Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 20:48, 12 cze 2012

Cd okrągłej rabaty, teraz już kipi kwiatami, jak ja to lubię.

Między domami pusta ściana bez krzewów hortensji, odrastają, ale powoli i nie ma mowy o efekcie z ostatnich lat:

Bogdzia 20:53, 12 cze 2012

Gabriela napisał(a)
Ooo, Bożenko, widzę że nabijasz mi stronki. Ależ nie trzeba, nie trzeba.

Kasowałam chleb a to się jeszcze raz wpisało już bez chleba.Nawet nie zauważyłam ze tak jest.
Monic 20:53, 12 cze 2012

Gabrysiu, ślicznie u Ciebie!!
Gabriela 20:55, 12 cze 2012

Coton Rose

Schneewitchen

New Dawn

Naparstnica

Wiciokrzew

Powojnik, co już skończył kwitnienie

I krwawnik

Gabriela 21:12, 12 cze 2012

Na tarasie bardziej biało i niebiesko w tym roku, ale nie zdążyłam jeszcze poprzesadzać i wynieść wszystkich roślin, trzeba było nie zbijać bąków przez calutki zeszły tydzień. Mam zamiar to naprawić w sobotę.

U mojej mamy za to bajecznie kolorowo od frontu, taka koncepcja w tym roku po zeszłorocznej czerwono - biało - szarej.

I jeszcze mój front, piwonie zamiast zdobić i komponować się z niebieskimi irysami i tawułą, leżą smętnie, przemoczone na amen:

Jak teraz piszę, to za oknem gabinetu, prawie na szybie mam tę właśnie hortensję

I już zupełnie na koniec żurawki z bluszczem, bergenią, funkią.

Sebek 21:20, 12 cze 2012

Gabriela napisał(a)

No nie mów, że to werbena patagońska już kwitnie? Cudna jest - jak w ogóle cała ta rabata tętniąca kolorami.
Gabriela 21:24, 12 cze 2012

Sebek, miło Cię widzieć. Widzę że meczu też nie oglądasz. No właśnie już tak kwitnie ta werbena, bo zimowała w szklarence. Trzy egzemplarze z nasion mikre są jeszcze i przyjdzie poczekać dłużej na kwitnienie. Z tego co pamiętam, u Ciebie też już była kwitnąca.
Jak widzisz, warto bardziej było do mnie przyjechać teraz, a nie pod koniec kwietnia, jak było łyso.
Sebek 21:28, 12 cze 2012

Oj tam - i tak było super - ale teraz rzeczywiście obiektów do focenia o wieeele więcej by było
viva 22:00, 12 cze 2012

Gabriela napisał(a)
Cd okrągłej rabaty, teraz już kipi kwiatami, jak ja to lubię.

Ja też tak lubię Piękny busz kwiatowy
Niestety muszę jeszcze troche poczekać, bo u mnie wszystko później.
Joku 22:23, 12 cze 2012

Gabrysiu, przede wszystkim bardzo podoba mi się wykończenie domu ciemnym drewnem. Zauważyłam że na rabacie bylinowej masz rośliny pogrupowane kolorami. Tzn. z jednej strony dominują kolory żółty i niebieski, po przeciwnej różne odcienie różu. Pięknie to wygląda. Wypatrzyłam też "wypasioną" rodgersję. Rośnie w cieniu i na wilgotnym stanowisku?
Co słychać na rabacie z piwoniami, którą robiłaś w zeszłym sezonie? O ile sobie dobrze przypominam była pod balkonem rodziców.