Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

betysia 21:13, 20 cze 2012

Witam serdecznie ... historyk sztuki...hmmm zazdroszcze, kiedys o tym marzylam ...a poszlam na ekonomie ...ale co tam, nigdy sie nie wie co los przyniesie...a niespelnione marzenia tez trzeba miec...
tak czy inaczej jestem zauroczona tym co zobaczylam....
jakiz teren... ale roze mnie zahipnotyzowaly !!!! reszta tez ale one...
pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia
MarekW 21:28, 20 cze 2012

Dzięki, ja też przeczytałem Twój wątek i bardzo mnie zauroczył Z róż jestem dumny bo są piękne nie wiem dlaczego tak rosną , bo u sąsiadów jakieś takie mizerne, a moje bardzo bujne i obsypane kwiatami.
Mille 22:29, 20 cze 2012

Ale cudowne róże! Nie wiem, czy się wpisywałam tutaj, ale śledziłam nieco zakładanie ogordu i jestem pod wrażeniem. A róże... aż zapachniało Chciałam nawet napisać, które mi się najbardziej spodobały, ale było ich tyle, że zapomniałam nazw Na pewno były wśród nich Queen of Sweden i Chopin. Pozrawiam miło!
mira 08:19, 21 cze 2012

piękne masz róże i nie tylko
mnie zainteresowała Tuscany - zamawiałam ale w koncu nie było i nie mam
podobno pięknie pachnie ale kwitnie tylko raz - no i kolor..
widziałam że jest niska
miałeś już ją wcześniej czy to pierwszy rok i czy jestes zadowolony

pozdrawiam
Tess 08:43, 21 cze 2012

Witaj, Marku
Piękne róże zaprosiłeś do średniowiecznego ogrodu Wszystkie mi się podobają, wszystkie chciałabym mieć u siebie.
I ogólnie - kawał dobrej roboty
MarekW 09:29, 21 cze 2012

mira napisał(a)
piękne masz róże i nie tylko
mnie zainteresowała Tuscany - zamawiałam ale w koncu nie było i nie mam
podobno pięknie pachnie ale kwitnie tylko raz - no i kolor..
widziałam że jest niska
miałeś już ją wcześniej czy to pierwszy rok i czy jestes zadowolony

pozdrawiam

Wszystkie róże były posadzone rok temu, Tuscany rzeczywiście u mnie jest dość niska ( ok 50 cm) a z zapachem to sam nie wiem. Chyba przez te upały wszystko jakoś tak słabiej pachnie Kolor jest piękny taki głęboki i kwitnie obficie.
mira 17:14, 21 cze 2012

Marku dzięki, za odpowiedź, u Danusi też widziałam i fajnie połaczyła tę różę z białymi kwiateczkami / nazwy uff/

poszukam miejsca i pewnie kupię

mam kolejne pytanie już mniej ogrodowe - otóż planuję i planuję wreszcie zobaczyć Bolestraszyce i oczywiscie Przemyśl - już mi schodzi tak parę lat
ale.. czy mógłbyś mi polecić 3 miejsca w Przemyślu bezwzględnie do zobaczenia? tak jak dla cioci
zainteresowanej zwiedzaniem !
i przy okazji miejsce gdzie można zjeśc coś dobrego i nie jest to pizza

pozdrawiam
jotka 17:21, 21 cze 2012

Marku, podglądam Twój wątek niemal od początku. Wcześniej musiałam uruchamiać wyobraźnię, żeby widzięć piękny ogród który zaplanowałeś i wykonałeś. Teraz spijam już piankę Róze śliczne A przed cudnym ostem ostrzegam! Też mi się któregoś spodobał i zostawiłam... a on odszedł i zostawił mi mnóstwo dzieci, których nie chciałam, bo strasznie bałaganiły w całym ogródku Bądź czujny
MarekW 18:34, 21 cze 2012

mira napisał(a)
Marku dzięki, za odpowiedź, u Danusi też widziałam i fajnie połaczyła tę różę z białymi kwiateczkami / nazwy uff/

poszukam miejsca i pewnie kupię

mam kolejne pytanie już mniej ogrodowe - otóż planuję i planuję wreszcie zobaczyć Bolestraszyce i oczywiscie Przemyśl - już mi schodzi tak parę lat
ale.. czy mógłbyś mi polecić 3 miejsca w Przemyślu bezwzględnie do zobaczenia? tak jak dla cioci
zainteresowanej zwiedzaniem !
i przy okazji miejsce gdzie można zjeśc coś dobrego i nie jest to pizza

pozdrawiam

Przemyśl jest na tyle mały ale ciekawy, że trudno polecić tylko trzy miejsca Ale żelaznym punktem jest katedra łacińska i przed jej wejściem Muzeum Archidiecezjalne z ogrodem średniowiecznym dalej koniecznie trzeba zajrzeć do karmelitów bosych i może jeszcze do katedry greckokatolickiej w kościele pojezuickim (wszystkie te atrakcje w promieniu 200 m od siebie. Na lody koniecznie trzeba zajrzeć na Kazimierzowską, a do jedzenia można wybrać włoskie klimaty w restauracji La Costa (nie koniecznie pizza) nad Sanem, ewentualnie najlepsze pierogi dostaniesz w barze Rubin niedaleko lodziarni na Kazimierzowskiej.
W Przemyślu można też wybrać się na Zniesienie z fortem centaralnym Twierdzy Przemyśl i kopcem tatarskim skąd piękny widok na wschód w stronę Lwowa i na południe też aż po Ukrainę
MarekW 18:35, 21 cze 2012

jotka napisał(a)
Marku, podglądam Twój wątek niemal od początku. Wcześniej musiałam uruchamiać wyobraźnię, żeby widzięć piękny ogród który zaplanowałeś i wykonałeś. Teraz spijam już piankę Róze śliczne A przed cudnym ostem ostrzegam! Też mi się któregoś spodobał i zostawiłam... a on odszedł i zostawił mi mnóstwo dzieci, których nie chciałam, bo strasznie bałaganiły w całym ogródku Bądź czujny

Dzięki za ostrzeżenie ale go zostawię bo teraz taki wielki że nie dam rady hahahah