Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Agatorek 22:16, 17 cze 2022

Martuś, miłego odpoczynku

U mnie judaszowce nie były okrywane, a raczej mają mniej zaciszne miejscówki od Twojej . Tylko jeden z nich był kupowany jako mała sadzonka, ale nic mu nigdy nie było. Chociaż trzeba stwierdzić, że ostatnie zimy nie były dość ostre i mroźne.
Jak byłam w zeszłym roku w Pęchcinie, to mieli dość wybór i całkiem sporych okazów.

Gaury (2 z 3) mi nie przezimowały (stanowisko- największe wygwizdowo ).

Pięknie wyglada rabatka po usunięciu chwastów, jak ja tego nie lubię
Wiolka5_7 22:42, 17 cze 2022

Martuś rabata po odchwaszczeniu nie ta sama ,brawo Ty!

Ja co tydzień plewię ten cholerny szczawik.Rok temu nie zauważyłam w buszu i tak mi się rozsiał, że teraz plewię na bieżąco,żeby się pozbyć tego dziada

Ogród masz już śliczny,możesz być dumna.Dopiero co obsadzałaś rabaty a tu już taki buszzz się robi

Miłego odpoczynku
Juzia 22:50, 17 cze 2022

Martka napisał(a)

Juziu, myślę, że drobna biel i zieleń - to co by na tę rabatę dać zielonego? Bukszpan odpada. Co nie kwitnie, jest zielone i pasuje do Aleksandry?...

Trawska. Mogą być różne kolorem i pokrojem.

U mnie z kosodrzewinami fajnie wygląda, bo one ciemne tło dają
Magleska 23:36, 17 cze 2022

Martka wyplewiona rabata prezentuje się bosko ta z cukinią też wygląda świetnie

portretami róż też się zachwycam
Magara 00:30, 18 cze 2022

Zestawienie róże+penstemony+gaury - zapisane
Moje dotychczasowe gaury w tym roku jakieś kapryśne. Niby wychodzą z ziemi, ale bardzo leniwie.
Kupiłam w tym sezonie u KB gaurę Gambit white - testuję
Martka 08:42, 18 cze 2022

Aguś, do P. właśnie chcę się wybrać Z zimowaniem gaur to loteria, mi przezimowało 6 z 7, ale w zacisznym miejscu.
Rabata raz jeszcze o świcie

Wiolu, dzięki są jeszcze pustki na rabatach, popatrz, ale pracuję nad tym
Szczawik wykopuję małą łopatką, nie da się wyrwać. Też już zauważyłam na kilku te „urocze”, żółte kwiatuszki

Juziu, dzięki, traw dosadzę. Do tego coś zwiewnego i delikatnego w bieli, może bladym kremie? Ostróżkę lub szałwię, krwawnik. Tło też mam ciemne, rabata jest przed żywopłotem z cisków.
Zachwytom nad Aleksandrą nie ma końca. Zapachu nie da się uchwycić w kadrze.

Maglesko, dziękuję dziś do kwitnących dołączyła Lady Emma Hamilton, bardzo świeża i energetyczna

Magaro, u Ciebie wczesna wiosna, orliki, a ja tu już widzę kwiatostany Annabelle, ech, czas mknie zbyt szybko…

BASIA8 09:54, 18 cze 2022

Pięknie jest
Buziaki zostawiam
tulucy 11:55, 18 cze 2022

Ja podeszłam do szczawiu jako zioła, ponoć zdrowy i jadalny. Jako użyteczny, jakoś mniej się rozłazi, chociaż go nie jem. Pieląc, podważam też łopatką, żeby korzonki ładnie wyszły. Najgorzej jest zostawić na dwa lata, wtedy tworzy rozłogi juz.

Piękne masz te rabaty. Niesamowite, jak szybko diametralnie zmieniłaś zwykły ogród w bajkę.

Judith 12:07, 18 cze 2022

Spore Anabelki już masz (w sensie kwiaty). W mnie jeszcze maluchy, a na dwóch krzewach nie ma jeszcze nic... Nie wiem, o co kaman...
Gruszka_na_w... 13:32, 18 cze 2022

Lady Emma ma cudny kolorek.
Świetne miejsce znalazłaś dla cukiniowych sadzonek. Pasują tam nad wyraz dobrze.
Odchwaszczone rabaty prezentują się znakomicie. Kiedy rośliny się rozrosną, to będziesz odchwaszczać tylko brzegi. Więcej czasu zostanie na omiatanie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies