Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 20:48, 03 cze 2012

Do góry
Leida napisał(a)

Ale się Ewuś ładnie wkomponowałaś kolorami

Ta fotka musi się udać, bo po cóż to poświęcenie?
Ogródek Goniak 20:47, 03 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dlaczego znęcasz się nade mną? Takie okazy?! Moje przy Twoich wyglądają baaardzo słabo...

Myślałam, że sprawię Ci przyjemność
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:41, 03 cze 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kasiu oglądam i podziwiam

Aniu Kochana! jesteś brakowało Ciebie na forum ale również na Święcie Róż!
Czy widziałaś jak pięknie rozkwitł irys od Ciebie? przepiękny i do tego delikatnie pachnie, co mnie zaskoczyło uznałam, że to ten biały, a może to ten leciutko niebieski? ))

Hejka mnie też brakowało forum, a o Święcie Róż nie wspomnę ale cóż, nie można być wszędzie Kasiu o ile pamiętam powinnaś mieć ode mnie trzy kolory irysa biały , lekko błękitny i fiolet

Z takich nowych u mnie to kwitły właśnie ten biały co pokazałam oraz takie niskie fioletowe

Coś jeszcze szykuje się tam do kwitnienia więc poczekamy widzę też niestety, że niektóre to same liście a pąka nie widać ale to nic, jak nie w tym roku, to w następnym
Hirutkowy raj:)) 20:40, 03 cze 2012

Do góry
Krysiu, penstemony na setkę!
Ogródek Goniak 20:39, 03 cze 2012

Do góry
Dlaczego znęcasz się nade mną? Takie okazy?! Moje przy Twoich wyglądają baaardzo słabo...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:38, 03 cze 2012

Do góry
Irenko ... nie potrzebujesz damy do towarzystwa ... no dobra jak damy nie bo zresztą jaka tam ze mnie dama to może letniczki choć bo kusisz tymi roślinkami okrutnie
Mój ogród to moje szczęście. 20:34, 03 cze 2012

Do góry
ElAri napisał(a)

Aaaale okazy!

Ale żebyś Ty widział sałaty w Wolerton w Anglii jak ostatnio byliśmy - ja normalnie omniemałem jak zobaczyłem te różnokolorowe pasy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:33, 03 cze 2012

Do góry
Oj Aniu, biedactwo, ciężko ci będzie!
Sadź w słońcu, naprawdę lepiej urośnie

i szaleją jaśminowce i żylistki!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:32, 03 cze 2012

Do góry
przy okazji na sesję załapała się zeszłoroczna lawenda ... na kikutku zakwitła ... zbiera się marnie ...

pelaśka idealnie odbija się na murze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:29, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Normalnie tę hortensję pnącą to razem ze słupem do mnie przeniosę szkaradna taka że patrzeć na nią nie moźna!!!

też mówię szkarada! a słup tez sobie postawili, jakoś tak głupio! może są jakieś sadzonki, więc w razie co dostaniesz
no hosta rośnie dla ciebie dam ci już taką dużą
ostróżki sięgają do 1,5 metra! jej, nie wiedziałam, że one takie wielkie rosną!!
no i wszystkie trytomy jednak stracone; rok temu posadziłam 20!! i nic nie ma
natomiast liatrie przetrwały, ale tylko 5, dobre i to

Irenko za hostę nie dziękuję coby nie zapeszyć!!!
Trytomy Moje ubiegloroczne też szystkie starcone. Nowe wyłążą a jak je przezimować???
A do ostrożek to ja nie mam ręki, uwielbiam je ale u mnie jakieś marne rosly. Muszę ponownie do nich dojrzeć
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:26, 03 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Czy widziałaś jak pięknie rozkwitł irys od Ciebie? przepiękny i do tego delikatnie pachnie, co mnie zaskoczyło uznałam, że to ten biały, a może to ten leciutko niebieski? ))

Hejka mnie też brakowało forum, a o Święcie Róż nie wspomnę ale cóż, nie można być wszędzie Kasiu o ile pamiętam powinnaś mieć ode mnie trzy kolory irysa biały , lekko błękitny i fiolet
Ogród w Holandii 20:26, 03 cze 2012

Do góry
no i sztuka...

...i ogród czyli roślinna ściana

Mój mały raj 20:24, 03 cze 2012

Do góry
Witam, czytałam,oglądałam,czytałam, oglądałam... aż w końcu się odważyłam dołączyć do Was,z czego się ogromnie cieszę.
Teraz troszkę o mnie. Mam na imię Asia i mam mały ogródek przed domem,w którym odkąd pamiętam rosły tuje i trawa. Mamy również agawę, która ma ok 13 lat oraz kilka roślinek. W tamtym roku postanowiłam coś z tym zrobić. Uznałam,że chociaż ogród jest mały też może cieszyć oko. Postanowiłam,że ze względu na swój staż u nas agawa zasługuje na to aby być główna ozdobą naszego ogródka.Wraz z moim narzeczonym kupiliśmy kostkę granitowa, a mój tata ułożył z niej okrągły chodniczek , w środku którego stoi nasza ozdoba. W rogu ogrodu z pomocą domowników zrobiłam mały skalniak z kamienia,które dostałam od mojej cioci. W sklepie ogrodniczym kupiliśmy kilka roślinek i biały kamyczek, który wysypałam pod roślinki a resztę zapełniłam korą. Jednak pomysł z korą nie był najlepszy. Wystarczył lekki wiaterek i kora pokrywała kamyczki i cały ogród tracił urok. Na początku wybierałam korę z kamyczków,jednak była to syzyfowa praca. Poza tym kora wymaga uzupełniania,więc w tym roku postanowiłam zastąpić ją kamykiem płukanym z najbliższej żwirowni.
A dla kory znalazłam inne miejsce, a mianowicie pod tujami,które rosną wzdłuż wjazdu. Niestety muszę troszkę poczekać z usypaniem kory pod nimi, ponieważ będziemy mieli wkrótce rozkopany wjazd. Ale jak tylko będę miała gotowe od razu wstawię zdjęcie. A poniżej zdjęcie z prac przy skalniaku:
A tutaj zdjęcie już ukończonego ogrodu zrobione z balkonu
A także zdjęcia naszych roślin :
Tutaj zdjęcie agawy, która coś nam teraz choruje. I tutaj moje pytanie a zarazem prośba do forumowiczów: Jak jej mogę pomóc?

Tutaj nasz skalniak:

Azalia swoje miejsce znalazła na skalniaku a tuż obok krasnal, który jest pamiątką ze ślubu moich rodziców i ma już 32 lata(wkrótce dostanie nowe,świeże kolory):

Bukszpan:
A tutaj najbliższe otoczenie agawy:
Jedna z dwóch w ogródku wierzba hakuro :
A przy pergoli rosną 3 róże, jak tylko zakwitną zrobię zdjęcie

To jest własnie mój mały raj, w którym lubię spędzać czas.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:23, 03 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu bardzo fajnie wygląda ta runianka we wrzoścach - będziesz ją wyrywać? Chyba nieee? Wygląda to bardzo naturalnie
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 20:22, 03 cze 2012

Do góry
Kazimiera Woźniak ‎...na FB z okazji Święta Róż napisała:

Róża róży powiedziała twój kolor różowy,
też byś chciała i zazdrościsz gdyż twój jakiś płowy.
Ach jak możesz kiedy wszyscy dziś mnie podziwiali,
poprawiła swoje płatki i w myślach się żali,
pewnie nie wie że ja jestem symbolem wierności
i dlatego się panoszy kiedy tyle gości.
A że ma wdzięk elegancję i szczęście przynosi
ja biała w ogródku będę dłużej tak zanosi

Ogród w Holandii 20:21, 03 cze 2012

Do góry
Dziś był najzimniejszy dzień lata do 26 lat! Ja to mam szczęście! Ale twardo pojechaliśmy na imprezę do pobliskiej szkółki Abbing pod hasłem "sztuka i ogrody". Kilka fajnych rzeczy było, a mnie udało się kupić brunnerę variegata, której od dawna szukałam. A na dodatek w tej samej doniczce zawieruszyła się też sadzonka miodunki plamistej, której nie szukałam, ale jak już jest to też się dla niej miejsce znajdzie. I krótka relacja jak zwykle:

tu moje dziecko zdecydowanie kroczy, jakby coś sobie upatrzyła; ostatnio bez tej walizki nie rusza się z domu

piec w kształcie rakiety
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:20, 03 cze 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 20:19, 03 cze 2012

Do góry
Kazimiera Woźniak ‎...na FB napisała:

Róża róży powiedziała twój kolor różowy,
też byś chciała i zazdrościsz gdyż twój jakiś płowy.
Ach jak możesz kiedy wszyscy dziś mnie podziwiali,
poprawiła swoje płatki i w myślach się żali,
pewnie nie wie że ja jestem symbolem wierności
i dlatego się panoszy kiedy tyle gości.
A że ma wdzięk elegancję i szczęście przynosi
ja biała w ogródku będę dłużej tak zanosi

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:17, 03 cze 2012

Do góry
koleżanka ukochana ... zresztą Marzenka na skutek mojego słowotoku ogrodowego, któregoś dnia powiedziała "przywiozę ci kanny" ... wtedy wiedziałam o nich tyle co o całkach (a nie muszę mówić o całkach nie wiem absolutnie nic) ... przywiozła ok 18 karp ... chyba tak to się nazywa ... kazała wsadzić do ziemi (ha teraz to bym wsadziła do donicy i dopiero potem docelowo) ... wsadziłam ... czekałam ... nie rosły ... nawet silikonowym pędzelkiem czesałam ziemię w miejscu zadołowania żeby zobaczyć czy idą ... w końcu jak dałam sobie spokój wyszły ... podobno czerwone ... zobaczymy ...

ten to chory z całą pewnością

a te zaskoczyły mnie dziś ...

z każdej karpy wschodzi przynajmniej 2

największa ma 38 cm ...
Ogródek Goniak 20:17, 03 cze 2012

Do góry
Kilka host z mojej kolekcji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies