. fajnie będzie za jakiś czas jak te blisko siebie nawet się połaczą, gdzieniegdzie będą pojedyncze, samotne, gdzieś parka, gdzieś parka + dziecko.... itp. czyli nierówno, z fantazją.
Włąśnie z tej hortensji próbuje zrobić drzewko hortensjowe, zeszłoroczny pęd w tym roku wygląda tak:
Tu widać jaki kolor mają zeszłoroczne pędy.
Jak myślicie uda mi się poprowadzić jako drzewko??
Obawiam się tego że pęd może przemarznąć i tego że będzie puszczał pędy od doły, ale z tym sobie poradzę będę miała kolejne sadzonki
Choruję na tego klona od dawna. Nie mam już jednak dla niego miejsca. Jest przepiękny! I te listki jak wycinane nożyczkami...Super wkomponował się w to miejsce u Ciebie.
Dziś słonko wyszło! Nie zanosi sie na deszcz.Myślę ,że go chwilowo wystarczy!
Długi weekend ma być słoneczny i ciepły, to zapewne uderzymy w ogrodo-działki
Trawa zarosła;kosiarki pójdą w ruch ,a i chwasty mają używanie! Floksy trzeba poprzerywać ,żeby długo kwitły! A więc robota będzie!
Mam pytanko moze ktoś będzie umiał zidentyfikować hortensję po liściach, latem miała białe kwiatostany raczej spore kulkowate
może to być grandiflora?????????????
Nie jestem specjalistą,ale myślę, że z całą pewnością...... to niestety nie jest grandiflora
Mi wygląda na Anabelkę patrząc po liściach, pędach i pączkach