Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:32, 02 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

To pokaż koniecznie to miejsce. Czy aby nie mamy podobnie...bo mój warzywnik też wąski a zamiast grabów mam buki...ale to wiesz

Wiem Ewa, ostatnio z telefonu u Ciebie podglądałam i nie umiałam się połapać czy to te wiosenne buki zaś przesadzałaś?

Zrobię fotkę gdzie ma być warzywnik, ale ten tegoroczny tymczasowy, to przy samym płocie za grabami.
Między płotem a żywopłotem jest 1 m szerokości, żeby kiedyś było dojście do ich cięcia, a w tym roku graby na tyle małe, że można było to miejsce wykorzystać na warzywnik.
Tu ma być ogród :) 20:29, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Variegatusy kupowane w zeszłym roku w Wojsławicach - było trochę strachu czy przeżyją, bo to przecież koniec września był jak sadziłam, ale udało się, urosły potwory

Mariken idzie jak burza..trawki takiej nie mam ;(
Tu ma być ogród :) 20:27, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A w tym roku warzywka miałam za żywopłotem grabowym, żywopłot sadzony wiosną więc drzewka maleńkie i na 1 m szerokości można było posadzić wszystko co nam potrzebe.

To pokaż koniecznie to miejsce. Czy aby nie mamy podobnie...bo mój warzywnik też wąski a zamiast grabów mam buki...ale to wiesz
Lawendowy zawrót głowy 20:26, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jola przy pergoli jest git, tu nic nie będę zmieniać, korci mnie trawy dodać przy ogrodzeniu, tylko mi te okręgi buksowe w tym przeszkadzają, na pewno się już domyślisz co chcę zrobić

zazdroszcze Ci ze juz wiesz co tam dokłądnie zrobisz czytaj zmienisz )) bo ja ciągle mam przy ogrodzeniu koniecznie do zalepienia dziury i nie wiem dalej co tam wcisnac ))))
Lawendowy zawrót głowy 20:25, 02 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko kto za Toba nadąży ? )))pełna energii i pomysłow, ogladalam Twoja rabate z grackami i rozami a tam zdrowy piekny lisc na wszytkim i gesto i urodziwie a Ty mi mowisz innym jezykiem o tym miejscu ))

Jola przy pergoli jest git, tu nic nie będę zmieniać, korci mnie trawy dodać przy ogrodzeniu, tylko mi te okręgi buksowe w tym przeszkadzają, na pewno się już domyślisz co chcę zrobić
Tu ma być ogród :) 20:20, 02 paź 2016

Do góry
Variegatusy kupowane w zeszłym roku w Wojsławicach - było trochę strachu czy przeżyją, bo to przecież koniec września był jak sadziłam, ale udało się, urosły potwory

Z kolei ML, które były sadzone przy ogrodzeniu wiosną, wystartowały bardzo nie równo i cały sezon jest to widoczne

I jeszcze przedpłocie, miskanty Kleine Fontane przebarwiają się na bordowo, podoba mi się to.

Lawendowy zawrót głowy 20:17, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, śliczne zdjęcia w słoneczku.
A ta Twoja rabata przy ogrodzeniu to tak mi w głowie zawróciła, że nawet nie będę na głos mówić jakie rewolucje chcę u siebie robić, ale to dopiero wiosną, o ile przez zimę, znów coś innego nie wymyślę

Edytko kto za Toba nadąży ? )))pełna energii i pomysłow, ogladalam Twoja rabate z grackami i rozami a tam zdrowy piekny lisc na wszytkim i gesto i urodziwie a Ty mi mowisz innym jezykiem o tym miejscu ))
Lawendowy zawrót głowy 20:08, 02 paź 2016

Do góry
Jola, śliczne zdjęcia w słoneczku.
A ta Twoja rabata przy ogrodzeniu to tak mi w głowie zawróciła, że nawet nie będę na głos mówić jakie rewolucje chcę u siebie robić, ale to dopiero wiosną, o ile przez zimę, znów coś innego nie wymyślę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:07, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ponarzekała, ponarzekała a potem piękne zdjęcia pokazała

idealne podsumowanie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:03, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Podbijam.Nie ma do czego sięprzyczepić .przynajmniej ma zdjeciach
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:02, 02 paź 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 19:57, 02 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
teren odzyskany ...kurcze od wiosny odzyskuje front pod trawnik 7x15m jeszcze jedna sobota potrzebna i moze juz sie wyrówna i zasieje ta trawe w końcu!

Dwa lata temu trawę sialiśmy 5 października i praktycznie bez dosiewek się obyło.
Tu ma być ogród :) 19:56, 02 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Edyta oprócz drzewek i krzewów owocowych jeszcze jakieś warzywka też planujesz?

Danusiu, na tych zdjęciach na wprost widać przechowalnik, za nim jest jeszcze poletko truskawkowe, a za nim miejsce na 4 skrzynie warzywne. Deski czekają od wiosny, aż eM się za skrzynie weźmie, wczoraj stwierdził, że zrobi je przed zimą... zobaczymy.
A w tym roku warzywka miałam za żywopłotem grabowym, żywopłot sadzony wiosną więc drzewka maleńkie i na 1 m szerokości można było posadzić wszystko co nam potrzebe.
Tu ma być ogród :) 19:51, 02 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko dzieki wielkie ....mam nadzieje ze to dobry wybor piekna jest ))

kawał roboty za Toba wyczyszczone, wygarbione szmatka musniete )) nie mogłabys mi troche tych arow sprezenowac ) po co Ci tyle ?

Wydaje mi się, że taki bordowy akcent będzie u Ciebie bardzo dobrze wyglądał.

Jola, sprezentować to nie bardzo, ale jakbyś się chciała wyżyć w sadzeniu to zapraszam, Ty masz super pomysły, na pewno by coś extra powstało
Tu ma być ogród :) 19:46, 02 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ciekawy te odstaszać ...ale to buczenie mnie nie przekonuje boje sie go

Justyna, to bardziej piszczenie, wklejam filmik, pod koniec 1 minuty pojawia się ten dźwięk.

https://www.youtube.com/watch?v=iTUU79VVLgg
Tu ma być ogród :) 19:39, 02 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Normalnie kupie za rok te glebogryzarkę takie cuda robi

tak naprawdę, glebogryzarka weszła na ostatni etap prac, ja tam miałam tak zachwaszczone, że trzeba było wszystko ręcznie usunąć.
Ale i tak uważam, że rola tego urządzenia była nieoceniona.
Tu ma być ogród :) 19:36, 02 paź 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
zazdroszczę terenów odzyskanych, ja już nie mam miejsca i źle mi z tym
brzozowa fantastyczna !

Dzięki Olu
Do zagospodarowania zostało mi jakieś 250 m2 dziewiczych terenów, przydałaby się długa, piękna jesień, bo chciałabym jeszcze troszkę podziałać.
Tu ma być ogród :) 19:33, 02 paź 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Zgadza się Zuza, to jest to miejsce, z ulga mogę powiedzieć, że haczkę mogę już w tym sezonie odwiesić na półkę
Tu ma być ogród :) 19:31, 02 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ok dzięki.garaż mamy chyba dość daleko.gorzej na strychu.
A jeszcze M pyta do jakiego transformatora macie to podlaczone? Bo jakieś mamy tylko nie wiemy czy odpowiednie. Na aukcji niby pobór energi nie jest podany.edit jest napisane...

EM mi podpowiada 12V DC
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:54, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To jeszcze ja dorzucę swój głos do dyskusji.

Mam zaznaczone w powiadomieniach informowanie o nowo zakładanych wątkach, otwieram taki wątek, jeśli mnie interesuje (a to zależy czy właściciel ma pomysł na ogród, który jest mi bliski, lub podoba mi się dom, obejście i przede wszystkim sposób bycia autora) to zaznaczam i zaglądam - ja się zazwyczaj nie udzielam jeśli chodzi o projektowanie, bo sama wiem po sobie, że można coś doradzić, ale najpierw to autor musi odnaleźć swój styl, a do tego niestety potrzebne jest poświęcenie sporo czasu na podglądanie innych wątków i czytanie artykułów.
Nawet te osoby, które tu przebywają od kilku lat nieustannie coś zmieniają, przesadzają, szukają takich rozwiązań, które będą dla nich najbardziej satysfakcjonujące - nikt tu nie dostaje nic na tacy, wymieniamy się doświadczeniami i przez to stajemy się mądrzejsi, ale każdy swoje musi w ogrodzie wykonać własnymi rękoma i głową.

Ach i jeszcze jedna kwestia, której nikt do tej pory nie poruszył, często jesteśmy traktowani przez nowych, albo niezalogowanych użytkowników jako źródło informacji, nie wiem jak Wy, ale dostaję mnóstwo pytań o miejsce zakupu roślin, czy w jaki sposób coś zrobiłam (pergola, meble), posadziłam (odległości od innych roślin) - często się niestety zdarza, że wszystko pięknie opisze takiej osobie, ale nawet nie ma już zwrotnego dziękuję, zdarzyły mi się też sytuacje, gdy na dziękuję nie zasługiwał nawet fakt wysłania komuś roślin czy nasionek, trudno wtedy nie mieć poczucia, że jesteśmy traktowani interesownie ;-(.

Edytko, poruszyłaś kolejny ważny temat...
Ja również miałam takie sytuacje i szczerze mówiąc brak odzewu od jednej osoby skutkuje tym, że kolejnym odpisuję po "łebkach".
Kiedyś jedna z dziewczyn powiedziała, że miło by było gdyby obdarowany choć raz na jakiś czas pokazał roślinkę jaką dostał, wtedy ten obdarowujący wie, że ta druga osoba ma z tego radość. A zwykłe słowo DZIĘKUJĘ wiele nie kosztuje...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies