Kasia mi też się najbardziej podobają te fioletowe. Spradzę na zamówieniu jak się nazywały i dam CI znać to sobie zamówimy jesienią
I dzisiejsze zakupy. Rh nie wiem gdzie posadzę, tzn wiem gdzie ale Bożenka mnie za to skarci bo będzie za gęsto
Karola -gratuluję 200 stronki
Ślicznie u Ciebie -podziwiam cudne tulipany . Moje "zielone" wyglądają podobnie, więc mnie też troszkę rozczarowały.
Fajną masz córcię - podobna do Ciebie
Teraz jestem pewna, że to karczownik. Minęło kilka dni i kolejna ofiara Grusza. Miała pyszne owoce Zębicha na korzeniach jak u nutrii!!! Bryyyyy.....
Zadzwoniłam to odpowiedniej firmy. Pan był bardzo uprzejmy, ale niestety nie opłaca mu się do pojedynczego klienta. Polecił mi zakup kostek na parafinie na szczury i obiecał, że na pewno pomogą. Zobaczymy. Jak nie to zapowiedziałam mu, że po niego pojadę, przywiozę, odwiozę i zapłacę za gaz. Zgodził się, więc zobaczymy. No tego jeszcze nie widziałam, żeby kilkuletnie drzewa. Żadnych świętości!!!
Obiecane Sebkowi meble po szarym liftingu. Czekają na swoje miejsce na tarasie, który nie mieliśmy czasu poolejować
I taras południowy zdominowany przez bukszpana
Dzięki za pochwałę kancików W środę dalszy ciąg będzie. Nie mam na razie co sadzić to chociaż kanciki porobię.
Jutro wybieramy się na wycieczkę z młodszą córcią żeby było sprawiedliwie bo starsza też pojechała na wycieczkę ale kilkudniową do Londynu. Nie wiem jak dzisiejszą noc ze stresu przeżyję. Zawsze się denerwuję jak mi dziecię dłużej autokarem jedzie
Dla odstresowania wyskoczyłam na chwilkę do ogródka (strasznie u nas wieje dzisiaj ) i porobiłam parę fotek
tawuła Goldflame - w zeszłym roku kilka patyczków a teraz kawał krzaczka. Nie patrzcie na chwasty
tawuła Gouldmound
urocze kwiatki tawułki
Tutaj w całości ze swoimi wąsami. W zeszłym roku jaj ją kupiłam miała może ze trzy gałązki po częstym cięciu zagęściła się i pieknie kwitnie.
Siostra, która mieszka aż w Szczecinie (a autostrad nie ma, samoloty drogie ) wyjechała, więc bedę juz na bieżaco.
odpoczywłam i uczyłam się robić zdjęcia bo M mówi, ze robię makabryczne !!!
Zatem uwieczniłam tulipki bo już prez palące słońce i wiatry przekwitają
Liliowe i pełne pod magnolią w obwódce bukszpanowej.
I moje ulubione zdjęcie. M twierdzi, że powoli robię postępy
Wróciłam przed chwilą z ogrodu,zainstalowałam w szklarence 4 pomidory...na próbę,Następne za tydzień.
Pod ogórki tez plac już jest czysty......ale posieję bliżej niedzieli.Ziemia co prawda nagrzana,ale podlewać trzeba było ostro.A tu wolne, autobusy kursują jak w niedzielę.Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.Miło,że domnie wpadacie i jeszcze ślad zostawiacie! Dla was bratki.
Cieszę się, że zaglądasz. Ja ostatnio nie daję rady nawet moich ulubionych wątków czytać na bieżąco, tyle się dzieje. Ale do końca tygodnia będę na bieżąco
Igor przez silny wiatr żólta magnolia została niemal w dwa dni oczyszczona z kwiatów. Jestem rozczarowana....
Za to Susan czy nigra ??? nadal pięknie kwitnie. Kilka zdjęć z soboty
i Soulangina