Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

anka_ 18:40, 30 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
.... z miskantem Klaine Fontanne

Iwonko ja przyszłam się dopytać o tą twoją perełkę. Czy ten miskant od początku ma takie srebrzysto-białe wiechy? Bo jeden z moich pięciu które zakwitły to Kleine Fontanne (wg zamówienia), ale żaden nie ma takiej barwy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
yolka 19:46, 30 wrz 2015

Wszystko piekne, Co to za drzewka szczepione na pini o bordowych lisciach?. Ja przymierzam sie do kolna, ale sama nie wiem co wybrać. Otoczenie sadzawki prezentuje się znakomicie. Czy tobie trzymaja sie limonkowe zurawki? moje niestety wypadają a były juz trzy próby. Pozdrawiam
lojalna_ 07:28, 01 paź 2015

Iwonko jak Ty jeszcze siłe masz ...ja ju po zeszlym sezonoe jak do listopada harowałam to teraz juz grzecznie czekam na cynk kiedy cebulowe sadzic obym do grudnia zdazyła .....zreszta mozna i w grudniu byle by sie przez skorupe przebic

Edit
Iwk4 07:47, 01 paź 2015

Wczoraj była ładna pogoda. Śliczna. Posiedziałam z kawką na tarasie.
Troszkę krótko, bo po pracy ( miałam szybko koniec ) poleciałam do ogrodu posadzić lilie. Wysokie wylądowały pod oknem jadalni, aby wchodziły kwiatami w okno i pachniały.
Przesadziłam fioletową budleję. Betonowy płot w tym momencie jest atutem, bo będzie dla niej odpowiednim tłem.

Zdążyłam jeszcze zrobić dobry obiad i serniczkowy deser i czekałam na moich chłopaków. Wczoraj zjechali do domu na kawusię. Najstarszy syn tylko dwa dni jest w kraju i znowu wyjeżdza do pracy. Wczoraj zatem przyjechał razem ze Zbyszkiem, abyśmy sobie razem posiedzieli

Robi się już nocami zimno. Rano jak wyjeżdzali o 4.30 - skrobak do szyb był użyty.

Postanowiłam więc zakończyć przesadzanie. Chciałam ruszyć jeszcze lawendę, ale boję się, czy się przyjmie.
Zostawię chyba do wiosny.

Zostały więc jeszcze cebulowe.
Iwk4 07:50, 01 paź 2015

Milego dnia wszystkim życzę.
Będę wieczorkiem i poodpisuję na posty.
Dziś przede mną długi dzień :
Praca
Lekarz
Chór
Forum
Luki 08:49, 01 paź 2015

No jak przeczytałem sernik to już o niczym innym nie myślałem podczas czytania
Niestety mrozik u mnie dzisiaj też był rano, a miałem nadzieję, że przymrozki przyjdą jednak później, no nic zapewne sporo kwiatów poszło w papkę... taki mamy klimat
eda 09:35, 01 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Milego dnia wszystkim życzę.
Będę wieczorkiem i poodpisuję na posty.
Dziś przede mną długi dzień :
Praca
Lekarz
Chór
Forum

Pełne ręce roboty Fajne widoczki widziałam na fb i Ciebie miodzio nad potokiem
Edit 18:07, 01 paź 2015

Iwonko, przyszłam zobaczyć co słychać i .....cofam się, cofam i oczu nacieszyć nie mogę! Ogród przeszedł wspaniałą metamorfozę...roślinki urosły....tyle jeszcze u Ciebie kwitnie i .....róże piękne gratuluję pięknego ogrodu
Ewa777 19:19, 01 paź 2015

Jak przeczytałam o Twoim weekendzie, to już się zmęczyłam
U mnie cały tydzień na wysokich obrotach - wracam do domu około 18.00, 19.00, rzadko wcześniej. Za to w weekendy (jak jestem w domu) to zazwyczaj zwalniam, by nacieszyć się rodziną
Bonicę miałam kiedyś na pniu i bardzo ją lubiłam
MirellaB 20:12, 01 paź 2015

Iwonka - na wątku u Olgi pisałaś o sadzeniu roślin w pobliżu magnolii tzn.,że ona nie lubi grzebania w korzeniach. Dziękuję Ci za tą informację. Teraz już wiem dlaczego moja jeszcze nigdy nie zakwitła - ponieważ zawsze wkoło niej coś sadzę, przesadzam