Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:12, 16 sie 2015

Do góry
Aniu, masz przecudnej urody kwiaty w swoim ogrodzie....te róże ,lilie,jeżówki ,agapanty,itp.(wszystkich nie jestem wstanie wymienić)zachwycają.....pozdrawiam cieplutko.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:58, 16 sie 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Jak na razie nie mam z nią problemów niczym nie okrywam na zimę

Śliczne masz te lilie
Ogrodowe przygody 21:50, 16 sie 2015

Do góry
Iwonko witaj Iwonko, ogród cudowny piękne lilie liliowce róże hortensje

Jak nazywa się ta hortensja ?
Moja działka na Dębowym Lesie 12:48, 16 sie 2015

Do góry
jak to robisz że kwitną ci lilie i liliowce? u mnie już po kwitnieniu dawno.
A rośliny możesz dzielić, siać, odkłady robić.... nie od razu Warszawę zbudowano
Mój mały ogródeczek :) 04:39, 16 sie 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Hej Agnieszko! Wpadłam rewizytą
Ja myślałam, że Ty początkująca, a Ty ogrodniczka że ho ho!
Warzywnik super i masz juz chyba z setkę bylin?! Bardzo jest u ciebie kolorowo na rabatach, ale największe wrażenie zrobił na mnie Chopin i lilie.
Oczywiście zaznaczam i będę zaglądać jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam serdecznie

Ps. Masz przesłodkie córcie

Witam Cię u mnie bardzo mi miło że mnie odwiedziłaś zapraszam częściej. U mnbie jest taki troszkę misz masz mam w planie troszkę zmian ale to dopiero jak się ochłodzi
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:08, 15 sie 2015

Do góry
Piotrek... niebieskie lilie to hicior
Proszę nazwę u mnie.. zobaczymy jak przezimują.. jak przeżyją zimę, to ja też takie sobie kupię Kocham niebieski kolor.
Atacama pod lasem 19:18, 15 sie 2015

Do góry
Lista gatunków - wstępna, czyli to co już znam, podoba mi się i chciałabym mieć:
1. Iglaki: tuje szmaragd, tuje aurea nana, cisy, świerki.
2. Bukszpany.
3. Berberysy.
4. Trzmieliny.
5. Hortensje bukietowe.
6. Trawy: miskanty, rozplenice.
7. Żurawki.
8. Hosty.
9. Lawenda.
10. Róże.
11 Magnolie.
12. Miłorząb japoński.
13. Cebulki: tulipany, narcyzy, krokusy, lilie.
14. Trawnik z rolki.
Mój mały ogródeczek :) 16:52, 15 sie 2015

Do góry
Hej Agnieszko! Wpadłam rewizytą
Ja myślałam, że Ty początkująca, a Ty ogrodniczka że ho ho!
Warzywnik super i masz juz chyba z setkę bylin?! Bardzo jest u ciebie kolorowo na rabatach, ale największe wrażenie zrobił na mnie Chopin i lilie.
Oczywiście zaznaczam i będę zaglądać jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam serdecznie

Ps. Masz przesłodkie córcie
Wszystkiego po trochu 16:17, 15 sie 2015

Do góry
Lilie ogromne i cudnie pachnące

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:19, 15 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Goszek pachnący mi uschnął Nawet ten, który rosnie przy fasolce i jest podlewany od czasu do czasu, widac za mało. Trawy też kiepskie Hosty tragiczne A burza znowu mnie minęła.

Co to jest na pierwszym planie? Lilie czy wilczomlecz czy jeszcze cos innego?
Ogródek Ewy 11:29, 15 sie 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To prawda,
Po przekwitnięciu wsadzić do ziemi i czekać na drugi rok.Na pewno zakwitnie.
Ja jeszcze swoje lilie wycinam łodygi na 10, 15 cm, na ziemią.Po co maja stać takie puste łodygi.
A kilka lilii orientalnych mam i zimują dobrze.ale kilka niestety ,mi wcięło po zimie.
Także z nimi to już jest różnie

Aniu dwie zostały wsadzone już do ziemi, bez donic. Pozostałe wsadzę w donice po różach i zadołuje bo przetrzymać przez zimę nie mam gdzie. Niech same zdecydują czy chcą ze mną zostać.
Czytałam że czeka Cię przeprowadzka, współczuję.
Trzeba wierzyć że na nowym miejscu będzie jeszcze lepiej.
Do raju daleko - u Ewy 10:33, 15 sie 2015

Do góry
Moje lilie dopiero zaczęły kwitnąć Mam ich zdecydowanie za mało

Wiosna zawitała w tę letnią porę do mojego ogrodu

Mój mały ogródeczek :) 08:18, 15 sie 2015

Do góry
Piję sobie poranną kawkę w Twoim ogródeczku Piękne lilie, wspaniałe pomidorki. Super klimaty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:18, 15 sie 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)
Lubie zapach lisci winogron...

Szkoda, ze nie moge tego zapachu przesłac
Ketmia super kwitnie, cos wywale i moze ich wiecej dam, pomyślę

Trawy w dobrej kondycji tutaj, lilie upieczone
Ogródek Ewy 07:37, 15 sie 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
,
Ewo różowa lilia wygląda na taką co bez problemy zimuje w gruncie, jeżeli ona teraz kwitnie to podlewaj ją z nawozem, ale oszczędnie - cebulowe nie lubią nadmiaru wilgoci. Po przekwitnięciu zadołuj gdziekolwiek obydwie, może być z doniczką i zostaw ją w spokoju, nie wiem jaka jest ta druga, ale jeśli jest to ta biała ze zdjęcia powyżej to tą na wszelki wypadek przenieś przed większymi mrozami razem z doniczką do jakiejś piwnicy. Orientalne kiepsko zimują w gruncie tzn przemarzają przy większych mrozach. Tyle wiadomości z mojego doświadczenia z liliami.
Co roku mam lilie orientalne w donicach, przed zimą nie muszę szukać ich w ziemi, te, które zostały na zimę nie przetrwały u mnie.

To prawda,
Po przekwitnięciu wsadzić do ziemi i czekać na drugi rok.Na pewno zakwitnie.
Ja jeszcze swoje lilie wycinam łodygi na 10, 15 cm, na ziemią.Po co maja stać takie puste łodygi.
A kilka lilii orientalnych mam i zimują dobrze.ale kilka niestety ,mi wcięło po zimie.
Także z nimi to już jest różnie
Moja działka na Dębowym Lesie 23:53, 14 sie 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Lilie linowce dla mnie wszystkie są piękne
Nie obcinam kwiatów po ich przekwitnięciu.Nie wiem , czy dobrze czy nie.
Polish Spirit ci nie kwitnie, a ile on ma ?
Może Jeszce młody ??

Wczoraj byłam w kilku ogrodowych poszukiwałam jakiejś hortensji , jakiej nie mam jeszcze.
Znalazłam bowiem miejsce dla jeszcze jednej.I kupiłam sobie Pinky Winky.

I nieplanowana taką rudbekię

i dwie jeżówki - a chciałam tylko żółtą , bo moja gdzieś mi przepadła
JEŻÓWKA SUMMER COCKTAIL

I...
Echinacea - jeżówka Secret Glow - wszystko juz posadzone

Ależ ta rudbekia to cudo - zbierz nasionka - i ja poproszę o kilka.
To teraz będziesz mieć dwa ogrody tak jak ja, tylko Ty będziesz miała między nimi większą odległość Nowy ogód nowe możliwości i wyzwania ... dasz radę bo kto jak nie Ty?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 14 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja też.. tylko nie mam kiedy... ot i tak to jest... że nie koniecznie jak się ma to się skorzysta z tego dobra. Ale jutro na pół dnia idę pourlopować się nad wodę.. Lato zleciało, bo nie czarujmy się, to już połowa sierpnia. Muszę tyłek ruszyć gdzieś dla przyjemności
Moje lilie przekwitły, róże jakieś do d. Za gorąco dla nich.

Ja też w końcu w którymś jeziorze muszę popływać ale dzisiaj zamiast to zrobić to stawiałam ogórki i sprzątałam chałupę może coś jutro wykombinuję moje lilie w większości też już przekwitły, ale jeszcze następne rozkwitają a róże też od upałów dostały ostro miłego weekendu Aniu
Ogródek Ewy 22:03, 14 sie 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
,
Ewo różowa lilia wygląda na taką co bez problemy zimuje w gruncie, jeżeli ona teraz kwitnie to podlewaj ją z nawozem, ale oszczędnie - cebulowe nie lubią nadmiaru wilgoci. Po przekwitnięciu zadołuj gdziekolwiek obydwie, może być z doniczką i zostaw ją w spokoju, nie wiem jaka jest ta druga, ale jeśli jest to ta biała ze zdjęcia powyżej to tą na wszelki wypadek przenieś przed większymi mrozami razem z doniczką do jakiejś piwnicy. Orientalne kiepsko zimują w gruncie tzn przemarzają przy większych mrozach. Tyle wiadomości z mojego doświadczenia z liliami.
Co roku mam lilie orientalne w donicach, przed zimą nie muszę szukać ich w ziemi, te, które zostały na zimę nie przetrwały u mnie.

Bardzo dziękuję Dorotko.
Pamiętam jak Ci było przykro z powodu trawnika, zobacz jak wygląda mój.

Ogródek Ewy 12:56, 14 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Dziewczyny,(chłopaki też) potrzebuję rady.
Kupiłam lilie w doniczkach i chyba w donicach będą rosły (tak to jest jak się kupuje rośliny nim zrobi się rabaty)
Lilie rosną w maleńkich donicach, co teraz? przesadzić je do większych donic, jak głęboko, razem z donicami zadołować, wykopywać i chować donice na zimę czy zostawić zadołowane?

,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies