Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:02, 19 paź 2016

Do góry
Olu, na mrowisku? Jaką Ty masz działkę?
U nas tez jest sporo mrówek, chyba z 5 rodzajów, ale teraz jakby mniej ich- nie łażą w trawniku, i wyniosły się na słońce.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:33, 19 paź 2016

Do góry
pięknie- jakie ciepłe barwy!
Widać że wszytsko rosnie.
Mnie w tym roku zachwycał dłgo trzcinnik krótkowłosy, póki nie połozyły go mocne długie deszcze.
Twoje kępy tez już widać- załapały się na zdjęcie.
Miskanty jakie wieelkie u Ciebie.

A rabata przy wjeździe wydaje sie gęsta baardzo- już nie trzeba jej odchwaszczać? Jesli tak, to trudna to robota chyba.

Pięknie kwitnie rozplenica Red Head od Ciebie- ma kolor niezwykły.
Pokaż swoje, co?- trzy dają pewnie czadu

Zbiory macie piękne. I chłopaki pomysłowi jak zawsze. I radośni jak zwykle- nie sposób się nie uśmiechać na myśl o nich.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:26, 19 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pozachwycalam się ogrodem Magnoli, ah jak pięknie

A przy okazji zapytam Marty- jaka molinie doradzilabyś mi w różach. Posadziłam proso, ale się pokłada, miała być mgiełka na wysokości kwiatów roz a jest d.... Jaka molinia byłaby najszersza i najlepiej w jednolitym zielonym, butelkowym kolorze . Kłosy kwitnace na wysokosci ok 1 m?

hmm, osobiste doświadczenia hodowlane mam z molinią wysoką- m. arundinacea, z Variegatą i z samym gatunkiem molinia careulea.
Widzę że molinie budują mocne karpy i tworzą nimi silną konkurencję wokół siebie, dlatego sadź niezbyt gęsto , dawaj różom sporo luzu.
Wydaje mi się, że dobre by mogły być molinie Edith Dudszus- wysokośc do 120 cm kształt kępy V. Ma zieleń zieloną i sporo czarnego w kwiatach i na łodydze.

Jeszcze Morflamme- 90-120, tez V kształt

Albo sam gatunek- molinia careulea. Tylko z nią jest taki kłopot że jest bardzo zmienna, czyli na 10 sadzonek każda może być inna- odcieniem liści, kwiatów, wysokością kwiatów. Musiałabyś wtedy wybrać sadzonki odpowiednie i je dzielić po prostu, żeby powtarzały pożądane cechy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 19 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
jest tajemne przejście w ogrodzeniu, czasowe i wynikajace z tego, że obok działka jest dzika i zarośnięta. łażę tam żeby wyrwać jaskółcze ziele, M. wycina samosiew młody przy naszym terenie, żeby cienia nie robił. I tyle
Jak będzie nowe ogrodzenie, skończy się.
A z drugiego boku mamy sąsiada ze stawem, nawet dwoma stawami. To miłośnik dzikiej przyrody. Ale trochę mnie przeraża że posadził kilka lat temu przy naszej siatce 3 daglezje. Jedna z nich rośnie, druga sie pochyliła mocno, ale walczy, trzecia już nie walczy

Na mój gust tak właśnie wygląda tytułowy "Tajemniczy ogród"-pięknie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:44, 19 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Lubię to
Cmokam
Pszczelarnia 15:28, 18 paź 2016

Do góry
Ewo, pięknie- jesiennie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:00, 18 paź 2016

Do góry
jest tajemne przejście w ogrodzeniu, czasowe i wynikajace z tego, że obok działka jest dzika i zarośnięta. łażę tam żeby wyrwać jaskółcze ziele, M. wycina samosiew młody przy naszym terenie, żeby cienia nie robił. I tyle
Jak będzie nowe ogrodzenie, skończy się.
A z drugiego boku mamy sąsiada ze stawem, nawet dwoma stawami. To miłośnik dzikiej przyrody. Ale trochę mnie przeraża że posadził kilka lat temu przy naszej siatce 3 daglezje. Jedna z nich rośnie, druga sie pochyliła mocno, ale walczy, trzecia już nie walczy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 18 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Bardzo pociągający widok. Czy gdzieś tak "na końcu" jest bramka jakaś? Kończy się ogród?

Taki lekki. Jestem pod wrażeniem.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:39, 18 paź 2016

Do góry
Dorwałyśmy Cię!
Dziewczyny nie puszczajmy jej!
Musi się wykupić fotami, opowieściami co i jak, jak sezon, jak pomidory, jak psy, jak nasadzenia w donicach, albo jak taras się sprawdza...

leśny zakątek- super!

Babo jedna, wracaj i pisz!
Brakuje tu Ciebie i Twoich loczków, i śmiechu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 18 paź 2016

Do góry
Pestko, Spotkanie z Tobą było bardzo miłe.
Cieszę się że mogłam Cię obdarować

Gosia- Trzymaj tę słabość do mnie i ogrodu, nie zgub przypadkiem.
Grab faktycznie tyje coraz bardziej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 18 paź 2016

Do góry
Dziękuje Wam za miłe słowa.
Sami wiecie że pochwała jest dobrym zweńczeniem wysiłku.
Dzięki Wam polepszył mi się nastrój po ciężkim poranku.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:20, 18 paź 2016

Do góry
I ja dołączę
Magnolia ma niezwykły ogród. Byłam wprawdzie krótko i o zmroku, ale klimat, sposób nasadzeń, a szczególnie lawendowe "pole" usidlają duszę. No, i tyle traw, a do tego przemiła osoba Marty

Magnolio dziękuję, przy okazji, za podarunek z serca Posadziłam na razie w przechowalni. Udało się też ładnie podzielić.
Ogród w remoncie 10:23, 18 paź 2016

Do góry
Ten kamień jest świetny - jeśli masz takich więcej, to faktycznie możesz myśleć o ciurkadełku

Oczko Ci narysowałam - na planie to jest to czarne kółeczko.

A to drzewko koło oczka właśnie miałam zaproponować do przeniesienia
Ono tam tylko zasłania widok.
Szkoda, że to magnolia, bo one chyba źle znoszą przesadzanie
Ogród w remoncie 09:58, 18 paź 2016

Do góry
ASIU
Fajnie to przedstawiłaś . Z tym że stare oczko do rozwałki razem ze skarpą ale na jego miejscu chciałabym inne -pisałam . Pluskającą wodę mieć muszę i to miejsce w którym jest teraz oczko wydaje mi się niezłe . Poza tym wykorzystany byłby dół po nim .

Tam rośnie jeszcze magnolia ( słabe to zdjęcie ) i chyba nie chcę jej stamtąd usuwać.
A tak w ogóle to dzięki bardzo że poświęcasz mi czas . Podobają mi się Twoje pomysły .
Pszczelarnia 09:46, 18 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
juz chyba widzę- miłorząb przy słupie by był fajny jesli mas zgdzie przenieśc grab

Carex montana i nowy nabytek: klon 'October Glory'.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:10, 17 paź 2016

Do góry
Magnolia, piękne widoki. Czekałam na ujęcia lawendy i stipy. Cudne poduchy
Ogród bardzo klimatyczny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:13, 17 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Zostawiam kilka migawek jesiennych od siebie
To też jest wow!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:55, 17 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Magnolio, przepięknie!
A co to za kwiatostan na ostatnim zdjęciu? Pnącze chyba.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:28, 17 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

To jest wooow! ♡♡♡
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:18, 17 paź 2016

Do góry
tak, gabiony z pnączami , byle nie zbyt silnymi, ładnie się zgrywają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies