Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

greglis 10:56, 11 cze 2012

ale to nie o pasy chodziło tylko o te rude plamy nizej, wyszły nagle
AniaDS 11:10, 12 cze 2012

Kasiu, Twój taras jest przepiękny, podoba mi się także taka kolorystyka, że też tak długo dojrzewałam do takiej palety barw .
Evchen 13:19, 12 cze 2012

Kasiu,
przeczytałam Twój wątek od pierwszej do ostatniej strony, łącznie z forum w stylu retro.. przepięknie u Ciebie. Absolutnie moje klimaty... I zaczęłam się zastanawiać -
dlaczego ja się zawsze tak boję dzielić przestrzeń w ogrodzie?.. bo utarło się, że na środku jest trawa. dlaczego nie zdecydowałam się na ciurkadełko-wodnik? ... bo obawiałam się, że INNI pomyślą, że to kiczowate
albo taki zakątek z leżaczkami...- myślałam, że może szkoda miejsca, albo po co mi tyle miejsc do siedzenia?.. przecież mam taras i będzie altanka... moja wymarzona biała z różami...
Cieszę się, że do Ciebie trafiłam
Ev
greglis 10:48, 13 cze 2012

Evchen bo zawsze nalezy słuchać siebie, wtedy trafimy z naszymi wyborami w sedno. Nie urzadzamy świata wokół siebie dla innych. W ogrodzie, podobnie jak we wnetrzu domu musimy byc pewni kazdego kawałka ziemi, musimy wiedzieć do czego nam będa służyc. czy chcemy odpoczywać, uprawiać warzywa itd. nie radze odkładać decyzji zaplanowania całej przestrzeni na potem i urządzać ja po kawałku. nigdy w ten sposób nie dojdziemy do idealnej całości
greglis 10:55, 13 cze 2012

Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

Ty przy pergolce posadzone jest biała róża pienna i clematis, juz nie moge sie doczekać aż sie rozrosna, pieknie będzie

Sebek 11:00, 13 cze 2012

Kasiu - ale przepiękna ta bylinówka!!! Po prostu cuuudowna i nawet angielskie jej nie dorównują!

A co do trawnika - nie spaliłaś go czasem na tym kawałku? Bo przypomina mi się moja historia jak posypałem "od serca" trawnikowi, a potem był żółciutki od przenawożenia....
GabiK 11:01, 13 cze 2012

Kasiu, ale piękna rabatka.
Z czego masz te podniesione rabaty? Jakiej to jest szerokości? Szukam czegoś do wymurowania donic na tarasie.
sylllwia 11:56, 13 cze 2012

Kasiu pięknie u Ciebie, taras boski i piesek na leżaczku również
Evchen 12:09, 13 cze 2012

greglis napisał(a)
Evchen bo zawsze nalezy słuchać siebie, wtedy trafimy z naszymi wyborami w sedno. Nie urzadzamy świata wokół siebie dla innych. W ogrodzie, podobnie jak we wnetrzu domu musimy byc pewni kazdego kawałka ziemi, musimy wiedzieć do czego nam będa służyc. czy chcemy odpoczywać, uprawiać warzywa itd. nie radze odkładać decyzji zaplanowania całej przestrzeni na potem i urządzać ja po kawałku. nigdy w ten sposób nie dojdziemy do idealnej całości

Oj, święta prawda ... w domu to już przeforsowałam i mam różne różności, które dla innych być może są zbyt pretensjonalne, "bo takie "glamour"...", a dla mnie są po prostu ... wymarzone.. Często z zachwytem patrzę na swoje wymarzone białe schody i kryształkową lampę... A pamiętam, kiedy ją kupowałam M. popatrzył na mnie z niedowierzaniem i zapytał "Czy Ty aby Kochanie w ciąży nie jesteś..?". Bo taka - inna była niż dotychczas wybierane.
Gorzej jest niestety z ogrodem.. tutaj mam jeszcze pewne opory... chociaż przeforsowałam, że taras ma być biały
A Twój ogród jest zachwycający - ma w sobie wszystko to, o czym marzyłam: formę, biel, rosarium i ogródek ziołowy... Nawet układ i położenie ogrodu mamy podobne Kiedy wspominałam o tym wczoraj M popatrzył na mnie z zaniepokojeniem "Ty chyba nie będziesz chciała teraz zmieniać coś w ogrodzie?.. Teraz - może nie, bo pada. Ale jutro, kto to wie....?

A na koniec chciałam dodać, chociaż to nic oryginalnego - że masz piękną rabatę kwiatową

Ev
Milka 12:20, 13 cze 2012

greglis napisał(a)
Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną