Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 02:34, 10 cze 2012

strasznie ale wolę to niż zimno tęczę uchwyciłam podczas deszczu nad tarasem
Mala_Mi 07:34, 10 cze 2012

Piękny masz żółty jaśmin Inne okazy też..... ale te żółciutkie liście.... już doleciał do mnie zapach..
niestety moja Mama nie lubi zapachu jaśminu, bo jej sie kojarzy źle.... i przez szacunek do niej nie sadzę pachnacych jaśminów... mam tylko jeden ale nie pachnacy ..... może dlatego wpadł mi najbardziej w oko
Klamber 11:56, 10 cze 2012

Witaj Aniu, Warzywka masz ogromne, u mnie w tym roku nic nie rośnie na warzywniku, tylko ziemniaki ładnie się trzymają i EMami lałem i biohumusem i nic nie rośnie przez to zimno

Porównaj sobie u mnie to się nawet nie zazieleniło. To wysokie to kwiaty z rabaty na której usypałem na zimę pryzmę kompostową, już tam zostaną do jesieni, dalej to truskawki a za nimi ziemniaki. W tamtym roku mi kipiało wszystko kabaczki zbierałem już w drugiej połowie czerwca a w tym roku kabaczki wyglądają tak jest pod ogrodowiskiem między o i d. Po prostu masakra. Ty jesteś na północy, niby masz zimniej niż ja i zobacz. Nie gniewaj się że zeszpeciłem Ci wątek swoją lichą grządką.
Pozdrawiam Cię.
Sebek 12:08, 10 cze 2012

monteverde napisał(a)
moja Barbara

ślicznie kwitnie - bardzo obficie!
shrekol 17:49, 10 cze 2012

Aniu ale apetycznie u Ciebie u mnie dawno juz po czeresniach sladu nie ma i kwiaty niesamowite Jaki fajny ten zylistek chyba sie usmiechne o sadzonke
Celina 19:47, 10 cze 2012

monteverde napisał(a)
Celinko nie za dużo bo rano byłam na zakupach potem obiad a potem z przerwami padało i teraz pada posadziłam tylko malutkie sadzoneczki petunii, i kupiłam dzisiaj sobie w Tesco korę mieloną a w ogrodniczym trawkę jest to turzyca palmowa Variegata

Aniu miałas farta za taką trawę 13 zeta!
kapucha wielka, oj taka z koperkiem mniam, moje chłopaki już sie o taka upominają,
monteverde 22:24, 10 cze 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Aniu, Warzywka masz ogromne, u mnie w tym roku nic nie rośnie na warzywniku, tylko ziemniaki ładnie się trzymają i EMami lałem i biohumusem i nic nie rośnie przez to zimno

Porównaj sobie u mnie to się nawet nie zazieleniło. To wysokie to kwiaty z rabaty na której usypałem na zimę pryzmę kompostową, już tam zostaną do jesieni, dalej to truskawki a za nimi ziemniaki. W tamtym roku mi kipiało wszystko kabaczki zbierałem już w drugiej połowie czerwca a w tym roku kabaczki wyglądają tak jest pod ogrodowiskiem między o i d. Po prostu masakra. Ty jesteś na północy, niby masz zimniej niż ja i zobacz. Nie gniewaj się że zeszpeciłem Ci wątek swoją lichą grządką.
Pozdrawiam Cię.

Robert teraz już powinno być cieplej to wszystko pójdzie w górę, u mnie 2 dni deszczu i busz się zrobił wszystko kipi, a najwięcej chwaściory nic mi nie zeszpeciłeś
monteverde 22:26, 10 cze 2012

asc napisał(a)
Piękny masz żółty jaśmin Inne okazy też..... ale te żółciutkie liście.... już doleciał do mnie zapach..
niestety moja Mama nie lubi zapachu jaśminu, bo jej sie kojarzy źle.... i przez szacunek do niej nie sadzę pachnacych jaśminów... mam tylko jeden ale nie pachnacy ..... może dlatego wpadł mi najbardziej w oko

Aniu zapach tego jaśminu jest b. mocny w domu czuć jak wiatr zawieje, masz tyle innych pięknych roślin, że nic straconego
monteverde 22:27, 10 cze 2012

Sebek napisał(a)

moja Barbara

ślicznie kwitnie - bardzo obficie!

Sebku w tamtym roku kwitła jeszcze bardziej, ale i w tym nie narzekam i pięknie pachnie
monteverde 22:29, 10 cze 2012

shrekol napisał(a)
Aniu ale apetycznie u Ciebie u mnie dawno juz po czeresniach sladu nie ma i kwiaty niesamowite Jaki fajny ten zylistek chyba sie usmiechne o sadzonke

Jutro właśnie będę zbierała czereśnie, bo szpakuny tłuką ,że nie wiem, raz dziobnie i trzy czereśnie na ziemi, dużo marnotrawstwa robią

Co do sadzonki, nie ma sprawy