Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 23:02, 24 kwi 2012

Do góry

Obecnie są tam tylko świerki...

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 23:00, 24 kwi 2012

Do góry
Andziulko, ja też dołączam się do gratulacji

Zielony Punkt - ogród Finki 22:58, 24 kwi 2012

Do góry
przepraszam, że nie wpisuję nazw odmian, spróbuję się poprawić...następnym razem

Rabata różanecznikowa, następne czekają na dosadzenie

z przodu Pinus aristata Sosna oścista, z tyłu Jodła hiszpańska 'Glauca'

na olchę włazi Hortensja pnąca, a pod nią rabata funkiowa

Wiąz holenderski 'Wredei' zaraz się obudzi, po lewej Berberys thunberga 'Green Carpet' a na dole mała obwódka z Tawuły japońskiej 'Golden Carpet'

żywopłot z Choiny kanadyjskiej w punkcie sprzedaży roslin
Moje poletko 22:56, 24 kwi 2012

Do góry
Celinko gratuluję 100 stronki

Rajski ogród Ani 22:53, 24 kwi 2012

Do góry
Wierzba płacząca w wiosennej odsłonie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:52, 24 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wstawiam zdj. bociana czarnego,który krążył dziś po naszym niebie. Tym razem nie mam wątpliwości co do ptaka, bo dał się poobserwować chwilę dłużej. Był cały czarny za wyjątkiem brzucha. Nogi podczas lotu wystawały mu za ogon, śmiesznie to wyglądało. Obserwacje przez lornetkę pozwalają na obejrzenie wielu szczegółów. Fajnie szybował.
Mam nadzieję, że te czarne boćki dziecioków nie podrzucają

Uważaj czarne bocki podrzucaja czarne dzieci.
Rododendronowy ogród. 22:52, 24 kwi 2012

Do góry
Witaj Bożenko, wprawdzie trochę z opóźnieniem, ale też przyłączam się do gratulacji 700 stronki. Staram się nadrabiać wszystkie zaległości, ale to dość trudne Wiersz konkursowy jest rewelacyjny... bardzo mi się podobał Pozdrawiam
Jeszcze dla Ciebie kwiatuszki z tegorocznego ogrodu

Jak dodawać zdjęcia 22:50, 24 kwi 2012

Do góry
Witam
Od kilku dni mam problem z wklejaniem zdjęć. Wcześniej szło. Korzystałam z instrukcji a teraz pojawia się czerwony napis "nieznany błąd". A mój ogródek potrzebuje pomocy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:49, 24 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dzisiejsze zbiory spod folii. Pierwsza surówka z ogródka w tym roku. I koperek do ziemniaków.

Buuuuu a ja ma wypasiona szklarnię...ale ogrodnik ze mnie do ( : ) ....... z braku czasu..... i jeszcze wpadłam na ogrodowisko.... a też bym takie mogła mieć
Ogródek z psem 22:47, 24 kwi 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Witaj, bardzo fajny jest ten placyk przed wejściem do domu, klimatyczny.
Podoba mi się pomysł z murem i lustrem. Ja zrobiłabym w dalszej części ogrodu okrągły placyk-trawnik obwiedziony cegłą, wykorzystując ten zakręcajacy fragment ścieżki. A cała reszta ogrodu obsadzona, bez trawy.

Witam wieczorową porą.
Brak zielonych roślin obnaża wszystkie niedoskonałości mojego ogródka i stąd chyba pomysł na te wielkie zmiany. Jeżeli dobrze rozumiem to proponujesz, aby powtórzyć okrągły placyka, miałby być to trawnik ale otoczony cegłą, takiej szerokości jak ścieżka. A może lepiej, żeby z tej ścieżki wyłonił się rząd kostek granitowych i taka byłaby obwódka? Ciekawa jestem Twojej opinii. Widzę, że lustro proponujesz tam gdzie ja je widziałam. Dziękuję za pomysł. Czyli nie rewolucja a lifting. Czemu nie. Dzięki. B.

Tak, właśnie tak, okragły trawnikowy placyk otoczny wyraźnym obrzeżem. Wyłonił się rząd kostek granitowych...? Nie jestem pewna czy rozumiem o co chodzi, ale to jaka byłaby obwódka i z czego to już raczej kwestia Twojego gustu, a myslę że masz wyrobiony, sądząc po podjeździe. Powinna być w każdym razie (w mojej wizji wyraźna - nie jeden rząd kostki granitowej, tylko coś szerokości obecnej ściezki dookoła trawnika).
Powtórzyłabym też więcej bukszpanowych kul wzdłuz prawej strony, róznych rozmiarów, bez żadnych stożków
Baardzo starannie trzeba przemyslec co by było posadzone i widoczne na tle muru, bo tam się kończy oś widokowa - to będzie najważniejsze i najbardziej charakterystyczne miejsce Twojego ogrodu. I powinno byc to coś całorocznie trwałego, a więc nie bylina tylko krzew - może byc albo taki, który w wersji bezlistnej ma ciekawy pokrój (mocny, klarowny zarys gałezi), albo na przykład grupa zimozielonych stożków - jedynych stożków w całym ogrodzie, a wszędzie indziej tylko zimozielone kule, latem ubrane w krzewy liściaste i byliny kwitnące.
Tak bym to widziała:

Witaj Ewo
Cały czas Twój pomysł we mnie pracuje. Wprawdzie zmieniłaś moją pierwotna koncepcję ale to dobrze, bo z tą czuję się lepiej.
Podobają mi się Twoje rysunki. Jak je robisz? Gdybym tę umiejętność posiadła byłoby mi łatwiej. A na razie proszę Cię o pomoc. Jestem na etapie projektu nie roślin. Jak się z tym uporam zabiorę się za rośliny.
Napiszę co sie pojawiło od ostatniej wizyty. Pojawił się pomysł aby na końcu tej ściany, gdzie Ty proponujesz dwa stożki zbudować placyk na, który przeniesiemy stoł z krzeslami. kiedyś być może zadaszymy to miejsce i osłonimy od wiatru. Zaraz to sprobuję wrzucić ze zdjęcia, bo skan nijak nie chce wejsć.
Zielony Punkt - ogród Finki 22:42, 24 kwi 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:40, 24 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko myśl myśl o kwaitkach
A teraz fotki tarasu po liftingu. Okazało się, ze jasny olej jest jasny dopóki nie wyschnie... Ale i tak ten ciemnoszary na palącym słońcu (taras jest od strony południowej) wypłowieje i bedzie jasnoszary...

I taras z meblami. Poduchy nierozpakowane bo strasznie wieje i nie będę ich zbierać z całego ogrodu. Muszę kupić skrzynię na poduchy.

No spóźniłam się nieco na prezentację tarasu po liftingu i nowych mebli i szczęka mi opadła!!! Dobrze, ze mam jeszcze aparat ortodontyczny, to nie muszę szczęki z podłogi zbierać .
Cokolwiek napiszę - już inni to napisali - wygląda to wszystko razem wspaniale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bociek ma rację - te zdjęcia nadają się do katalogu i to niejednego (jako reklama mebli tarasowych, donic, firmy projektującej i zakładającej ogrody... i można tak jeszcze długo wymieniać)!
Podziwiam Cię za konsekwencję - jak już coś postanowisz zrobić, to szybko realizujesz, bez zbędnego zastanawiania się milionowy raz i marnowania czasu!!!
Mój ogród 22:39, 24 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A mnie chyba ta Hakonechloa wymarzła.

Bogusiu, a może też późno się budzi. To mi później powiesz czy zmarzła czy nie, bo jak ona taka wrażliwa, to z niej zrezygnuję.
Niektórzy mi mówili że turzyca carex morrawi" Silver Scepetre" jest wrażliwa na mróz, a ona pięknie przezimowała. Tak wyglądała w zeszłym roku. Podoba mi się, bo tworzy zwartą kępkę, rozrasta się, ale nie jest ekspansywna.
Mój 4 arowy azyl... 22:36, 24 kwi 2012

Do góry
Gratuluję 200

Mój 4 arowy azyl... 22:35, 24 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu an-tre, dziękuję
Czy to nie te same masz tulipany?
Basiu na to wygląda, ze tak
ogrodoweimpresjejolki 22:34, 24 kwi 2012

Do góry
Trochę dzisiejszych obrazków

Rh CW rozkwita pięknie

Moje poletko 22:33, 24 kwi 2012

Do góry
To ja też składam gratulację z okazji stówki.

i dodaje moje ulubione zawilce.
Celinko, musimy więc czekam na trawy, żeby się obudziły. Agnieszka mnie pocieszyła, że wegetację zaczynają w maju.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:31, 24 kwi 2012

Do góry
Ana, ależ narobiłaś się kobieto! super

stół wymiata, koniecznie zajmij się "tym" zawodowo !

w sprawie barwinka mam...ambiwalentne odczucia....mam go k/studni, oczywiście nie rośnie w górę, więc wygląda niechlujnie, nie przycinam i jest teraz brzydki ale może przycinany byłby pięknym (?) dywanem, bo ma w sobie to coś

a to Franio na pamiątkę dla Ciebie z misiem Gabrysiem podczas oglądania bajki
Mój 4 arowy azyl... 22:28, 24 kwi 2012

Do góry
Aniu an-tre, dziękuję
Czy to nie te same masz tulipany?
Mój 4 arowy azyl... 22:28, 24 kwi 2012

Do góry
Basiu gratulację

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies