Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ewy :) 11:03, 23 kwi 2012

Do góry
Zrobię to dla Ciebie Irenko

Tu widać, że kwiaty zniszczył przymrozek, z daleka wygląda ok

Oleandry już na swoim miejscu.

Jeden powędrował w nowe miejsce

Ta część ogrodu podlega rewolucji, która potrwa na pewno do jesieni, na razie chaos, bałagan i wszystko pozaczynane..

Przed domem w tym roku nic nie zmieniam, więc w miarę uporządkowane jest.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 23 kwi 2012

Do góry
Kochani, jestem w pracy i kabelek jest

Moja relacja nie odbiega, od tej w ujęciu Marzenki

muszę pochwalić Agnieszkę, za wybór nazwy wątku, idealnie pasuje, bo ogród jest ogromny, a ogrodniczka filigranowa, urocza zarówno Agnieszka i Marcin mają co robić, ale wszystko wygląda perfekcyjnie dom cudowny, a jedzonko jakie nam zaserwowano, godne powtórzenia u siebie
muszę napisać, że nasi gospodarze mają wspaniałych, urodziwych i grzecznych chłopców, a rzęsiska maja takie, że niejedna z nas by chciała takie mieć
Marzenka, Aga, Madzia, wspaniałe dziewczyny! wszyscy trajkotaliśmy jak najęci, co to znaczy pasja i czuliśmy się tak, jakby znajomość trwała od dawna

i obiecane kabelkowe foty

pokazuję Marzence i Madzi, jakie roślinki wybrałam, to było moje zadanie

Madzia wypisuje się w laurkę, którą sama zrobiła a potem my z Marzenką

Agnieszka aż ugięła się pod ciężarem, bo filigranowa z niej dziewczyna, Madzia dzielnie pomaga a mąż Agnieszki nad czymś bardzo skupiony

Madzia i Agnieszka razem z kwieciem
Przedogródek Agniechy973 11:00, 23 kwi 2012

Do góry
Tu gdzie zielone X czy jeszcze bardziej w prawo? To jest pas z bluszczem i hostami.

ogrodoweimpresjejolki 10:54, 23 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jolu fajnie, że Twój M ma sdwie prawe ręce, bo pisze, że proste do zrobienia, ale jak widze teeraz facetów..co nawet trudno powiedzieć, że maja dwie lewe ręce.. to cieszę się, że urodziłam się dawno temu Nasze pokolenie było zdecydowanie bardziej zaradne......
W dzisiejszych czasach ok. 80% facetów nie umie przerąbać drewna..... a 95% nie umie trzymać prawidłowo siekiery przy takiej czynności..... Te 15% macha siekierką i nawet udaje się przerąbać, ale jak to robią ?????
I ulubiony program to był Adam Słodowy A marzeniem - możliwosci Zaczarowanego Ołówka

Noo, dobrze wybrałam, ale nieskromnie mówiąc On też nieźle trafił

A książka A. Słodowego "Majsterkuję ..." do dziś ma należne miejsce na półce

Pierwszą "techniczną" rzecz jaką M. dla mnie zrobił (wtedy jeszcze kolega), to była naprawa ołówka automatycznego jak byliśmy jeszcze na studiach. Zgubiła się temperówka wkręcana w ołówek automatyczny (wtedy szczyt techniki), to w jej miejsce umieścił śrubkę, żebym się nie kaleczyła. Ołówek mam do dziś, choć już nie używam

Pamiętam takie ołówki!! Ale ta śrubka na Twoim!!! No genialna!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:54, 23 kwi 2012

Do góry
Ana napisał(a)
cd.

piękne te żonkile Wiosennie się u Ciebie Aniu zrobiło. A synek super!!!
ogrodoweimpresjejolki 10:45, 23 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jolu fajnie, że Twój M ma sdwie prawe ręce, bo pisze, że proste do zrobienia, ale jak widze teeraz facetów..co nawet trudno powiedzieć, że maja dwie lewe ręce.. to cieszę się, że urodziłam się dawno temu Nasze pokolenie było zdecydowanie bardziej zaradne......
W dzisiejszych czasach ok. 80% facetów nie umie przerąbać drewna..... a 95% nie umie trzymać prawidłowo siekiery przy takiej czynności..... Te 15% macha siekierką i nawet udaje się przerąbać, ale jak to robią ?????
I ulubiony program to był Adam Słodowy A marzeniem - możliwosci Zaczarowanego Ołówka

Noo, dobrze wybrałam, ale nieskromnie mówiąc On też nieźle trafił

A książka A. Słodowego "Majsterkuję ..." do dziś ma należne miejsce na półce

Pierwszą "techniczną" rzecz jaką M. dla mnie zrobił (wtedy jeszcze kolega), to była naprawa ołówka automatycznego jak byliśmy jeszcze na studiach. Zgubiła się temperówka wkręcana w ołówek automatyczny (wtedy szczyt techniki), to w jej miejsce umieścił śrubkę, żebym się nie kaleczyła. Ołówek mam do dziś, choć już nie używam

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:40, 23 kwi 2012

Do góry
Masz talent Aga Kubeczki są rewelacyjne

Jestem zauroczona również tą cudowną maskotką

Takiego słodziaka można całować i tulić, całować i tulić....
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:36, 23 kwi 2012

Do góry
abiko napisał(a)

I samo arcydzieło czyli kubeczki ręcznie malowane przez Agę PE

nie, no znalazłam te kubeczki Cudo.. ja też taki chcę będzie stał na honorowym miejscu obiecuje Zdolniacha z Ciebie

Z będziesz na spotkaniu Dolnego Śląska w czerwcu?
Ogród Ewy :) 10:33, 23 kwi 2012

Do góry
Irenko, na pełne kwitnienie migdałka trzeba jeszcze moment poczekać Magnolia rozwija kwiaty, zrobię zdjęcie jak gdzieś na dole będzie kwiat nie uszkodzony przymrozkiem, są na górze ale nie dosięgam

Witaj Sebku Ja też lubię tulipany w tym kolorze

Bardzo też lubię papuzie, ale jak nie są w pełni rozwinięte.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:20, 23 kwi 2012

Do góry
Agnes napisał(a)

jestem bardzo ciekawa co to za drzewko, M kupił ale nie pamięta co....kupil bo mu się podobało

Wydaje mi się ,że to jest rajska jabłoń ale nie jestem pewna
A w Szepietowie byłaś może ?

wszystko możliwe, bo M mówił ze w szkółce mu powiedzieli, że to jabłoń ozdobna jest i jest śliczna więc kupił ....
w Szepietowie nie byłam bo okazało się że będę miala gości
Przedogródek Agniechy973 10:19, 23 kwi 2012

Do góry
Magnolio, przepraszam, narobiłam kłopotu z tymi cisami, teraz trzeba wciskać na siłę. Ech, zła jestem na siebie.

Ta propozycja w pachysandrze to TU?

Myślałam jeszcze o tym miejscu, które zaznaczyłam na pomarańczowo, ale mój M krzywo patrzy na takie rabatki porozrzucane po ogrodzie.

I jeszcze tu, gdzie narysowałam trójkąt koło garażu. Wtedy zamiast bukietu.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:10, 23 kwi 2012

Do góry

I samo arcydzieło czyli kubeczki ręcznie malowane przez Agę PE

nie, no znalazłam te kubeczki Cudo.. ja też taki chcę będzie stał na honorowym miejscu obiecuje Zdolniacha z Ciebie
W cieniu - zacieniona 10:07, 23 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Za prymulkami Bogusiu to bodziszki takie porosły?
To bodziszki rosną pod tujowym szpalerem.

Kupiłam ,ale chyba źle opisane były i zamiast takich jak Twoje mam bodziszek korzeniasty.! Fajny ale niziutki.niestety
ogrodoweimpresjejolki 10:00, 23 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Jolu czy te pikulce są w zestawie do tych kratek?

Aniu, to zdjęcie specjalnie dla Ciebie było, bo kiedyś pytałaś. Kupuje się osobno kratki, słupki, ostrza, elementy do mocowania, ... Kratki mają różne wzory i różne rozpiętości. Słupki też mają różne przekroje i wysokości. Do tego dopasowuje się ostrza, które wbija się w ziemię.

No to (_,_) , bo nikt mi tego nie złoży, moje będą się wiły nadal na trzepaku

Anuś....to jest proste To tylko tak skomplikowanie wyglada Ostrza są do różnych przekrojów słupków..trzeba spasować tylko 3 elementy, przekrój słupka do przekroju "kieszonki" nad ostrzem i dopasować to do wielkości pergoli I najlepiej znależć gościa z wkrętarką i poąłczyć elementy drewniane na wkręty do drewna...... Zaimpregonwac możesz już sama

Witaj Jolu

Proste, proste Tylko żeby wbić te ostrza na 60 cm w moja glinę to trzeba "chłopa". No i dobrze wymierzyć odległość miedzy nimi, bo albo kratka się miedzy słupki nie zmieści, albo trudna ja do nich będzie zamontować ...

Witajcie w nowym tygodniu U mnie chłodno, ale słonecznie

Dlatego napisałam chłopa z wkrętarką, a nie kobietę Wkretarkę obsłuzy kobieta..a do wbicia trzeba chłopa. Odmierzyć trzeba precyzyjnie...My wbijaliśmy te ostrza za popmocą kołka o nieco mniejszym przekroju i niskim (łatwiej zamachnać sie młotem), a o mniejszym przekroju by łatwo wyszedł z ostrza Wtedy dopiero osadzaliśmy własciwe słupki

Jolu, za to jak my wbijemy w glinę to tej kratki juz nic nie wywróci i nikt nie ukradnie...siedzi jak w betonie

Aniu, jak kiedy do Ciebie zawitam, obiecuję osadzić Ci te kratki

U mnie pochmurno i brzydko...słoneczko uciekło do Ciebie Jolu

Aniu, pozwolę sobie zilustrować Twoje słowa

a słoneczkiem chętnie sie podzielę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:00, 23 kwi 2012

Do góry

Super spotkanie, Irenkę i Marzenkę bym chyba tylko poznała..ale ja chcę takie butki, )))
ogrodoweimpresjejolki 09:55, 23 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wierszyk super, Jolu!
Tomik mogłabyś wydać. Udana bardzo ta Twoja poezja!

Basiu dziękuję Moja "poezja" bardzo ulotna... i po ogrodach z wiatrem gania, wiec trudno byłoby ja zebrać
A w podziękowaniu za miłe słowa szafirkowa kępa dla Ciebie

Ogród w Tarnowie 09:53, 23 kwi 2012

Do góry
Ryśku GRATULUJĘ 200 strony !!! Zawsze podziwiam Twój piękny i dopieszczony ogród

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 09:35, 23 kwi 2012

Do góry

Moje poletko 09:33, 23 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj muszę nadrobić zaległości i trochę wiosny złapać na fotoOby tylko nie padało!!
Moje poletko 09:26, 23 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich
Dzisiaj dokupię trzmielinki i dokończę rabatkę jeśli tylko pogoda dopisze.
Muszę przesadzić pelargonie bo się rozrosły.Znalazłam miseczki na ogrodzie i wykorzystam .
Postawię jedną na beczce na deszczówkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies