Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 23:41, 06 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
ponikło błotne?

a może masz zephylantes candica deszczową lilie, bo mi wymarzły cebulki w tym roku, a tak wyglądała
Syla 23:46, 06 lip 2012

Ja z podziwu nie wychodzę dla Twojej znajomości roślin .... Tak dużo odmian i Ty wszystko pamiętasz ... i tak pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie .... szacun !!!
agata_chrosc... 23:48, 06 lip 2012

Niestety. Nie mam bajorka u siebie więc i roślin błotno-wodnych też nie. ALe mogę poszukać jak chcesz i podesłać
A ta trawa to chyba coś jednak tatarakowego. Jakas odmiana może, ale coś w tym kierunku bym szukała. A co, sama do Ciebie przywędrowała?
Evchen 23:56, 06 lip 2012

monteverde napisał(a)

Anuś, piękne te lilie... obie!
I ta bordowa róża...Purpurea Elegance Prawdziwa purpurowa elegancja... Ma pełne kwiaty?

Eva to powojnik Purpurea Elegance teraz robiłam ale nie wyraźne zdjęcie ale tu mam z dnia zdjęcie

O matko.. ANuś, nie wiedziałam, że powojniki mogą mieć takie pełne kwiaty?... .
Bardzo fest blamage?....
monteverde 23:56, 06 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Niestety. Nie mam bajorka u siebie więc i roślin błotno-wodnych też nie. ALe mogę poszukać jak chcesz i podesłać
A ta trawa to chyba coś jednak tatarakowego. Jakas odmiana może, ale coś w tym kierunku bym szukała. A co, sama do Ciebie przywędrowała?

Agatko kupiłam ale zapomniałam jak się nazywa, rosła w donicy razem z tą deszczową lilią, tamta zmarzła a ta się rozpanoszyła na pół donicy teraz rośnie z wilczomleczem i białą petunią
monteverde 23:58, 06 lip 2012

Eva, Poziomka ma olbrzymi krzew, ja swojego wsadzałam w marcu do donicy
monteverde 23:59, 06 lip 2012

Syla napisał(a)
Ja z podziwu nie wychodzę dla Twojej znajomości roślin .... Tak dużo odmian i Ty wszystko pamiętasz ... i tak pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie .... szacun !!!

dzięki Sylwia
Welka 00:26, 07 lip 2012

Z przyjemnością przejrzałam cały wątek, jestem pod wielkim wrażeniem. Nawet nie same kwiaty, które są przepiekne, ale ich ilość, rozmaitość i Twoja pamięć do nazw. Od początku zastanawiałam się jakiego kwiatka sprezentować Ci na spotkanie, ale co mi przychodziło do głowy to po kilku przeczytanych stronach pojawiało się u Ciebie w ogrodzie. Zapraszam miecznicą szerokolistną, "wąskie" widziałam u Ciebie, tą może przegapiłam albo nie wkleiłaś zdjecia

I tym samym zmykam spać
Klamber 00:29, 07 lip 2012

Aniu, ja lubię ciepło ale ostatnie dni to już i ja wysiadam, normalnie sauna. Dobrze że chociaż kwiatkom służy, rosną jak szalone.
monteverde 00:31, 07 lip 2012

O dziękuję Ewelinko, właśnie nie mam szerokolistnej to myślę jak się u Ciebie rozrośnie,,,,,, cieszę się,że wpadłaś, a kiedy zakładasz wątek? pozdrawiam