Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:00, 21 kwi 2012

Do góry
uffffffff jestem i ja
Ja również dziękuję za przemiłe spotkanie i popołudnie Czas tak szybko upłynął,ale tak to już jest w dobrym towarzystwie, nie wiadomo kiedy lecą godziny. Oczywiście jak zwykle się nie nagadałyśmy )) Było bardzo fajnie
Kwiatki dla Ciebie moje balkonowe

Ogród w Tarnowie 22:59, 21 kwi 2012

Do góry
Richie napisał(a)

Jest na czym oko zawiesić Ależ magnolia ma duzo kwatów Co ty jej dajesz, że tak obsypana???
Ogród w Tarnowie 22:58, 21 kwi 2012

Do góry
coli napisał(a)

idę wygooglać te wiśnie japońską

Aniu za 2 tygodnie tak będzie wyglądała...

a czy nie ma problemów z zimowaniem? Na stronie zszp jest napisane: ". Odmiana wrażliwa na silne mrozy."

Karolina mam ją 12 lat i nie ma żadnych problemów a tegoroczna zima / -25 / nic jej nie zrobiła bo już wypuszcza pierwsze listki.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:54, 21 kwi 2012

Do góry
te babcine? babcine to będą kwitły dopiero i pachły najcudniej

Kubusiowo 22:53, 21 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
hmmmm poważnie??? Zaraz luknę

Gosiu ja mogę Tobie wyslać katalog roślin ale nie najnowszy on jest z 2001 roku ale wszystkie rośliny tam są oprócz nowości jak nie będziesz już potrzebowała to oddasz a co w tym ostatnim rzędzie masz za badyle?
Ogród na górze piasku.... 22:52, 21 kwi 2012

Do góry
Z uwagi na stan zdrowia prawie całkowite lenistwo - tylko podlałam to co posadzone w ostatnich dniach i posiałam do gruntu aksamitki i nagietki. Może za wcześnie, ale trudno. Najwyżej dosieję.
Pierwsze kwitki u mnie są

Wiciokrzew przeżył co mnie bardzo cieszy, ma dopiero dwa lata i trochę się o niego bałam.

hortensje ogrodowe zmarzły chyba całkiem. Od ziemi wypuszczają dwa małe paczki. Szkoda, miały już 6 lat i były bardzo okazałe. Kwitły słabo, bo to ogrodowe, ale wyglądały bardzo ładnie. A teraz będą takie puste miejsca. Jeszcze trochę poczekam, ale chyba trzeba będzie ściąc całkiem.
Tawuły zasze niezawodne.
Jeszcze powoli ale juz widać wiosnę.
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:51, 21 kwi 2012

Do góry
Zatańczysz ze mną jeszcze raz ostatni raz ....))))))))) I jeszcze jeden i jeszcze raz sto lat...))))))))
Gratulacje Andziulka i ode mnie

Mój 4 arowy azyl... 22:50, 21 kwi 2012

Do góry
Nie pamietałam, że mam takie

Te odmianę mam już z 17 lat!

W słońcu rozłożył płatki

Te będą żółte pełne
Ogród w Tarnowie 22:49, 21 kwi 2012

Do góry
Pierwsze koszenie trawnika bo po deszczu trawa bardzo przyspieszyła

hosty sie przebijają

pigwa zaczyna kwitnąć

magnolia w pełni kwitnienia

a wrzośce kończą kwitnienie

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:47, 21 kwi 2012

Do góry
Dla Ciebie z okazji setuchny wiosenne kolory.....by do Ciebie w końcu dotarły

Ja nic nie zapisuję..podaję tylko info do Ciebie..... Nie mam czasu, a zapiskó swoich mam tyle, ze już i tak zginęłam w tych papierach
Foto zeszłoroczne i już archiwalne...rabata z tymi flokasami usunięta...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 21 kwi 2012

Do góry
klon wraz z listkami ma już swoje piękne kolczyki

grujecznik japoński kwitnie

tawuła wczesna już ma duże pączki i za kilka dni jedna ściana u mnie się zabieli

Moje miejsce na ziemi ;) 22:43, 21 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki u mnie
... a to dla Was kochani - iwonicki bociek ...

Mój kawałek raju 22:40, 21 kwi 2012

Do góry
Cd. Gęsiówki kilka żurawek
starczy na dzisiaj teraz lecę do Waszych ogrodów
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:39, 21 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Katarzyna za miłe spotkanie i spędzone popołudnieCzas upływa tak szybko,że nie da się nagadać i wszystkiego ogarnąć .Słońce,deszcz,grad burza w miłym towarzystwie można przeżyć)))))))
Mała Poziomka była dzielna i grzeczna!
Ja bardzo proszę cię o wrzucenie tego gigantycznego zielska do identyfikacji

Na początku jest chaos 22:38, 21 kwi 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Dopiero jeestem.... fot nie mam bo do zmroku sadzenie było . Pokażę tylko jak wyglądał bukszpan na plantacji . ...( słaba jakośc bo z telefonu ).
W realu nie wyglądało to aż tak źle , wystarczyło ręką ruszyć i odpadały te przemrożone młode przyrosty.

Linka wykulkuj (obetnij) szybko te bukszpany aby zoabczyć czy dlalej nie przemarzły. Ale myślę że tylko młode przyrosty. Ale to dziwne bo zadko tak przemarzają bukszpany.
Plantację znalazłaś
Ogrodnik mimo woli 22:37, 21 kwi 2012

Do góry
M wrócił po południu i walczył z kopczykowaniem rh....... to jest też zabawa na całego.... piwrwsze sadziłam sama, ale jednak to nie na moje siły..tu trzeba po prostu chłopa.

Za to przesadzłam kilka kolejnych traw..i postanowiłam, że jednak wszystkich traw nie będę przenosić.... jedna kępa się pozostaje...... koncepcje mi się zmieniaj odnośnie nowej rabaty, wiec na razie przenoszę to co mam przenieść... I na razie jest tak..i widać jak tymczasowo kopczykujemy rh.. potem ten nasyp będzie szerszy i dostanie z jednej strony murek...ale to trzeba tony ziemi urobić..wiec aby tylko posadzić....

Trawy z lewej się zostają....zmieniam tylko przebieg i połączenie ze skalniakiem.. full demolka przede mna... na razie wykopałam liliowce które były za blisko magnolii.... i znalazłam dla nich nowe lokum

Przekopana i zapiaszczona rabata z rózami..... robiłam ejszcze po ciemku, wiec już pogodziłam sie, ze z perzem będę walczyć metodą pędzelka Foto z dnia.... po pierwszym przekopaniu i zdjeciu darni.....i przed kolejnymi takami piachu.....

U mnie jak zwykle w każdym miescu jakiś rozpoczęty front robót.
Wiem, że bylinowego w tym roku nie zrobię..tzn nie uporzadkuję co oznacza zupełne przemeblowanie.... wiec dosadziłam troche dalii.... niech rosną. Za rok wykopię wszystko ze wsiowego i skomponuję na nowo.....ten haos trzeba jakos ujarzmić

Widać na foto nawet łopatkę Danusi do kancików..rabatka wytyczona tym narzędziem

A teraz idę się wykąpać i poustawiać stroczyki..... bo cła kuchnia zawalona... o i podmienic następengo pasuje .... zostały sie jeszcze 4 szt.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:36, 21 kwi 2012

Do góry

W cieniu - zacieniona 22:35, 21 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj kończyłam wydobywać "moje złoto" -kompost i pracowałam na rabacie różanej.Jestem już.....idę spać.Dobranoc.
W cieniu - zacieniona 22:31, 21 kwi 2012

Do góry
annawu napisał(a)

Jaskierki cudo, nie miałam ich jeszcze u siebie, chyba się skuszę, na targu widziałam dorodne i kolorowe po 6 złociszy.
No to drogo,kupowalam po 3.

A mówią, że w większych miastach jest wszystko drożej.
Taka była cena na ryneczku,nie wiem ile u ogrodnika.
Kolorowe rabaty 22:31, 21 kwi 2012

Do góry
Syla to jest jedno ze zdjęć zrobione jeszcze w ogrodniczym.Może lepiej go widać.Drugie zdjęcie to jak jeszcze nie zasypałam go.Sama nie wiedziałam,którą stroną najlepiej posadzić .Jak spojrzałam na tą stronę co teraz jest tyłem to ona wydawała mi się najatrakcyjniejsza i tak na zmianę.W końcu jest jak widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies