Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zmyślony 21:29, 23 kwi 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
No już dobrze, cokolwiek

i wejscie do domu, trochę się robi. Nie ma już uschniętych klonów- poszły pod piłę oprócz jednego- bo na nim w budce urzędują sikorki. Zamiast mikro tujek pod płotem będą tsugi - ta co była na stanie w ogrodzie już została wsadzona na miejsce

Ale piękne "cokolwiek" - porządeczek i wszystko dopieszczone - mmmmm, tak jak lubię !
Czyli rozumiem, że frontowa część, którą pokazujesz już skończona, wszystkie roślinki na swoich miejscach?
Pięęęękne szpalery serbów na następnych zdjęciach!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:29, 23 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

pojawiła się pierwsza brunnera to ta o wielkich liściach i biało obrzeżonych

Kasiu, a ja taka sobie zafundowałam, bo ona taka ładna; dostawa po weekendzie majowym, a rabata nie przygotowana

Irenko, dzisiaj ją oczyściłam z pozostałości więc wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciu. Pojawiła się również i druga taka sama, bo mam tych dwie. Jak Ci przyślą w donicy, to przecież spokojnie może w niej posiedzieć do czasu przygotowania rabaty. Ja świerki też mam, a rabata nie gotowa Mam nadzieję, że nie padną dzisiaj zaczeliśmy ognisko na leszczynie, a w zasadzie na karpie ) wreszcie w wolnej chwili będę mogła zabrać się za przerabianie wszystkiego ))))
Moje poletko 21:28, 23 kwi 2012

Do góry
OOOO !!! jak miłopiękne dzięki dla wszystkich!!

Rododendronowy ogród. 21:28, 23 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bożenka...czy sikorki i wróble jedzą z mojej brzózki "oowocostany" czyli takie kitki czy znalazły jaieś robale i namietnie to jedzą. na gałazkach brzózki robią taką karuzlę, ze jak akrobatki. Zastanwaiam sie czy nie połamią mi wszystkich gałęzi i nei oberwąwszystkich liści. Bo brzózka ma takie wiotkei gałązki, a to cała banda urzadza harce. Muszę to nagrac nawet telefone komórkowym bo widok obłedny..... można płakać ze smeichu co one wyczyniają..... salta i śruby to mały pikuś.
Zdjęcie tego nie oddaje bo dynamika jest na maska Widać jak wiszą głową na dół....bo siedzą normalnie , potem spadają uczepione do gałazki i wywijają........ czasami spadają..i na malutkim drzewku jest całę stado sikorek i wróbelków

Aniu u mnie takich harców nie wyprawiały albo nie widziałam bo brzózka daleko od domu. Myślę że o robale chodzi bo się oziębiło i padają deszcze to robale siedzą na roślinach pochowane przed deszczem i ptaki to wykorzystują. Nakręc to koniecznie, będzie co oglądac.
Ogródek Hanusi po zimie 21:27, 23 kwi 2012

Do góry
Bujnęłam się dziś do ogrodu,bo roboty dużo,a pogoda w kratkę.Tydzień ma być deszczowy, więc chciałam nadrobić zaległości.
Przede wszystkim opróżnić kompostownik chciałam,ale udało się tylko częściowo.
Posadziłam nabytego okazyjnie powojnika- 7 złociszy w ciemno! Wielka niewiadoma,bo bez etykietki!
Posiałam w szklarni lawendę,trochę późno,ale ..lepiej późno niż wcale.Przygotowałam rabatę do wiosennych siewów-buraczki ,fasolka szparagowa,może jeszcze coś się zmieści.
Pozaglądałam do rabat, kolejne pielenie już potrzebne.
Oczywiście coś popstrykałam.
Na forumowej rabacie,tulipany się podnoszą,ale są braki:
Te są tylko 2 z pięciu,

Papuzi tylko 1 z pięciu

strażackie są w komplecie

tu też komplet

To są tulipany nagrodowe z konkursu Finki-Jak się rozwiną...jeszcze raz będą mi pozować
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 21:26, 23 kwi 2012

Do góry
I do zerwania został już "tylko" pas trawy pod płotem

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 21:21, 23 kwi 2012

Do góry
Na tarasie w donicach powoli powstaje mój ziołowy ogródek

A za ziołami posiany, pierwszy raz w życiu przeze mnie, groszek pokazuje swoje pierwsze listki. Nie mogę się doczekać, gdy na pergoli utworzy kwiatowo-zieloną "ścianę"

Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:19, 23 kwi 2012

Do góry

A to rabata na której posadziłam ten brązowy krzew to azalia ( rhododendron luteum glowing emberś .
Mam problem jak ją zagospodarować ((((
Jezeli ma ktoś chwilkę czasu proszę o pomoc !!!!
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:19, 23 kwi 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Tu jeszcze brakuje obwódki z bukszpanu, trochę traw i pewnie jeszcze coś

ciąg dalszy

i jeszcze

płot do zmiany

Aga, no w końcu!!! Tyle zrobić i nam się nie pochwalić!!! No rzeczywiście skromna jesteś aż za bardzo . Napracowaliście się z tatą, ale za to jakie efekty! Musisz teraz szybko wysypać korę na rabatach, bo chwastom też się na pewno spodoba taka czysta i spulchniona ziemia .
Idziesz mocno do przodu, ale wiem ile Cię to kosztuje - tym bardziej podziwiam!
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:16, 23 kwi 2012

Do góry

Nowa rabatka pod oknem czy podsypać korą czy białym kamykiem ? Proszę pomóżcie !!!!
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:15, 23 kwi 2012

Do góry

Dalszy ciąg rabaty w zblizeniu
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:14, 23 kwi 2012

Do góry

To jest moja nowa rabata posadziłam tam tylko drzewko szczepione wysoko na pniu głóg jednoszyjkowy
Compacta . Nie mam zielonego pojęcia co jeszcze posadzić tutaj i czym podsypać ?
Moje poletko 21:13, 23 kwi 2012

Do góry
Pierwsza seteczka - gratulacje
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:12, 23 kwi 2012

Do góry

To jest dalsza część mojego ogrodu.Proszę o porady i sugestie
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:11, 23 kwi 2012

Do góry

Dziewczyny wgrywam znow kilka zdjęć prosząc was o pomoc w wykonczeniu ogrodu czym podsypać miedzy roślinkami kora czy żwirkiem ?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:10, 23 kwi 2012

Do góry

Jeżyna musiała zmienić miejsce - teraz będzie bardziej dostępna

przesunęłam magnolię jak radziła Bogdzia i dosadziłam obok borówki brusznice

Pogaduchy skowronków 21:10, 23 kwi 2012

Do góry
A u mnie nie! Pogoda była jak na zamówienie! Około 17-tej trochę się zachmurzyło,ale spadło kilka kropel i dalej poszło.Znowu słońce było aż do zachodu!

Moje poletko 21:08, 23 kwi 2012

Do góry
Celinko,gratulacje i życzę Tobie następnych setek!!!

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:06, 23 kwi 2012

Do góry
Przeglądając Wasze ogródki zachwycił mnie żagwin, więc musiał i u mnie znaleźć miejsce.

floksy zaczynają rozkwitać
Pejzaże 21:04, 23 kwi 2012

Do góry
Takie mi się kiedyś za młodu udało pstrykąć. Nad jeziorem w Lginiu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies