Boćku, gratulacje trochę późno, wiem, ale 'za to' z moim ulubionym kwiatem
... nie jestem w stanie już ogarnąć ogrodowiska i zawsze zdążyć...podejrzewam- jak większość z nas...
Kupiłam sobie też takie cudo, będzie pełnił rolę solitera na rabacie przy kamieniach
Następna piwonia krzewiasta uraczyła mnie jednym kwiatem
hostowo-żurawkowa rabata pod brzozami, która tymczasem pełni rolę rozsadnika
kwitnący głóg
Ta piwonia -to cud piękności .A rozsadnik cudny ...i ta woda mmmm tu posiedzieć ,pomarzyć ,pooddychać tą wilgocią ...odpłynąć w medytacji aż do cudownego uczucia zjednoczenia z przyrodą.Ja naturę mam żaby bo uwielbiam wilgotne zakątki ,półcienie i takie pogranicze światła i cienia jak na fotce z bukiem.Klony takie dorodne i zdrowe i głóg piękny.Jak nie pokochać takiego ogrodu?
No......... łapię oddech by nie paść z zachwytu!!!!!!!!!!!!!! Ogrom ,ogrom roślin i wszystko cudne i tak wypielęgnowane !!! Czy Twoja doba ma 48 godzin? O takich czerwonych żurawkach myślę u siebie pod lipą.Teraz widzę doskonale jak niedoinwestowany jest mój ogród.Dyptamem mocno się poparzyłam ,więc oddałam ale jego urok jest niezaprzeczalny.Wielką ilość masz posłonka.Mój trochę podmarzł ale sie ładnie zregenerował.Piękny widok jak w Ogrodzie Botanicznym !
Kupiłam sobie też takie cudo, będzie pełnił rolę solitera na rabacie przy kamieniach
Viva,
Przeczytałam właśnie Twój wątek - masz przepiękny ogród. Strasznie mi się podoba. Zabieram leżak i wpraszam się na dłużej
Mam pytanie odnośnie tego cudeńka, to jest byk? Która odmiana?
Witam Gosiu, bardzo dziękuję za Twoje pochwały, jest mi bardzo miło, że to co wymyśliłam i "upracowałam" komuś się podoba .
Wpadaj kiedy chcesz, leżaczka nie musisz zabierać, coś się znajdzie
Odmiana buka to Tricolor.
Vivo,
róże szlachetne lekkie, zwiewne nie gardzą towarzystwem trawy; a łubin choć łąkowy nadrabia powagą i wyniośle pyszni się sam na rabacie - cudne nasadzenia, taka masa kwiecia.
Czy Nevada i Fruehlingsgold rosną w obok siebie? Próbuję bowiem Twoje zdjęcia z ogrodu złożyć w jeden obraz ale nigdy nie miałam cierpliwości do układania puzzli.
vivo ! Łubiny masz oszałamiające,zresztą jak wszystko! Mnie udało się wreszcie z wysiewanych mieszanek trafić na niebieski kolor ,choć przynajmniej jedną kiść na zapomogę.
Teraz troszkę zdjęć;
Zaraz idę do ogrodu, bo pięknie zmoczyło moje piaski i mogę wreszcie wysadzić cynie, przyjedzie też dzisiaj 100 małych bukszpaników na obwódkę. Kupiłam z gołym korzeniem, będę miała zabawę jak przyjdą upały. Kupowałam już u tego samego sprzedawcy na wiosnę, były bardzo ładnie ukorzenione, wszystkie przyjęły się i zdecydowałam się jeszcze teraz dokupić.
Zrobię fotorelację
zakwita kentrantus
rutewka orlikolistna
pozbierał się podmarznięty obwojnik grecki i też kwitnie
i biało- zielono przy mostku, bardzo lubię to miejsce wiosną
viva !!!!!!!!jak pięknie ,a Rutewka mmmm..zachwycająca.Mam jeszcze młodą ,rośnie w półcieniu,jeszcze nie zakwitła,czekam na to z utęsknieniem.Wielkie zakupy zrobiłaś,a gdzie kupowałaś te bukszpany.Myślę o zrobieniu z nich jeszcze jednego ekranu.Czy one są w miare spore i jaka była ich cena?Czekam na fotorelacje /zobaczę wielkość.Odnośnie trzmieliny ,to o ile dobrze pamiętam kupowałam ją koło Piask w Majdanie Brzezickim k/Lublina tel.81 582 14 42 .Posadziłam ją w ogrodach koleżanek /pomagam znajomym w aranżacjach/ Myślę aby jeszcze odwiedzić tą szkółkę bo mieli tam ciekawe kaliny,Obielę-białą Forsythię,brzozę pożyteczną ,azalie o karbowanych płatkach itd.Co najważniejsze -ceny nie są wysokie -to młoda szkółka.
No i teraz poważny problem...
Kącik hortensjowo - miskantowy. Miskanta wciąż brak, ale znalazłam fajowe trawki i MUSZĘ je tu wcisnąć tylko nie wiem jak. W pionie w poziomie czy porozrzucane????
Kupiłam 3 na próbę....ale mogę dokupić
Pomocy!!!!!