Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

Tess 14:27, 14 cze 2012

Gabi, przeczytałam całą historie Twojego ogrodu, jednym tchem, nie mogłam się oderwać.
Nie umiem użyć właściwych określeń na to, by opisać to, co czuję.
Ogród przed metamorfozą był już piękny (te żurawki są wielką ozdobą), ale to co widać już teraz jest niesamowiete!
Danusiu, gratulacje - projekt cudny Te proste linie są rewelacyjne!

Ufff, nie mogę się ogarnąc, mam czały czas przed oczami to, co powstaje.
A jakie żurawki będa w tym żurawkowym polu? Z projektu chyba wynika, że sześć kolorów(odmian)?

Pozwolisz, Gabi, że zapytam tutaj Danusię o tę ramę do lustra?
Danusiu: rozważam zrobienie lustra w swoim ogrodzie (muszę go odświeżyć, bo w minaturowym ogródku dawno ćwierć wieku temu posadziłam malutkie iglaczki, które teraz są wielkimi drzewami i zamiast ogrodu jest gąszcz).
W wątku o lustrach czytałam, że lustro musi być we wnęce albo chociaż mieć gzyms. Ja nie mam ani jednego ani drugiego i nie bardzo mogę zrobić, bo ściana, na której chciałabym zrobić to lustro to ściana domu sąsiada. W tej ramie gzymsu nie widzę. Czy moze być lustro w takiej tylko drewnianej ramie, bez gzymsu?

Gabi, jeszcze raz to napiszę: cudo!
GabiK 14:52, 14 cze 2012

Tess, witam i dziękuję za komplementy.
Co będzie na żurawkowym polu same nie wiemy. Będzie wielkie ustawianie po pracy. Danusia robi wariacje na temat projektu. Na 100% to się tylko kształty i wymiary rabat zgadzają.

Tak wstępnie odpowiem Ci o lustrze: tam jest gzyms. Ta rama jest szeroka, a lustro będzie na płycie w głębi. Tak ze 2 cm okapu będzie. Witek twierdzi, że wystarczy.
Gardenarium 14:54, 14 cze 2012

Witek zrobił z kantówki siódemki chyba albo dziewiątki coś na kształt ramy do obrazu i gzyms jest, sklejka jest mocno cofnięta do tyłu i powstanie wnęka. Wszystko jest prawidłowo.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:56, 14 cze 2012

A jak się dobrze przyjrzycie to nawet jest specjalna fazka (tam jest cień),żeby podsunąć lustro pod spód i jest wtedy daszek. Witek zna się na robocie Nie bój żaby

Instagram Ogrodowiska
monteverde 14:57, 14 cze 2012

anula_wn napisał(a)
Gosia, dobry pomysł ! zlot w Kubusiowie połączony z pracą ! ojj by się działo .....

Kulka, dobry grill i wędkowanie po robocie i nic więcej nie trzeba
monteverde 14:59, 14 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
A jak się dobrze przyjrzycie to nawet jest specjalna fazka (tam jest cień),żeby podsunąć lustro pod spód i jest wtedy daszek. Witek zna się na robocie Nie bój żaby

święta racja
Tess 15:20, 14 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Witek zrobił z kantówki siódemki chyba albo dziewiątki coś na kształt ramy do obrazu i gzyms jest, sklejka jest mocno cofnięta do tyłu i powstanie wnęka. Wszystko jest prawidłowo.

Oj, ja chyba nie umiem przelewać intencji przez słowo pisane
Nie zamierzałam podważać kompetencji Witka, ani w żaden sposób sugerować, że lustro w tej ramie się nie utrzyma.
Chciałam się tylko upewnić, że tak można zrobić, że to nie na tymczasowo, bo takie rozwiazanie jest proste i dałoby się ewentualnie zastosować u mnie.

Dziękuję Danusiu za odpowiedź
kaisog1 16:12, 14 cze 2012

Dziewczyny a tak na poważnie to kto by do mnie przyjechał??? U mnie nie ma co oglądać
Juzia 16:29, 14 cze 2012

Gosia...jezioro jest pod nosem!!!!!
Ewa 16:42, 14 cze 2012

Widzę piękne szaleństwo na wątku i w ogródku
Super i wszystkiego najlepszego