Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród irci 22:09, 30 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

anemony cudowne ( nie mam ich, trzeba nabyć ! ), czosnki piękne ( u mnie tez wreszcie zakwitły), no i w ogóle same pięknosci pokazujesz

Cześć Ircia, odpowiem Marzence, anemony u nas przemarzaja musiałabyś wykopywać

Irciu jaka to odmiana? ja mam odmianę anemona wieńcowego St. Brigid - kwiaty półpełne, wysokość do 30 cm, niebieskie, białe i fioletowe

Witaj Irciu

tylko westchnę z zachwytu!! Piękny
Kolorowy ogród na piasku 22:07, 30 maj 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Kupiłam sobie też takie cudo, będzie pełnił rolę solitera na rabacie przy kamieniach

Viva,
Przeczytałam właśnie Twój wątek - masz przepiękny ogród. Strasznie mi się podoba. Zabieram leżak i wpraszam się na dłużej

Mam pytanie odnośnie tego cudeńka, to jest byk? Która odmiana?

Witam Gosiu, bardzo dziękuję za Twoje pochwały, jest mi bardzo miło, że to co wymyśliłam i "upracowałam" komuś się podoba .
Wpadaj kiedy chcesz, leżaczka nie musisz zabierać, coś się znajdzie
Odmiana buka to Tricolor.
Na początku jest chaos 22:02, 30 maj 2012

Do góry
Linka napisał(a)
było tak

i ta sama rabata teraz

Linka zaraz mi tu zdradź przepis na tak udane cięcie - mnie czeka w czerwcu cięcie kuek bukszpanowych i już sie boję, bo po raz pierwszy w życiu zabawię się w fryzjera.
U Ciebie perfekcja (jak zwykle), a zurawki fajnie wykańczają rabatę.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 22:01, 30 maj 2012

Do góry
Mam trzy siarczany, Rh podniosłam bez wymiany podłoża, previcur był i teraz rodomil, bez podlewania pomiędzy Siarka była do dołka i na wierzchnią warstwę. Jeszcze kora na górę będzie, tylko jakoś muszę to odgrodzić od kamieni..

Na początku jest chaos 21:57, 30 maj 2012

Do góry
było tak

i ta sama rabata teraz
Lecę w kulki... 21:55, 30 maj 2012

Do góry
Na początku jest chaos 21:52, 30 maj 2012

Do góry
nika napisał(a)
Ale PIĘKNIE tam u Ciebie!!!
No nie mogę się napatrzyć na te ostatnie fotki...
Ile lat ma Twój ogród? Wydaje się już taki dojrzały No chyba, że sadziłaś duże okazy

Nika niestety nie sadziłam dużych okazów, leciwa jest tylko część prawej strony przy wjeżdzie tzn sadzona jeszcze przy budowie , zanim zamieszkaliśmy, wiedziałam że tam chcę taką ścianę zieleni i tam powstały pierwsze nasadzenia ok 10 lat temu, nastepnie były posadzone tuje wzdłuż ogrodzenia i była różanka przy tarasie, następne rabaty wyznaczyła po części ulozona kostka brukowa , obsadzenia wzdłuż tujek powstały głównie w ubiegłym roku.
kiedys ta rabata wzdłuz podjazdu wyglądała tak

teraz jest tak

kiedyś za pozostawionym pniem czereśni drzewko wyglądało tak

a dziś tak
Lecę w kulki... 21:52, 30 maj 2012

Do góry
Aniu, gratuluję!!!! I życzę Tobie i sobie jak największej ilości postów

Ogrodnik mimo woli 21:52, 30 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Magda, te pienne możesz uprawiać wszędzie, nawet w donicze, przy czym pisze "pienne", bo mnie te ich wąsy denerwowały..... i teraz je prowadzę jako zwykły krzak... W pierwszym roku poustaiwałam drabinki by siępieły, ale on się same nie pną, można je prowadzić podwiazując do czegoś....a tego to już mi się kompletnie nie che robić. Poza tym lespze i więskze owoce majajak siepozbywam tych rozłogów... A rozłogi majastraszne jak sieich w porę nie ucina..konkurowac mogą z nimi tylko odrosty w pomidorach.... bo jednego i drugiego nigdy nie zdąże uciąc na czas... To co odcinam wyrzucam do śmietnika, bo inaczej zaadaptowały by sobie kompostownik... one rosna WSZĘDZIE i na wszystkim... z wyjątkiem moich przyjaciół (od któych je dostałąm......), bo u nich nie chcą wogle rosnać. Natomiast wszyccy którym dałam troche tego dobra....chwala sobie. Pierwszy rzut maja bardzo obfity....potem chwilka przerwy..i już systematycznie (ale dużo mniej) do pierwszego opadu śniegu....
To foto z 16 pażdziernika, potem przyszedłprzymrozek..i kwitły, ale juznie dojrzewały bo za zimno i za mało słońca było....
Jak wyglądaja teraz zrobię foto jutro...

Co Ty piszesz, to truskawki owocują do października??????

Piszę że owocują do przymrozków..byle słoneczko było, bo bez tego nie dojrzewają...... W marcu na krzakach znalazłam kwitnące truskawki.. oczywiście nie zawiązały owoców, ale głupie próbowały to zrobić ...
Mój ogród - co dalej? 21:52, 30 maj 2012

Do góry
Dziękuję
Cieszę się, że Ci się nasz ogród podoba

Rododendronowy ogród. 21:52, 30 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jola - Jotka pokazywała wczoraj młode sikorki które wyfrunęły z gniazda a dziś to samo wydarzyło się u mnie i jedna z sikorek chce się do was uśmiechnąc więc ją wstawiam.

Uśmiech jest co prawda w drugą strone ale to dlatego że została na chwile bez mamy.

Widzę wyraźnie "podkówkę"

Napisałam że usmiech jest w druga stronę. a jak ma byc jak nagle został bez mamy i rodzeństwa i jeszcze mu ktos przed dziobem zdjęcie robił.
Moje roślinki 21:51, 30 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jaka smaczna fotka!!!

Ale duża! do zupki bym wrzuciła!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:48, 30 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bożenko, mam już kilka podzielonych, jest jeśli zechcesz; one takie olbrzymy, że muszę je dzielić, to ta co siekierą ciachana

Pewnie że zechcę tylko jak ją od Ciebie sięgnąc?

Ja też , ja też, cudna hosta a mama szczęśliwa

Marzenko, niespodzianki już nie masz, bo publicznie piszę, że na ciebie czeka ta hosta, spotkanie Dolnośląskie cóż mogłabym ciekawego podarować, jak nie ten wybryk natury; ona rośnie na patelni, w pełnym słońcu, dlatego taki miszung wśród host; a tak za pamięci kupiłam ją w Wojsławicach, pod bramą jak pojechałam pierwszy raz; okaz dla cienie ma około 25-30 cm liście

co do lawend; stosuję jedną zasadę od 10 lat; tnę w marcu nisko, prawie brutalnie, drugi raz po przekwitnięcie, wypada to jakoś w sierpniu i są naprawdę wielkie i nie nawożę jak pisałam, bo nie mam czasu i za to lubię lawendy
Marzenko, przytnij tak 5 cm nad ziemią i zostaw, poczekaj

a to w innym miejscu, obecnie najstarsza kępa
Ogrodnik mimo woli 21:48, 30 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I trochę z wczoraj.... jest cudny...tylko foto mi się zapomniało obrócić....przechylamy głowę w lewo....trochę gimnastyki z rana nie zaszkodzi

Zgodnie z rekomendacja na moje stożki zakupiłam dwie szt Multi Blue Jeszcze sześć jakiś innych ale nazw nie pamiętam.... Kiedy moje będą takie piękne... Pewnie dopiero za rok....

To jest w tym roku.... a to wstawiam foto z zeszłego roku.... posadziłam wiosną 2011 Wiec juz i w tym powinne zakwitnać, a za rok minimum to co u mnie rok temu ... faktem jest, że kupiłam ładną sadzonkę...
Acha....powtarzają kwitnienie, już nie tak ładne jak pierwsze, ale kwitną
Wiosną dość mocno go ucięłąm aby się zagęścił.....

Glicynia w tle umarzła do ziemi..odbija z korzenia... i ma całe 15 cm wysokości....
Ogródek Hanusi po zimie 21:45, 30 maj 2012

Do góry
Robercie,dobrze masz ,że możesz ogrzać się kiedy chcesz,ja niestety muszę ciepłe skarpety na pięty nasadzać.
Ochłodziło się,to i piwonie przystopują z kwitnieniem,
Imprezki.....prawdę powiedzieć,męczy mnie ten zgiełk, chyba już nie nadaję się na wielkie bale,
Ale obowiązki trzeba wypełniać do końca.....
Miłego wieczoru.

Jeszcze kwitną zawilce....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:45, 30 maj 2012

Do góry
Jaka olbrzymia!!!!!!!! Pozdrowienia dla mamy,pięknie razem wyglądają....
Rododendronowy ogród. 21:45, 30 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jola - Jotka pokazywała wczoraj młode sikorki które wyfrunęły z gniazda a dziś to samo wydarzyło się u mnie i jedna z sikorek chce się do was uśmiechnąc więc ją wstawiam.

Uśmiech jest co prawda w drugą strone ale to dlatego że została na chwile bez mamy.

Widzę wyraźnie "podkówkę"

... i smutek w oczach... Wystraszona trochę
Zdjęcie kapitalne Bogdziu!
Lecę w kulki... 21:45, 30 maj 2012

Do góry
Aniu gratulacje stówki Lecisz z tym wątkiem ... w kulki

Ogrodnik mimo woli 21:43, 30 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Magda, te pienne możesz uprawiać wszędzie, nawet w donicze, przy czym pisze "pienne", bo mnie te ich wąsy denerwowały..... i teraz je prowadzę jako zwykły krzak... W pierwszym roku poustaiwałam drabinki by siępieły, ale on się same nie pną, można je prowadzić podwiazując do czegoś....a tego to już mi się kompletnie nie che robić. Poza tym lespze i więskze owoce majajak siepozbywam tych rozłogów... A rozłogi majastraszne jak sieich w porę nie ucina..konkurowac mogą z nimi tylko odrosty w pomidorach.... bo jednego i drugiego nigdy nie zdąże uciąc na czas... To co odcinam wyrzucam do śmietnika, bo inaczej zaadaptowały by sobie kompostownik... one rosna WSZĘDZIE i na wszystkim... z wyjątkiem moich przyjaciół (od któych je dostałąm......), bo u nich nie chcą wogle rosnać. Natomiast wszyccy którym dałam troche tego dobra....chwala sobie. Pierwszy rzut maja bardzo obfity....potem chwilka przerwy..i już systematycznie (ale dużo mniej) do pierwszego opadu śniegu....
To foto z 16 pażdziernika, potem przyszedłprzymrozek..i kwitły, ale juznie dojrzewały bo za zimno i za mało słońca było....
Jak wyglądaja teraz zrobię foto jutro...

Co Ty piszesz, to truskawki owocują do października??????
Ogrodnik mimo woli 21:43, 30 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ja w zeszłym roku miałam je w skrzynce balkonowej - wisiały sobie i owocowały

Mnie tylko intryguje, jak je przezimować???

A na dobranoc wieczorne ujęcie żurawek...... tza choinką upychałam moje astry....

I maczki.. widoczne z daleka... ta czerwień ażrazi w oczy z każdego miejsca w ogrodzie...

I pierwsza piwonia... no to teraz poleci....coraz więcej kwitnących roślin..... najbardziej cieszę sie jak zakwitają pierwsze wiosenne cebulowe.. a potem piwonie...... bo to jużoznaka lata i wszystkiego co tylko moze ukwiecić ogród....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies