Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:02, 04 maj 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 20:01, 04 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Aniu, super ta nowa rabata Ale zawijaski do koszenia lekko upiorne (dla koszacego )

To byl maj, pachniala Saska Kepa, szalonym zielonym bzeeeeeeeeeeem

...........To był maj, gotowa była ta sukienka i noc się stawała dniem.......ij głupia ty, głupia ty....

i naprostowałam już dużo tych zawiajsków, tzn dopasowałam do promienia jazdy kosiarki

I pieknie pachnąca Krasawica Moskwy

Ogród pełen motyli...... 19:55, 04 maj 2012

Do góry
Aniu, tej zimy bardzo dużo róż wymarzło. Ja też wymieniłam 6 róż. Pozostała jeszcze jedna, bo dałam jej szanse, ale niestety nie odbiła. Miałam duży kłopot z nabyciem nowych sadzonek, bo róże miały tej wiosny niezwykłe powodzenia; znikały niczym ciepłe bułeczki. Kupiłam, co było, bo nie miałam wielkiego wyboru. Ładnie się przyjęły, ale co z nich wyrośnie? Pewnie róże, ale czy będą takie jak na opakowaniu?
Zobaczymy! Przyjdzie czas, to je pokażę na Ogrodowisku.
Haniu, skoro tak twierdzisz, to jutro posadzę Twoją dalię. Bardzo ładnie się przechowała; jest zdrowa i jędrna.

To, co widzicie między kopułami floksików, to czosnek. Od lat między kwiatami, szczególnie zaś między różami, sadzę czosnek.Wychodzi to na zdrowie kwiatom , a i czosnek wyrasta okazały. Doradził mi to doświadczony ogrodnik. Spróbujcie. polecam. Sprawdzone.
Eksperyment ogrodowy Beaty 19:55, 04 maj 2012

Do góry
Witam Cię Beato wiosennie i cieplutko, dziękując za "głos".
Twój ogród soczysty, zielony i pedantyczny, musi się podobać.
Tez mam cytryńca od lat kilku, ale wciąż ma przypalone listki. Twój piękny, i jeszcze te owoce.
Lustrzane kule super.

O "floksowej" porze tu trafiłam i to zdjęcie na pamiątkę zostawiam z pozdrowieniem.
Rododendronowy ogród. 19:55, 04 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bogdziu dla Ciebie - Twój
By Ci nastrój poprawić

Aniu jest piękny i nie przywoź mnie go tylko zostaw u siebie bo cudnie wyglada.Znów zmiana pogody to ja zawsze marnie się czuje ale jak się ustabilizuje będzie lepiej.Muszę zobaczyc co u Ciebie.
Ogród w Holandii 19:53, 04 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Kupiłam też dziś jedną hostę. Niestety bez nazwy, ale wydała mi się wyjątkowo urodziwa.

cuudnaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:52, 04 maj 2012

Do góry

Ogród w Holandii 19:52, 04 maj 2012

Do góry
Red Jack już prawie w pełni rozkwitu. Klon palmowy jest coraz ładniejszy.

Kupiłam też dziś jedną hostę. Niestety bez nazwy, ale wydała mi się wyjątkowo urodziwa.
Ogród zmyślony 19:49, 04 maj 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
więcej żurawek-to moje zeszłoroczne maleństwa z in vitro

Magda - możesz mi napisać choćby na PW jak je tak in vitro rozmnażałaś - bo by mi się przydały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:49, 04 maj 2012

Do góry
iwona100na napisał(a)
quote=Andrzej napisał(a)]

Co to za roślinka??

A chcesz? Tylko moje maja zielone liscie!

Pozdrawiam
Dolina Tęczy 19:48, 04 maj 2012

Do góry
majkel - z białych floksów cieszę się bardzo, że nie wymarzły w pień - jak w poprzednich latach ! Ale daleko im do fioletowych poduch - nie wiem od czego to zależy!

aniu - no właśnie - wolałam oszczędzić im stresów! Idę właśnie dać im pić

A tymczasem jeszcze wyjrzałam przez okno w sypialni i uwieczniłam widok rozświetlonej wieczornym słońcem jabłonki, która upudrowała nam trawnik
Nie patrzeć na zrytą skarpę

I pachnący bukiecik dla Was - na miły wieczór

Ogród z perspektywą na przyszłość 19:46, 04 maj 2012

Do góry
Zawsze zapominam o imieninach, ale Joanka była na posterunku więc śpieszę i ja z tradycyjnym tulipanem
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:43, 04 maj 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:37, 04 maj 2012

Do góry
Danusiu one napewno zimowały w gruncie ponieważ jeszcze w marcu gość robił mi zdjęcia na polu, ale jak one tam rosły nie mam zielonego pojęcia. Jak przyjechały do mnie były ślicznie zielone, mają ślady po tarcznikach ale to napewno nie jest przyczyna bo one schną takjaby od wierzchu...
Wyjełam tę najgorszą z donicy która jeszcze nie była wsadzana. Była w takim worku który łatwo się rozdarł jak go poszarpałam, rozgarnełam trochę ziemi, była raczej zbita z korzeniami. Na ostatnim zdjęciu jest donica napełniona do 1/4 nową ziemią. Obawiam się że była źle wykopana i schnie, jest szansa by im pomóć?

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:34, 04 maj 2012

Do góry
Niestety to już ostatnie tulipanki.....

Ogród z perspektywą na przyszłość 19:23, 04 maj 2012

Do góry
Monia trzymaj się.

Przesyłam imieninowego kwiatka

Ogrodnik mimo woli 19:21, 04 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
masz gdzie szaleć z rabatami!

Tu nie będzie rabat..to przestrzeń niezbędna do życia Tych co mam jest dość.... trochę prostego do koszenia A na reszcie mam slalomy Widać płotek za którym się zaczyna rabata bylinowa czyli mój wsiowy ogród...., widać palcyk pod ognisko i rabatę róąaną, za koreankami będei nowa rabata z rh ..i pop rawej niewidoczny jest sad....w odddali po prawej skalniak , za skalniakiem rabaty..w lewo dwie rabaty z wrzosami i kwasolubami, jeszcze dalej szklarnia, i rabaty..i jeszcze jest front domu.... Samo obejscie na piechotę zajmuje czas

A to mój kielichowiec wonny W słońcu są ładniej wybarwione....

A tak spaceruje sobie mój Misiek i oglada rabatkę z rh i wrzosowisko...

A potem zrobił sobie siku.... wcześniej napił się wody z ciurkadełka (naczaił, że to fajna pijalnia i już wogle nie pije z misek) i poleciał na ścieżkę zdrowia za jodełki poganiać z sąsiadami

I nastał czas bzów....
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:09, 04 maj 2012

Do góry
[quo

W skrzynkach są: kocanka, niezapominajki (kiedy przekwitną zastąpię je lobelią i heliotropem) i białe pelargonie

Wyjęłam już szyte rok temu poduchy na krzesła...

Prześlicznie i z taka delikatnością Aniu czy ten motyw na poduchach też sama wyczarowałaś, czy juz tak było na materiale?
Rododendronowy ogród. 19:08, 04 maj 2012

Do góry
Bogdziu dla Ciebie - Twój
By Ci nastrój poprawić
W cieniu - zacieniona 19:08, 04 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu są bijutiful
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies