Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 09:06, 10 gru 2016

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wiiam Andzelo!! Przegladalam juz duzo wczesniej twoj watek bardzomladnie w ogrodzie. Poznanski porzadek co tu duzo mowic zachod to zachod zawsze mak spod igly. Sa pewne prace w ogrodzie ze trzeba wziac firme ze wzgledu na sprzet bo koparki niestety nje kupisz bo za sporynwydatek a potem juz nie potrzebny.
Z projektem poszlas w kola i kule bardzo ladny efekt. Czy dbasz sama o ten zakatek czy bierzesz firme? Ja bralam tylko do ciezkich robot wykopow i tez wszystkie nasadzenia robilismy sami.
Ja mam duzy ogrod, bardzo sie napracuje ale sa efekty. Po trzech latach wszhstko rosnie jak na drozdzach zaczynamy obcinki drzew i krzewow mam tegomsporo.
Jasli moglabym ci cos radzic jestem na str 16 twojego watku, widze hortensje miedzy wysoka trawa i rozplenica, na ktoryms zdjeciu (moze to zludzenie albo tak zrobione zdjecie) nie widac hortensji bukietowych - rozplenica tak urosla, ze sa zasloniete. Rozplenicy nie skrocisz bo nie bedzie efektu a pozatym rosna jak oszalałe, ale mozesz wyźej przyciac ok 30 cm nawet 40 cm od ziemi hortensje, jak wyrosna to beda wyzsze od rozplenicy, zrob probe przynajmniej na 2-ch.
To tyle pozdrawiam.

Elu dziękuję za komplementy zgadzam się z Tobą - są takie prace, które ciężko wykonać samemu z różnych względów np. brak sprzętu, możliwości zdrowotnych czy czasu. U siebie wszystkie prace pielęgnacyjne wykonuję sama z pomocą męża, ale przy zakładaniu ogrodu posiłkowaliśmy się firmą (opisane gdzieś na początku wątku).

Co do traw i hortensji z 16 strony wątku- to fotki ze związanymi chochołami, więc są wyższe niż w przypadku kiedy rozplenice są puszczone w okresie letnim czyli wtedy kiedy hortensja gra tam pierwsze skrzypce. Moje hortensje są młodziutkie - kupiłam je naprawdę liche miały po 3-4 pędy na koronie (były wyprowadzone na kształt szczepionego drzewka) nigdy nie skracałam im pędów tylko obcinam przekwitnięte kwiatostany. W przeciągu tych dwóch lat bardzo się rozrosły i zapewne pójdą jeszcze w górę ale dziękuję za rady i także pozdrawiam

ps. tak widziałam u Ciebie zmiany, naprawdę na przełomie czasu można odnieść wrażenie że karmisz swoje roślinki drożdżami
Mój ogród pod górkę... 20:11, 09 gru 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ładny kolor drewna - fajnie gra z tą betonową ścianą

Spodziewam się ładniejszego po malowaniu Dzięki
Na zielonej... trawce :) 19:13, 09 gru 2016

Do góry
Będę śledzić Twój wątek

U mnie dziś piernikowo - właśnie skończyłam z dzieciaczkami piec. Jutro dekorowanie ta przyjemniejsza część dla mnie - dla dzieci pewnie mniej, dziś dały czadu - kuchnia jak po białym tornadzie
Na zielonej... trawce :) 19:05, 09 gru 2016

Do góry
Zgadza się jest bezpieczne chcieliśmy takie w razie jakby mała wypadła to wiadomo nie poleci daleko i z tego powodu między innymi też jest dywan, żeby nie było jej zimno jakby się okazało że w nocy wywędrowała z łożka choć szczerze mówiąc nie zdarzyło się jej - synowi kilka razy w jej wieku owszem, ona jakby w śnie mniejszą więrcipiętą się okazała

ps. kiedy choinkę ubierasz? ciekawa jestem Twojej bieli
Ptasi gaj 18:47, 09 gru 2016

Do góry
Wpadłam z rewizytą - faktycznie spory masz teren, bez kosiarki-traktorka ani rusz
Na zielonej... trawce :) 18:44, 09 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
łóżeczko jest obłędne, takie proste a jednak wypaśne

dzięki sami z mężem robiliśmy
Na zielonej... trawce :) 18:43, 09 gru 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Też jestem ciekawa jak te bombki będą się prezentować

obfocę jak już będzie gotowa
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 18:41, 09 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)

Niestety na razie wisi na uchwycie i trochę przeszkadza...muszę poszukać mocniejszych haczyków, albo inaczej kombinować z przywieszeniem na właściwym miejscu
Cieszę się, że i Tobie się podoba

Ja swoje wianki zawsze mocuje do drzwi na gorący klej - mam w kolorze stolarki okiennej - nic się nie dzieję po nim - nie wiem jak by to się miało do Twoich gładkich.
Kiedyś dla pewności zawieszałam jeszcze na żyłce, a ją mocowałam na górze drzwi (w części która się chowa w zamkniętych drzwiach) też gorącym klejem
Mój ogród pod górkę... 18:33, 09 gru 2016

Do góry
Ładny kolor drewna - fajnie gra z tą betonową ścianą
Mój ogród pod górkę... 13:20, 09 gru 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

hokery śliczne, ale jak mieścicie nogi pod blatem?

Nie mieścimy, kawałek siedziska i tylne nogi wystają spod blatu.
Mój ogród pod górkę... 13:06, 09 gru 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Podoba Ci się? To super!

Hokery takie

hokery śliczne, ale jak mieścicie nogi pod blatem?
Na zielonej... trawce :) 13:02, 09 gru 2016

Do góry
Masz rację dziś jest jutro

proszę wrzucam zdjęcia pokoiku córki, ale jest dość trudny do sfotografowania - przez to że naprawdę malutki i dodatkowo ma kształt romba, więc nie wiem czy coś dojrzysz Mieści się przy naszej sypialni - młodą wyeksmitowaliśmy z naszego jeszcze przed roczkiem, więc ważne było aby była blisko - kiedy woła: pić, siku, mamo przykryj... itd.
W przyszłym roku, gdzieś w drugiej połowie będziemy ją przenosić na piętro, do zdecydowanie większego (odbicie lustrzane pokoju jej brata). Powoli szafy pękają w szfach od zabawek i ciuchów

a tu panoramiczne choć też za wiele nie widać

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:44, 09 gru 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Cudny wianek, a jak ładnie kolorystycznie zgrał się z uchwytem drzwi

Niestety na razie wisi na uchwycie i trochę przeszkadza...muszę poszukać mocniejszych haczyków, albo inaczej kombinować z przywieszeniem na właściwym miejscu
Cieszę się, że i Tobie się podoba
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:17, 09 gru 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Pierwsze święta w nowym domu... pamiętam swoje, choć troszkę już zleciało od tego czasu

Moja córa też Mikołaja bardzo się boi (ma 2,5 roku) w zeszłą sobotę do naszego miasta zawitał Mikołaj z konwojem oświetlonych tirów, w towarzystwie motocyklistów (oczywiście też stylizowanych na Mikołai) elfów itd. jak tylko jeden do niej podszedł... masakra była tak spierniczała z przerażeniem w oczach.... w niedzielę we Wrocławiu to samo choć w zeszłym roku oglądała też dedykowany film od Mikołaja i była zachwycona coś jej się pozmieniało

z dziećmi tak jest, niby się nie boją a jednak, jak przyjdzie co do czego to krzyk u nas brat zawsze się przebiera za Mikołaja i śmiechu co niemiara z dzieci w ubiegłym roku jedna z dziewczynek powiedziała, żeby już do niej nie przychodził więcej zobaczymy jak będzie tym razem
Mój ogród pod górkę... 10:00, 09 gru 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dekoracje też boskie, ale powiedz co Ty masz za blat w kuchni? Taki chropowaty...

Dekoracje to dzieło Asi - Nawigatorki.

Blaty to granit Cambrian Black Antique.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:22, 09 gru 2016

Do góry
Cudny wianek, a jak ładnie kolorystycznie zgrał się z uchwytem drzwi
Mój ogród pod górkę... 09:01, 09 gru 2016

Do góry
Dekoracje też boskie, ale powiedz co Ty masz za blat w kuchni? Taki chropowaty...
Na zielonej... trawce :) 08:37, 09 gru 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Miętowy kolor - oryginalnie! Czekam na efekty! Śliczne dzieciaki!

Dziękuje Oj ja też czekam, zwłaszcza, że moja biało-srebrno-czarna już jakieś 7 lat z kolei więc opatrzyła mi się bardzo
Na zielonej... trawce :) 08:35, 09 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetne dekoracje Bombki na zamówienie, no wiecie co

Hahaha to tylko uprzejmość Pana z którym rozmawiałam telefonicznie - chyba miał dobry dzień inaczej dalej bym wertowała interneta
Na zielonej... trawce :) 08:33, 09 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Fiu fiu To ja jestem ciekawa jak wyglądają bombki pod zamówienie

Hahaha Aniu normalnie wyglądają okrągłe, jednokolorowe. Po prostu wymyśliłam sobie taki kolor, że naprawdę ciężko było znaleźć. Wypatrzyłam na allegro, ale aukcja została zakończona, po kontakcie telefonicznym okazało się że mogą zrobić pod zamówienie
Muszę czekać do przyszłego tygodnia - w środę będą wysłane
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies