Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 16:09, 29 wrz 2015

Magda70 napisał(a)
Narcyze i żonkile to mucha zjada...tzn ich cebulki. Mała Mi juz kiedyś o tym pisała...

ps. moich na szczęscie jeszcze nie tknęła.

jaka znów mucha?
Sebek 16:37, 29 wrz 2015

malkul napisał(a)

jak znów mucha?

Mucha narcyzowa... U mnie było mnóstwo narcyzow i doopa.... Dlatego idę w krokusy i tulipany tarda, bo te się rozmnażają
nawigatorka 16:46, 29 wrz 2015

I te pelne narcyzy podobno nie zawsze w kolejnych latach kwitna.
Kasya 16:51, 29 wrz 2015

Sebek napisał(a)

Mucha narcyzowa... U mnie było mnóstwo narcyzow i doopa.... Dlatego idę w krokusy i tulipany tarda, bo te się rozmnażają

oj to prawda
babka 19:21, 29 wrz 2015

malkul napisał(a)

moge zrobić masaz na otwartym sercu
nie przejmuj sie cebuloholizm przychodzi z czasem

Ja wiem, że on nastąpi prędzej niż później czeka na swoją kolej, obecnie cierpię na innego typu holizm
AlKa 19:28, 29 wrz 2015

Cebul nie dokupiłam ...jeszcze...
Poczytałam i potwierdzam że narcyzów nornice nie zjadają, ale tulipanów mi w zeszłym roku z 50sztuk wtrąbiły.Wesoło tu
19:37, 29 wrz 2015
malkul napisał(a)

a poza narcyzami to inne cebule wyjadają?

no dałas mi do myślenia że jak będą przybyszowe to gdzie się pomieszczą? i bądź tu mądry

poradzi mi ktoś coś?

no to już doczytałam...mucha narcyzowa! ...inna plaga ...no nic ..trudne życie ogrodnika.

kupiłam jeszcze 20 szt narcyzów na te rabaty co teraz nornice mi najbardziej grasują ...robie test czy się gady wyprowadzą.

narcyzów mi nornice nie jedza ...lilie pożarły i tulipany też...dotego w kolejnych latach tulipany dziczeją ...narcyze nie!

nawigatorka napisał(a)
I te pelne narcyzy podobno nie zawsze w kolejnych latach kwitna.

no to sie nie zgodzę ...u mnie w tym roku 3 sezon były i nic się nim dzieje złego nawet się rozmażają

Madzenka 19:44, 29 wrz 2015

Magda70 napisał(a)
Narcyze i żonkile to mucha zjada...tzn ich cebulki. Mała Mi juz kiedyś o tym pisała...

ps. moich na szczęscie jeszcze nie tknęła.

Ale dopiero w drugim roku. Zatem Małgosiu bez obaw, ta wiosna będzie narcyzowa
Mala_Mi 20:22, 29 wrz 2015

Nałóg cebulowy został ograniczony...brakiem miejsca.

Narcyze bez koszyków sadź, jak mucha nie dopadnie to będą się ładnie rozrastać i co roku zakwitną. Jak u sąsiadów łanie rosną to i u Ciebie będą, bo mucha jak robi spustoszenie to w promieniu kilkuset metrów i więcej.

Ja sobie też narcyze dokupiłam, traktuję je jak jednoroczne... lanie chemii pomaga, ale miałam tego za dużo by co tydzień dawać taką ilość mocnej chemii..

To jak z opuchlakami cy ślimakami, albo się je ma, albo rejon jest wolny od plagi.. na te cholerstwo mamy niewielki wpływ.
lojalna_ 20:25, 29 wrz 2015

Nie wierze ze to wszystko dzieje sie naprawde !