Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AniMa 13:12, 09 gru 2016

łóżeczko jest obłędne, takie proste a jednak wypaśne
AngelikaX 18:43, 09 gru 2016

BasiaLT napisał(a)
Też jestem ciekawa jak te bombki będą się prezentować

obfocę jak już będzie gotowa
AngelikaX 18:44, 09 gru 2016

AniMa napisał(a)
łóżeczko jest obłędne, takie proste a jednak wypaśne

dzięki sami z mężem robiliśmy
Makao_J 18:51, 09 gru 2016

No łóżeczko takie to już widziałam gdzieś w sklepie. Super jest. Na pewno bezpieczne
AngelikaX 19:05, 09 gru 2016

Zgadza się jest bezpieczne chcieliśmy takie w razie jakby mała wypadła to wiadomo nie poleci daleko i z tego powodu między innymi też jest dywan, żeby nie było jej zimno jakby się okazało że w nocy wywędrowała z łożka choć szczerze mówiąc nie zdarzyło się jej - synowi kilka razy w jej wieku owszem, ona jakby w śnie mniejszą więrcipiętą się okazała

ps. kiedy choinkę ubierasz? ciekawa jestem Twojej bieli
Makao_J 19:10, 09 gru 2016

Oj jeszcze trochę
Na razie dziś zamówiliśmy łoże do nowej sypialni. W salonie gdzie będzie choinka leżą panele i czekają na położenie w sypialni a do tego stoi jeszcze komplet z tarasu bo nie wiemy gdzie go schować na zimę. Tak więc na choinkę na razie nie ma miejsca
AngelikaX 19:13, 09 gru 2016

Będę śledzić Twój wątek

U mnie dziś piernikowo - właśnie skończyłam z dzieciaczkami piec. Jutro dekorowanie ta przyjemniejsza część dla mnie - dla dzieci pewnie mniej, dziś dały czadu - kuchnia jak po białym tornadzie
ElzbietaFranka 22:59, 09 gru 2016

Wiiam Andzelo!! Przegladalam juz duzo wczesniej twoj watek bardzomladnie w ogrodzie. Poznanski porzadek co tu duzo mowic zachod to zachod zawsze mak spod igly. Sa pewne prace w ogrodzie ze trzeba wziac firme ze wzgledu na sprzet bo koparki niestety nje kupisz bo za sporynwydatek a potem juz nie potrzebny.
Z projektem poszlas w kola i kule bardzo ladny efekt. Czy dbasz sama o ten zakatek czy bierzesz firme? Ja bralam tylko do ciezkich robot wykopow i tez wszystkie nasadzenia robilismy sami.
Ja mam duzy ogrod, bardzo sie napracuje ale sa efekty. Po trzech latach wszhstko rosnie jak na drozdzach zaczynamy obcinki drzew i krzewow mam tegomsporo.
Jasli moglabym ci cos radzic jestem na str 16 twojego watku, widze hortensje miedzy wysoka trawa i rozplenica, na ktoryms zdjeciu (moze to zludzenie albo tak zrobione zdjecie) nie widac hortensji bukietowych - rozplenica tak urosla, ze sa zasloniete. Rozplenicy nie skrocisz bo nie bedzie efektu a pozatym rosna jak oszalałe, ale mozesz wyźej przyciac ok 30 cm nawet 40 cm od ziemi hortensje, jak wyrosna to beda wyzsze od rozplenicy, zrob probe przynajmniej na 2-ch.
To tyle pozdrawiam.
MirellaB 07:31, 10 gru 2016

Moje hortensje też będą cięte wyżej, żeby je wydłużyć

Pierniki u mnie już zjedzone. Jakoś nie mam ochoty pięć drugi raz. Jednak czego się nie robi dla radości dzieci
AngelikaX 09:06, 10 gru 2016

ElzbietaFranka napisał(a)
Wiiam Andzelo!! Przegladalam juz duzo wczesniej twoj watek bardzomladnie w ogrodzie. Poznanski porzadek co tu duzo mowic zachod to zachod zawsze mak spod igly. Sa pewne prace w ogrodzie ze trzeba wziac firme ze wzgledu na sprzet bo koparki niestety nje kupisz bo za sporynwydatek a potem juz nie potrzebny.
Z projektem poszlas w kola i kule bardzo ladny efekt. Czy dbasz sama o ten zakatek czy bierzesz firme? Ja bralam tylko do ciezkich robot wykopow i tez wszystkie nasadzenia robilismy sami.
Ja mam duzy ogrod, bardzo sie napracuje ale sa efekty. Po trzech latach wszhstko rosnie jak na drozdzach zaczynamy obcinki drzew i krzewow mam tegomsporo.
Jasli moglabym ci cos radzic jestem na str 16 twojego watku, widze hortensje miedzy wysoka trawa i rozplenica, na ktoryms zdjeciu (moze to zludzenie albo tak zrobione zdjecie) nie widac hortensji bukietowych - rozplenica tak urosla, ze sa zasloniete. Rozplenicy nie skrocisz bo nie bedzie efektu a pozatym rosna jak oszalałe, ale mozesz wyźej przyciac ok 30 cm nawet 40 cm od ziemi hortensje, jak wyrosna to beda wyzsze od rozplenicy, zrob probe przynajmniej na 2-ch.
To tyle pozdrawiam.

Elu dziękuję za komplementy zgadzam się z Tobą - są takie prace, które ciężko wykonać samemu z różnych względów np. brak sprzętu, możliwości zdrowotnych czy czasu. U siebie wszystkie prace pielęgnacyjne wykonuję sama z pomocą męża, ale przy zakładaniu ogrodu posiłkowaliśmy się firmą (opisane gdzieś na początku wątku).

Co do traw i hortensji z 16 strony wątku- to fotki ze związanymi chochołami, więc są wyższe niż w przypadku kiedy rozplenice są puszczone w okresie letnim czyli wtedy kiedy hortensja gra tam pierwsze skrzypce. Moje hortensje są młodziutkie - kupiłam je naprawdę liche miały po 3-4 pędy na koronie (były wyprowadzone na kształt szczepionego drzewka) nigdy nie skracałam im pędów tylko obcinam przekwitnięte kwiatostany. W przeciągu tych dwóch lat bardzo się rozrosły i zapewne pójdą jeszcze w górę ale dziękuję za rady i także pozdrawiam

ps. tak widziałam u Ciebie zmiany, naprawdę na przełomie czasu można odnieść wrażenie że karmisz swoje roślinki drożdżami