Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tulipan - Tulipa 19:28, 27 kwi 2012

Do góry

Tulipan - Tulipa 19:22, 27 kwi 2012

Do góry

Moje roślinki 19:13, 27 kwi 2012

Do góry
Jedna z piwonii oszalała,już ma pąki kwiatowe

Moje roślinki 19:11, 27 kwi 2012

Do góry

Hosta posadzona jesienią w końcu się pojawiła

Nasz przydomowy ogródek 18:30, 27 kwi 2012

Do góry
No - zrobiłem śwince operację i co nieco wypuściła . Zara poleciałem do ogrodniczego i co kupiłem ?
Melduję posłusznie że już posadzone.

Ogród Dominiki 17:41, 27 kwi 2012

Do góry
Prawdopodobnie od strony Pani Sąsiadki te dolne gałęzie były nieatrakcyjne/suche/za długie. Wielkiego wyboru nie mam, bo tam jest głęboki cień. Jedyne, co mogę zrobić to przedłużyć ekran z cisa lub wstawić tam różaneczniki, ale muszą być bardzo duże, żeby zasłonić cały ubytek.

Przymiarka żurawek obok huśtawki i kulek z cisa pod ścianą domu:

Przymiarka dwóch sosenek "Varella", które wreszcie udało mi się kupić po 2 latach poszukiwań.
Będą rosły w rzędzie z trzecią, którą mam już od dawna.

I to będą chyba wszystkie zmiany tej wiosny. Miałam pozbyć się 4 brzóz, ale nie znalazłam fajnych zamienników w dobrej cenie, a M. czasu na tę małą rewolucję. Brzozy zostają do jesieni (czyli do następnego możliwego terminu przesadzania roślin kopanych z gruntu) i śmiecą, jak zwykle: teraz lecą z nich kwiatostany i wszystko wkoło pokryte jest żółtym pyłem oraz brązowymi łuskami: szyby w oknach, meble ogrodowe, taras, samochody zostawione przed domem, spoiny w kostce brukowej. Brrrr.... Jak ja kochhhhham brzozy.....
Tak wygląda trawnik i placyk pod huśtawką:
Klaudia_oktawia - marzy mi się piękny ogród... 16:34, 27 kwi 2012

Do góry
no i oczywiście załączam wam zdjęcie kostki, która mi się marzy, aby 'stanęła" w miejscu trelinki jest ona tak barwna,że już chyba wszelakie wzorki na niej będą zbędne...
Ogródek Hanusi po zimie 16:31, 27 kwi 2012

Do góry
Hanuś, dziekuję za przesyłke, przed chwilą odebrałam
U mnie tez na korze dwa lata temu samrddzów było dużo.... Rok temu było za sucho na grzyby, a w tym czekamy... roblismy rabatę pod rh..i M rozpaczał, a co będzei z naszymi smardzami.....

Dla Ciebie za prezencik
Klaudia_oktawia - marzy mi się piękny ogród... 16:09, 27 kwi 2012

Do góry
witam Was po długiej przerwie, od paru dni mecze się aby zgrać zdjęcia, ale coś mi nie chce łaczyć i kurcze chyba tego nie zrobie, a żeby poki cO czasu nie marnować zrobiłam szkic w paintcie ogród nie jest skomplikowany ....sama trawa poki co i tuje....

......Działka mała dla utrudnienia najmniejszy skrawek trawnika jest na trelince położony, bo nie było czasu zeby ją wyrwać więc trawka uboga no i nic nie urośnie tam to ten pasek pod napisem tuje, mam w planie wymienić ta trelinke i polozyc kostke i wyrwać spod tej ziemi co trawa taka uboga aby cos posadzic ale czekalam na wiosne aby z tym ruszyc... to na siwo to trelinka taka 6 kątna duża kostka a na czarno brama bedzie chce mieć taką z betoniaków takie coś jak to

Ogrodnik mimo woli 16:01, 27 kwi 2012

Do góry
Własnie M mnie zagonił do pomocy przy przesadzaniu dwóch czarów... mogłąbym napsiac artykuł "Jak zabić oczara"...czytałam taki artykuł o zabijaniu rh...... Ja to zrobiłam moim oczarom..... Jeden pojechał na prześcieradle, a drugi na obrusie, oj było co dzwigać..... M się śmieje że zobaczymy przeprowadzzka na obrusie czy na serwecie świątecznej bedzei lepsza
A teraz pora do pracy zawodowej
A tak mnie przywitała dzisiaj Pohjola
Ania i róże i cała reszta :) 15:50, 27 kwi 2012

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 15:48, 27 kwi 2012

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 15:46, 27 kwi 2012

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 15:44, 27 kwi 2012

Do góry

Przedogródek Agniechy973 15:43, 27 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Nie wiem czy moja główna projektantka dziś zagląda, ale pytanie zadam, nawet więcej niż jedno. Dzień bez pytania dniem straconym
Przyjechały kolejne zakupy, tym razem ze szkółki Konieczko - berberysy Green Carpet. Pakowanie pozostawia trochę do życzenia. Po takim transporcie mam trochę ułomków, może się ukorzenią. Same rośliny wydają mi się ładne, dość spore. STrasznie KŁUJĄ!!!

Przyjechał jeszcze platan, który mnie strasznie rozczarował. Nie dlatego, że mały, bo myślałam, że będzie jeszcze niższy, ale dlatego, że krzywy. Był zwinięty w kartonie jak obręcz i teraz wygląda jak sierp. Po drugie on wygląda jakby był zaszczepiony - widać to w miejscu, gdzie wisi karteczka. Tak ma być? Aha, a obok platana mój gratis - świerk pospolity z napisem na karteczce, że gratisowy. Rozbawiłam się.

zakupy spore, ale uśmiałam sie nad tym gratisem!!! i jak można tak zwijać platana, od razu daj mu tyczkę
Ania i róże i cała reszta :) 15:43, 27 kwi 2012

Do góry
I jeszcze troszkę zdjęć, zanim znów stracę połączenie.
Kilka dni temu zmieniliśmy szybkość internetu i wciąż nas teraz wrzuca.

Ogród z perspektywą na przyszłość 15:35, 27 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Bardzo mnie to podbudowuje i mam zapał do pracy.

Aga_pe, może poszukaj w internecie w najbliższym dużym mieście, albo popytaj na uczelni plastycznej. Nieraz mają takie hobbistyczne zajęcia i też mozna wypalić.

Jak się pozbieram z ogrodem i maluchami to zaczne myśleć o swoim piecu. Wtedy zapraszam na lepienie. Byłoby śiwetnie!!!!!!! Dla conajmniej 10 osób jest miejsce do spania, więc wreszcie spełnie marzenia o lepieniu u mnie z lampką winka do późnych godzin nocnych To jest pomysł !!!!! Mam cel na następny rok jak Bóg da

Donice dla zainteresowanych:

Myślałam, że zrobię kilka fotek z bliska, zmierzę każdy element i można sobie będzie taką osobiście zrobić. Poszukajcie drewnianych starych dech najlepiej po murarzach. Najlepiej powinny być bardzo zniszczone od cementu. Zapytam przy śniadaniu jak są połączone między sobą w pionie i napiszę co i jak Nasi wspaniali M będą mogli się wykazać

Też mnie ten komplet mebli i donice zachwycają podpowiedziałaś mi pomysł, muszę pokazać M. i takie mi zrobi, a potem te deski wybielę woskiem białym, juz mam plan, i jak zwykle wrócę z pracy z nowym pomysłem
dzięki za inspirację
Rododendronowy ogród. 15:23, 27 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia wszystkim zaglądajacym.

Bożenko, śliczne żonkile Może i mnie dziś rozkwitną
Ania i róże i cała reszta :) 15:23, 27 kwi 2012

Do góry
Nowy nabytek, doszłam do wniosku, że pora dorobić się azalii

Ania i róże i cała reszta :) 15:21, 27 kwi 2012

Do góry
Dziękuję za miłe komentarze i za to, że zaglądacie, cieszy mnie to bardzo .

W ogródku powoli robi się kolorowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies