Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co dalej z tym ogrodem?? 07:10, 28 maj 2012

Do góry
Dzięki! Faktycznie te 4 tuje to jeszcze c.d. oddzielenia części warzywnej ogrodu. Plan jest coby i tu rabate zrobić póki co walka z tym co jest....
Mnie też sie zdaje że te fale fatalnie wyszły.... poprawie! kore mam kupioną ale ciągle z nią czekam żeby 2 razy nie robić.... Mówicie ż góra 3 łagodne, ale czy szerokość dobra..... 1 m-1,5 m No i nadal nie mam nic na obrzeże.... chyba szpadel kupie i już Prosze pomozcie mi poprowadzić linie jak to miałoby wyglądać....

A co tutaj proponujecie?

To drzewko za sosną samo se urosło, zostawiłam bo ciekawa byłam co to wogóle jest (liczac że będzie to jakiś piękny okaz ) teraz wiem że do wywalenia, sosne też bym zlikwidowała a w to miejsce drzewko na pniu.... tylko co lubi cien/półcień?? Jak widać mam tu jeszcze kilka krzaczków truskawek po starej rabacie ogródkowej ale żal mi było wywalić wszystko.... owocować już zaczęły a jak tylko skończą likwidacja!! No i co z tym pustym rogiem? Co mogłabym posadzić przed thujami? czy trawy będą rosnąć i pasować?? Hosty? Wrzosy chyba nie bo one słonko lubią... Dalej na lewo chciałabym dać rd, mam duży fioletowy

a dokupiłabym 2 może białe.... i w tej kolorystyce chciałabym pozostać.... biało-fioletowo.
Zaś na prawo myślałam o hortensji bo też mam 2 które trzeba ulokować w nowym miejscu...

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:01, 28 maj 2012

Do góry
Oj czekam na wieści i zdjęcia od Danusi
A tymczasem oglądam swoje kwiatuszki:
zawsze zapominam jak się nazywają

krzewuszka ta wyrosła mi ogromnie

Hydrosiew trawnika 06:47, 28 maj 2012

Do góry
Witajcie mój trawnik osiem dni po hydrosiewie wygląda tak

Lecę w kulki... 06:36, 28 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Mój prezent z okazji Dnia Matki....
wie co mamusia lubi....i w jakim kolorze....
tylko mamusia......choć te kwiatki uwielbia...nic o nich nie wie ???
Co one lubią ?
Kwaśno, mokro, słonecznie...., a może na odwrót ?

Cantdeskia :
http://www.swiatkwiatow.pl/cantedeskia-kalla-kalia-kalijka--zantedeschia-id430.html
Mój kawałek raju 03:44, 28 maj 2012

Do góry
dzisiaj sobie pojadłam trochę jagody kamczackiej a teraz dobranoc i dzień dobry, trzeba trochę pospać chyba jest 3.44
Mój kawałek raju 03:26, 28 maj 2012

Do góry
kwiaty groszku jadalnego
katalpa ładnie rośnie ma już chyba 80 cm, ładnie przezimowała ://assets1.ogrodowisko.pl/uploads/p/15/153746/original.JPG[/img] pierwiosnek Viala wiciokrzew włoski Harlequin
na pierwszym zdjęciu śliwa wiśniowa Hessei hodowana od "pryszcza" jest coraz większa
Mój kawałek raju 03:10, 28 maj 2012

Do góry
rozkwita Crystal Fountain irys bródkowy Żurawki kwitną bodziszek Versicolor żałobny Sambor
Mój kawałek raju 02:52, 28 maj 2012

Do góry
Kokorycz pod leszczynami wiciokrzew Serotina maki serduszka piękne orlik
Mój kawałek raju 02:34, 28 maj 2012

Do góry
Suchodrzew kwitnie końcówka tulipanków Phantom i begonia standardzik na balkonie , pelargonie i bacopa świerk srebrny ma piękne przyrosty
Altana w ogrodzie 01:37, 28 maj 2012

Do góry
Moja altanka, w tej chwili jest udekorowana jasnymi zasłonkami, ale nie mogę zdjęcia znależć:

korzystamy z niej na co dzień, poczynając od porannej kawki...
Latarenki, lampiony i ... 01:27, 28 maj 2012

Do góry
Moje latarenki
Kamienne płyty łamane 01:23, 28 maj 2012

Do góry
Ja mam taki chodniczek:

Ogródki ziołowe - zioła 00:31, 28 maj 2012

Do góry
A to mój zielnik:
Pogaduchy skowronków 00:20, 28 maj 2012

Do góry
15 minut i można rzec święto i po świętach,a guzik bo dziś również jest święto Wtajemniczeni wiedzą jakie
Jestem w szoku,że tak zamarło dziś forum tego jeszcze w całej historii od mojego wejścia nie zarejestrowałam Hmm no cóż zawsze musi być ten pierwszy raz ...
Po powrocie Danusi wszystko się unormuje i nikt nie będzie chciał oglądać moich roślinek,rabatek itd...)))))))))))))))
Ptaszki życzę miłego,kolejnego tygodnia wiosny

O....! 00:03, 28 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
dzięki Aniu, Celino, Bogdziu ( też się cieszę na to spotkanie ), Myszorku, Elfiku, Aniu asc i Danusiu

ta nowa rabata to mój pomysł aby zrobić kółko a' la rabata francuska ... w moim dużym ogrodzie jest możliwe zastosowanie różnorodności, nie muszę trzymać się jednolitego stylu...

na razie tak to wygląda... kółko ma średnicę 5,5 m, posadziłam 440 bukszpaników ukorzenionych przez siebie( po cieciu bukszpanów w ubiegłym roku) w podwójnych szeregach w takim oto układzie ...
...całość otoczona ekobordem, trzeba było wyznaczać te ścieżki i kółeczko wewnętrzne...było sporo pracy... w centrum na postumencie, który już mam ( podoba mi sie ) umieszczę donicę/wazę ze zwisajacymi roslinami ... a ścieżki mam zamiar żwirem wysypać
a w tych czterech kwaterach chcę posadzić róże okrywowe... ale chyba teraz za późno i zrobie to jesienią... jak radzicie ?
ale sie opisałam o tym...

Będzie jak w Wersalu, zachwycająco !!! Ja już dawno nie nadązam, ale zaglądam do Ciebie z ogromną przyjemnością. Widoki i kopozycje są znakomite!
Lecę w kulki... 23:46, 27 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Piękny prezent , Syn ma gust ... ale nie pomogę Ci Aniu , bo nie wiem nic o nim ... oprócz tego , że jest śliczny
ogrodoweimpresjejolki 23:43, 27 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Wczoraj wnuk poprosił, czy może zrobić zdjęcia moim dużym aparatem. Wnukom się nie odmawia, więc kazałam Mu wybrać sobie jakiś ładny kwiat do sfotografowania. A On na to (ku mojemu zdziwieniu) zapytał, czy on może zrobić zdjęcie czegoś brzydkiego. No i macie jego twórczość

wiadro z chwastami ...

Ej, musiał się wcześniej szkolić, bo wiadro w kadrze i zawartość wyraźna Udana fotka!
Ogród Magdalenka 23:33, 27 maj 2012

Do góry
...też je lubię..........
a zastanawiałam się czy Ci nie kupić........, ale pomyślałam, że biała hortensja....bardziej bezpieczna
zdjęcie z zielonej wyprawy
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 27 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Za chwilę północ, a ja dopiero teraz do kompa siadam. Późno z działki wrócilam, akurat na 'Rancho'. Potem do porządku musiałam się doprowadzić...
Zobaczcie, co nowego u mnie:

zaczynają kwitnać goździki brodate

Ja tez przeglądam dwudniowe zaległości Żałuj, ze pozbyłam się goździków u siebie, bo śliczne

A dyptama to chyba na żywo jeszcze nie widziałam ...
Mój 4 arowy azyl... 23:27, 27 maj 2012

Do góry
Trochę kwiecia mam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies