Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 21:16, 12 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Skrzyczałam ogrodowe, przeniosłąm je w mniej relrezentacyjne miejsce za karę, że wymarzają.....
i jeden krzak sięzrehabilitował..ma pąki..i zastanawiam sietylko jakim cudem jak to to wymarzło do ziemi????

U mnie to samo - wymarzły do ziemi,a pąków na prawdę dużo - dziwaczne! Ale dla nas fajnie
Ogrodnik mimo woli 21:15, 12 cze 2012

Do góry
Wszyscy ogladaja mecz..bo cisza .....
A tu się robi zarys mojego oka.... MOrskiego Oka....

Ogród w budowie - nieustającej 21:12, 12 cze 2012

Do góry
Na tarasie bardziej biało i niebiesko w tym roku, ale nie zdążyłam jeszcze poprzesadzać i wynieść wszystkich roślin, trzeba było nie zbijać bąków przez calutki zeszły tydzień. Mam zamiar to naprawić w sobotę.

U mojej mamy za to bajecznie kolorowo od frontu, taka koncepcja w tym roku po zeszłorocznej czerwono - biało - szarej.

I jeszcze mój front, piwonie zamiast zdobić i komponować się z niebieskimi irysami i tawułą, leżą smętnie, przemoczone na amen:

Jak teraz piszę, to za oknem gabinetu, prawie na szybie mam tę właśnie hortensję

I już zupełnie na koniec żurawki z bluszczem, bergenią, funkią.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:10, 12 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

tu z kolei są 3 gatunki i razem z trawami ładnie sie rozrastają

Ale śliczne okazy!
Ogrodnik mimo woli 21:09, 12 cze 2012

Do góry
Skrzyczałam ogrodowe, przeniosłąm je w mniej relrezentacyjne miejsce za karę, że wymarzają.....
i jeden krzak sięzrehabilitował..ma pąki..i zastanawiam sietylko jakim cudem jak to to wymarzło do ziemi????

A to była dżungla z ogników pomarańczowych (były cudne) i berberysów..raj dla zwierzyny ..gąszcz nieprzebyty...a teraz tylko zielsko rośnie...umarzło do ziemi i teraz siezbiera do odrośnięcia..... ale już postanowione..w wolnej chwili wyrzucamy problematyczne rośłiny i posadzimy inny gąszcz....np takei berberysy jak ma Irenka.

Foto ognika z zeszłego roku......
Kubusiowo 21:09, 12 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Warzywnik

O matko z córką jak duuuuuużżżżży i piekny warzywnik
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:07, 12 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wczoraj wieczorem M przywiózł kolejną przyczepkę próchnicy

Myślę, że do każdego powinien się odbyć taki kurs przynajmniej raz do roku
Ogródek Lilki 21:00, 12 cze 2012

Do góry
trawka skoszona, wstydu nie będzie - wklejam obiecane zdjęcia
najpierw kompozycja doniczkowa

i reszta

o choliwka Polacy pod rosyjską bramką i nie strzelili

a to co, może ktoś podpowie, sama sadziłam ale nie pamiętam

tu z tyłu bardziej dzika część chociaż korci mnie żeby ją ujarzmić w kanty, kostki i takie różne - u mnie musi być wszystko pod linijkę. To dziwne bo u kogoś lubię dzikie i nie ujarzmione ogrody, a u siebie jakoś nie mogę przegryść jak coś sobie samopas rośnie.
Ogrodnik mimo woli 20:59, 12 cze 2012

Do góry
I kilka fotek z wczoraj i dzisiejsze przy lampie błyskowej....
Czosnek dla KOnstancji..

Firletka...

Zakwitłą lilia Ankon.obawiam sie, ze druga w tym roku nie zakwitnie..... to nowy nabytek....

Ogród w budowie - nieustającej 20:55, 12 cze 2012

Do góry
Coton Rose

Schneewitchen

New Dawn

Naparstnica

Wiciokrzew

Powojnik, co już skończył kwitnienie

I krwawnik

Ogrodnik mimo woli 20:55, 12 cze 2012

Do góry
Kilka fotek...by nie było ciszy w strefie kibica ogrodowiskowego...
Najpierw wczorajsze bzyczki...

Poznajemy ptaki 20:49, 12 cze 2012

Do góry
To jeszcze moje sikorki .

Ogród w budowie - nieustającej 20:48, 12 cze 2012

Do góry
Cd okrągłej rabaty, teraz już kipi kwiatami, jak ja to lubię.

Między domami pusta ściana bez krzewów hortensji, odrastają, ale powoli i nie ma mowy o efekcie z ostatnich lat:

W cieniu - zacieniona 20:43, 12 cze 2012

Do góry
Rh nadal kwitnie...
W cieniu - zacieniona 20:42, 12 cze 2012

Do góry
Różowy przetacznik.
Ogród w budowie - nieustającej 20:40, 12 cze 2012

Do góry
Mimo deszczu i zarośnięcia, zrobiłam dzisiaj zdjęcia. I w dodatku jeszcze mi się rymuje, bo się dobrze czuję i robię Hani konkurencję.

Ogrodnik mimo woli 20:37, 12 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Aniu, a ja mam prośbę o fotki hortensji Great Star. Tzn. nie musi być teraz, ale chciałabym ją zobaczyć raz na jakiś czas, bo w internecie bardzo mi się spodobała, a jest okropnie droga w porównaniu z innymi hort. Nie wiem czy jest warta swojej ceny, a u siebie planuję oczywiście nie jeden krzaczek, a kilka. Widziałam zdj. z ubiegłego sezonu, więc tymi się nie kłopocz, po prostu jak zacznie kwitnąć to zrób mi raz na jakiś czas prezentację. Jestem u Ciebie na bieżąco, więc powinnam ją zauważyć. Z góry dziękuję.

Ja dziś kupywałam po 20 zł
Fotki z zeszłego roku..w tym przycięta mocno, ma już bardzo dużo pąków I się nie pokłada, co mi w niej bardzo pasuje...

Ogród w budowie - nieustającej 20:36, 12 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Irenko, tu i ówdzie schludnie w miarę, a na 1/3 ciągle budowa, a na połowie oprócz trawnika jeszcze nic nie ma, tu masz dowody:
Wyrównan ziemia pod kolejne trawniki i schody naprzeciwko "jekylowej", a reszta dalej zarośnięta, jest ciągle mokro, nie ma jak skosić trawy, ani jak wyplewić z tej gliny, bo razem z chwastem wychodzi wielka bryła ziemi i zostaje dziura. A trawnik już jest "po kostki" i koniczyna zaczyna w nim kwitnąć.

Trawnika nie ma Ale będzie za to pewnie piękniejszy
W cieniu - zacieniona 20:33, 12 cze 2012

Do góry
Popołudniowy spacer na łąkę -obok zacienionej.
Ogród w budowie - nieustającej 20:30, 12 cze 2012

Do góry
Irenko, tu i ówdzie schludnie w miarę, a na 1/3 ciągle budowa, a na połowie oprócz trawnika jeszcze nic nie ma, tu masz dowody:
Wyrównan ziemia pod kolejne trawniki i schody naprzeciwko "jekylowej", a reszta dalej zarośnięta, jest ciągle mokro, nie ma jak skosić trawy, ani jak wyplewić z tej gliny, bo razem z chwastem wychodzi wielka bryła ziemi i zostaje dziura. A trawnik już jest "po kostki" i koniczyna zaczyna w nim kwitnąć.

A placyk pod ławkę już się robi, dzisiaj po obejrzeniu i zmierzeniu okazało się że trzeba go powiększyć, bo się ławka nie zmieści. Ławka przyjedzie w czwartek i jest piękna i bardzo "ogrodowiskowa", zobaczycie sami.. Placyk przez ten deszcz powstaje b. powoli.
Tylko te drzewka obok są jak z horroru, to te martwe głogi. Ale nie chcę teraz robić dziur w trawniku, wyrzuci się je jesienią i posadzi nowe. Więc narazie będzie i straszno i smieszno. Żeby polepszyć wrażenie ogólne, będą kwiaty w ładnych donicach, które przywiozłam z Włoch i z Niemiec.

Warzywnik w skrzyni za to kipi i znowu niepotrzebne były rurki do podlewania:

To kwitnące to rukola. A w środku najwyższe, to sześć sztuk brukselki od Ell, mam ją pierwszy raz w życiu, wygląda świetnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies