Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:02, 31 mar 2022

Do góry
Dawno nie pokazywalam ogrodu, to może kilka wspomnień z zeszłego sezonu.
Najpierw altana, która była moim miejscem domowej rehabilitacji.

Nowe nabytki z tamtego roku, to brzozy w donicach i dywan.
Długo się wzbranialam przed dywanem w altanie ale przy ćwiczeniach to był strzał w 10.

Brzozy przeżyły, są w tym roku zielone pączki.
Niestety Muhlenbeckia padła...

Ogród Basi i Romka 21:25, 31 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
A na koniec skrzynie na zioła, są dwie, te są opalone i zaolejowane, jeszcze jedna warstwa ojejowania, styropian do środka, kasty budowlane i będzie taka obwódka na górę olejowanie dało taki fajny efekt, podkreśliło to opalanie

I ciemierniki

skrzynie ekstra, brawo Romek
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:22, 31 mar 2022

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:20, 31 mar 2022

Do góry
Troszkę wiosny

April podbija las... 19:47, 31 mar 2022

Do góry
April napisał(a)
Mam też odrobinkę krokusów. Bez porównania z innymi koleżankami ale zawsze coś

Piękne i z każdym rokiem będzie ich coraz więcej bo szybko się rozmnażają te wielkokwiatowe
Ogród prawie wymarzony … 19:43, 31 mar 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Kupiłam gębę

Byłam przekonana że to plastik - fantastik ale gęba jest z betonu .

Jak by tu była od zawsze. Pięknie się wpasowała do ogrodu.
Co w niej posadzisz?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:42, 31 mar 2022

Do góry
Jeszcze takie cuda były.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:39, 31 mar 2022

Do góry
April napisał(a)
Nie wiedziałam. W takim razie muszę się przejechać do Witony. Jakoś wcześniej niż w maju, nigdy do nich nie zaglądałam. A w tym roku byłam już dwa razy Niestety bez zakupów. Szukałam tych przebiśniegów nieszczęsnych. Ale już mam Dzięki uprzejmości Ani Anpi

Ja byłam w Witonie ostatnio to było zatrzesienie roslin cebulowych w doniczkach, stokrotek nawet ciemierniki!
W ogródku Martki 19:33, 31 mar 2022

Do góry
Wiolu, kontrast ED z seslerią będzie u Ciebie, bo u mnie nie do końca wiadomo, czy mam seslerię jesienną

Judith, nie jest wykluczone, że z czasem pójdę w Twoje ślady. Spróbować trzeba, bo jeśli jednak spodoba mi się ta robota, to głupio byłoby przegapić. Oraz... wciąż mam wiele miejsca na rabatach do obsadzenia. Liczę na to, że także parę bylin uda się tą metodą pozyskać. Piano w aucie.

Roociko, czyli mamy ten sam stan ale nie wszystko stracone

Anusko, niech się starają na wszystkich etapach. Początki są proste, tak mi się wydaje. Ale zapanować nad tym na dłuższą metę... widzę w tym wyzwanie.

Antracyciku, jestem ciekawa, jak to wygląda teraz, liczę na zdjęcia u Ciebie. Moja podłoga w opłakanym stanie, woda przeciekła gdzieś pod folię i nie zauważyłam tego, plamy na dębowych deskach, no doprawdy nierozgarnięta ze mnie dziewczynka, czeka mnie olejowanie w tym miejscu.

Yenno, w domu, bo do wschodów potrzebne im ciepło, które w oranżerii jest tylko w dzień, gdy świeci słońce. Po wschodach będę stopniowo przenosiła do oranżerii. Może będą już też cieplejsze noce. Dziś na zewnątrz było 7, w oranżerii 17 stopni i bardzo przyjemnie się pracowało w takich warunkach.

Polinko, w najbliższym czasie wstawię zdjęcia, dziękuję za troskę Fajnie Cię widzieć!

Maglesko, Twoje mają naprawdę profesjonalne warunki i znakomitą formę dzięki temu, ja liczę na ciepło wkrótce, jeśli kwiecień będzie zimny, to mogę mieć z tą kolekcją mały problem...

Aga, wiem, że lubisz czerwień i pamiętam energetyczne kolory Twojej kolekcji jeżówek ja lubię się im przyglądać w innych ogrodach, u siebie źle się czuję z czerwienią, cóż poradzić Natomiast różę jako taką polecam bardzo Gdyby tylko była w innym kolorze...

Elu, właśnie mnie uświadomiłaś, że ... nie posiałam jeżówki Muszę kupić nasiona w internecie w takim razie. Myślałam, że te "pręciki" takie podłużne to właśnie są nasiona. Bardzo Ci dziękuję za ten wpis, nie będę czekać na darmo i wyciągać błędnych wniosków, jakie to trudne te jeżówki w uprawie

Na koniec narcyz botaniczny Tete-a-tete Urocze maleństwo. U Zuzy Antracyt mnoży się, jest więc nadzieja na kępki, a te lubimy bardzo wręcz najbardziej

Mój ogrodowy pamiętnik 19:30, 31 mar 2022

Do góry
Do jakiej wielkości Wam dorastają limki?
2 lata temu moje miały około 1,5 m jak na fotce. A w zeszłym roku były mniejsze. Czy to jest kwestia lania wody czy dużego nawożenia? Jakie macie doświadczenia? A może je trzeba wyżej ciąć? Chciałabym żeby były duże.
Ogród prawie wymarzony … 19:11, 31 mar 2022

Do góry
Kupiłam gębę

Byłam przekonana że to plastik - fantastik ale gęba jest z betonu .

Ogród z zegarem 18:39, 31 mar 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kawałek wykopanego rowu/fosy

Widok z góry

Widać, że masz glinę i jeszcze wysoki poziom wody nie jest źle.
A co to będzie nie doczytałam.
Magary Dramaty z Rabaty 18:29, 31 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Czy ktoś podpowie co to:

Raczej nie jest to jakiś carex bo wąziutki liście i nie zimozielony.
Kupiłam całkiem sporo sadzonek w zeszłym roku w przycmentarnej kwiaciarni (jedno z dwóch moich stacjonarnych źródeł roślinnych zakupów, drugie to skład opałowy ).
Ładnie rosły, budowały się, dzieliłam chyba dwa razy, posadzone w wielu miejscach, fajnie świeciły. Jakiś czas temu w ferworze przedwczesnych wiosennych porządków oczywiście przycięłam. Dziś oglądałam - no nie wyglądają dobrze. A nawet hakone u mnie nieśmiało coś tam z ziemi wystawiają.
Nie wiem czy czkać czy już myśleć o czymś na podmiankę. Szkoda by mi było...

Ja bym poczekała (zawsze u siebie daję jakąś szansę roślinom, chyba że są przeżyte przez psa ). Fajne masz te źródła roślin
Za drzwiami do ogrodu... 18:28, 31 mar 2022

Do góry
anpi napisał(a)

Dziękuję

Aniu przepiękne wstęgi krokusów. Moje jeszcze nie kwitną albo część mogły nornice zezrec. U nas jednak jest bardzo zimno i mało roślin wychodzi z ziemi. No cóż taki wiejski klimat. A teraz znowu o zima nadchodzi i w dodatku dusza się robi.

Pozdrawiam
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:11, 31 mar 2022

Do góry
i tutaj moj problem z cisami hoserii

na rogu się sypią ... te na które słońce pada os wschodu są niemrawe, te która mają słońce od północy (są w półcieniu) piękne i gęste ... bez oznak chorobowych:

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:08, 31 mar 2022

Do góry
nie bardzo jest się czym pochwalić ... ale wrzucam

i początki rabaty na froncie:

W kamiennym kręgu od początku 17:47, 31 mar 2022

Do góry
GorAna napisał(a)

Witaj Małgorzato
Sypnęłam im saletrę amonową

Zostawiam na poprawę humoru i na wzmożenie tęsknoty za kwitnącymi łanami
Też mi bardzo tęskno

Aniu chce się zapytać czy wszystkim kwiatuchom sypiesz saletrę amonowa czy tylko tulipanów. Takie piękne te tulipany dorodne ciemne liście to pewnie azotu

Twórczość Wiankowa piękna. Mnie to się niczego nie chce kiedyś też działałam w ozdobach. Teraz jestem bez pomysłów lenistwo na całego.mna zawładnęło.

Pozdrawiam
Malutki pod lasem 17:36, 31 mar 2022

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Uwaga będzie chwalipost
Przed feriami jeszcze było tak:

A dziś już tak:

Wiem, wiem, w sumie to nie swoimi rękoma, choć pośrednio tak, bo na zapłatę trzeba było zapracować ale podoba mi się i chciałam się pochwalić

Bałagan jeszcze, na koniec marca mają przyjść panowie poprawić spadek podjazdu i go powiększyć, bo brama teraz zrobiła się szersza. Tą kupę gliny mają zabrać. Dodatkowo mam zrobiony taki murek graniczny i tam będą jeszcze krawężniki i trawki
Między bramą a furtką też będzie poletko seslerii heufleriany, bardzo ją lubię, już poczyniłam pewne kroki w celu zamówienia, a jesienią dosadzę między krokusy

Piękne ogrodzenie Aniu.
Zachwycające połaczenie i super się komponuje domem.
April podbija las... 17:24, 31 mar 2022

Do góry
April napisał(a)
Pochwalę się jakie sadzonki bożykwiatów kupiłam. No ręce opadają...

Żeby była jasność, to są trzy różne, oddzielnie zapakowane rośliny...
Nie były drogie ale sam fakt... takie bździdło wysyłać.

Ale na pocieszenie dostałam piękną kępę przebiśniegów od forumowej koleżanki Ani-Anpi. Posadzone między kępami hakone, w pobliżu klona palmowego. Będzie pięknie.

Nie wiadomo jak skomentować takie bidoki, a co dopiero wystawić na sprzedaż i nazywać to sadzonkami Masakra, że ludziom nie wstyd!
Wilczy ogród 17:08, 31 mar 2022

Do góry
polinka napisał(a)
Madzia, jaką Ty już masz zaawansowaną wiosnę!

Polinko z nosem przy ziemi coś tam mam mam nadzieje,że po deszczach będzie ciepło i ogród zazieleni się na całego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies