Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 14:12, 26 kwi 2012

Do góry
Ja mam wejście od tych samochodów

i widok jak wcześniej.
tutaj z wejściem, na tych schodkach ma być kostka a w rogu u góry po prawej, koło skarpy chyba wcisną kompostownik. Ogrodzenia jeszcze brak podobnie jak lepszego zdjęcia obecnie.

Ogródkowe perypetie:) 14:03, 26 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
te ostatnie zdjęcia są od wejścia? To widzicie jak wchodzicie na posesję?

Ładne to jest, podoba mi się bardzo widok na tę skarpkę małą, po jej bokach już na górze coś się dzieję, może przy schodach troszkę będzie wyższe. Zostaw to otwarte, tzn z trawą, jak jest, nie zamykaj okrągłą rabatą, ani czyms takim. Sama rysowałam Ci tam zamkniętą rabatę, ale nie widziałam tej perspektywy, zakładałam że tam jest jakieś ogrodzenie
Za hakuro jak pójdą bańki, to pod tarasem będzie płasko, ziemia/żwir/kora? czy coś tam musi być stać?- wtedy trzebaby zamaskować. Jak pusto to troszkę przesłonić, nie szczelnie do samej góry- może niskimi cisami czy berberysami Red Carpet

nie nie) to nie mój dom, bo chyba chodzi ci o sąsiadów, tak?
Moje to jest to co rośnie z kamieniami.
Wejście mam od drugiej strony, ale wygląda podobnie jak u sąsiadów, tylko ja mam bardziej wąsko.
Właściwie to jest taki sam dom, ale nie mój

Bańki będą schowane, tam będzie chyba ziemia, albo żwir jeszcze nie wiem i ma być to zamaskowane panelami, po których od strony warzywniaka wspina się bluszcz i róże a od strony hakuro, róże. Chcę coś dosadzić tutaj do tego słupa za hakuro, ale też nie wiem czy go maskować, bo on będzie ładny. Myślę, że bardziej coś dołem.

moje wejście do ogrodu jest po lewej jak patrzysz w dal. Zrobię dziś takie zdjęcie jak sąsiadów domu od drugich sąsiadów

Nasz mały raj na ziemi :) 14:00, 26 kwi 2012

Do góry
Kochani mam do Was prośbę...

M. przyniósł z pracy gałązki jakiegoś krzewu, siedzą już jakiś czas w wodzie ale na razie nie wypuściły korzonków tylko coraz bardziej rozwijają się listki... Wiecie co to może być? Warto w ogóle sadzić?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:56, 26 kwi 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego Spełnienia wszystkich ogrodowych marzeń i nie tylko

Taras wygląda rzeczywiście jak z katalogu i chociaż nie w moim stylu to i tak baaaardzo się mi podoba
To właśnie tu 13:49, 26 kwi 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
A ja dzisiaj zachwycałam się kwitnącą czereśnią.

piękne żywy obraz!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:27, 26 kwi 2012

Do góry
tak naszybko nabazgralam kolory, tylko chyba fajnie wyglądaloby po 'łuku' łaczenie, szalwia przed rozplenicą, bo rozplenica wyższa
Rabaty do wymiany :) 13:21, 26 kwi 2012

Do góry
No dobrze padł temat Pana platana to wracam na rabatę na której najbardziej mi zależy w chwili obecnej. To jest wystawa południowo- wschodnia. Na planie działki prawy górny róg. Umieściłam tam na środku Wiąz Camperdownii po lewej stronie hortensje z miskantami przed nimi cyprysik Sungold lub Filifera nie wiem co dać po prawej stronie żeby to grało. Macie jakieś propozycje? każda mile widziana

tak to wygląda w chwili obecnej

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 12:33, 26 kwi 2012

Do góry
Jestem za Hakonechloa a na potwierdzenie komuś dopiero co takie doradzałam (Wieloszce) a to tak wygląda

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:27, 26 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Pomóżcie! Od kilku dni myślę intensywnie nad nową rabatą z wiśniami umbraculifera i nic mądrego wymyślić nie mogę, bo rabata ma trapezowaty kształt, a na dodatek jest widoczna ze wszech stron Jej wymiary to 7m długości i 2,5-3m szerokości. Ta szersza część jest od strony serbów w tle na drugim zdjęciu.
Widok od frontu domu:

Tu gdzie kończy sie kora została dosiana trawka.
Myślałam o takich roślinach, które zgubią wizulanie trapezowaty kształt.
Aha i jak wszędzie u mnie - słońce tam jest cały dzień...
Macie jakieś pomysły??? Plisss...

Mam pomysła godnego uwagi. Pod pnie daj "włochate" prostokąty 3 na 4 sztuki czyli po 12 szt, albo po 4 sztuki (kwadrat) z Hakonechloa macra "Aureola". Będą drzewa w ramach, a inne inspiracje masz tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/98-drzewa-w-ramach

A włochata skarpeta wygląda tak:

W twoim ogrodzie "futra" zmiękczą i upiększą ogród jak nie wiem co

Co prawda Mariusz mówił że Aureola nie lubi pełnego słońca, ale u Szmitów rośnie, więc polecam.

Ogród Magdalenka 12:21, 26 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Mam pytanie..

Kupiłam już hortensje, 4 letni krzak, od studni to tej furtki jest 110cm, wczoraj chciałam ją już posadzić , ale wstrzymała się bo zastanawiam się, czy jak posadzę tą wiśnie z kulkami z lewej strony i hortensje na przeciwko to czy nie będzie to na siebie
nachodzić i wiśnia zasłoni mi widok na hortensje ???

Trawy, które mi tam doradziłaś, na pewno stworzą tą wysokość, o
której myślę w tym miejscu, ale zastanawiam się czy może coś jeszcze
tam dosadzić zimozielonego , może kule z bukszpanu, może stożek a żurawki by były tylko ich
wypełnieniem..

Mnie się zdaje że białe miskanty wystarczą po lewej za żurawkami. Tam jest po prostu już za mało miejsca na bukszpany. Tuje się rozrosną.

Mój kawałek raju 12:16, 26 kwi 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Aniu, spóźnione odrobinę, ale szczere życzenia urodzinowe od Twojej pomidorowej dłużniczki
Niech Ci zdrówko dopisuje i w ogrodzie wszystko zdrowo rośnie, cieszy oczy i duszę.

Dziękuję Basiu, a teraz do ogrodu szkoda dnia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:10, 26 kwi 2012

Do góry
Sebku, śliczne zdjęcie

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 12:05, 26 kwi 2012

Do góry

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 12:05, 26 kwi 2012

Do góry

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:59, 26 kwi 2012

Do góry

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:58, 26 kwi 2012

Do góry
A teraz odmiana o dużej wytrzymałości na mróz Magnolia "Pink Glory"

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:56, 26 kwi 2012

Do góry

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:56, 26 kwi 2012

Do góry

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:55, 26 kwi 2012

Do góry
Magnolia stellata (m. gwiaździsta)

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:54, 26 kwi 2012

Do góry

Magnoilia stellata (magnolia gwiażdzista)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies