Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:47, 21 kwi 2012

Do góry
Dla Ciebie z okazji setuchny wiosenne kolory.....by do Ciebie w końcu dotarły

Ja nic nie zapisuję..podaję tylko info do Ciebie..... Nie mam czasu, a zapiskó swoich mam tyle, ze już i tak zginęłam w tych papierach
Foto zeszłoroczne i już archiwalne...rabata z tymi flokasami usunięta...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 21 kwi 2012

Do góry
klon wraz z listkami ma już swoje piękne kolczyki

grujecznik japoński kwitnie

tawuła wczesna już ma duże pączki i za kilka dni jedna ściana u mnie się zabieli

Moje miejsce na ziemi ;) 22:43, 21 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki u mnie
... a to dla Was kochani - iwonicki bociek ...

Mój kawałek raju 22:40, 21 kwi 2012

Do góry
Cd. Gęsiówki kilka żurawek
starczy na dzisiaj teraz lecę do Waszych ogrodów
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:39, 21 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Katarzyna za miłe spotkanie i spędzone popołudnieCzas upływa tak szybko,że nie da się nagadać i wszystkiego ogarnąć .Słońce,deszcz,grad burza w miłym towarzystwie można przeżyć)))))))
Mała Poziomka była dzielna i grzeczna!
Ja bardzo proszę cię o wrzucenie tego gigantycznego zielska do identyfikacji

Na początku jest chaos 22:38, 21 kwi 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Dopiero jeestem.... fot nie mam bo do zmroku sadzenie było . Pokażę tylko jak wyglądał bukszpan na plantacji . ...( słaba jakośc bo z telefonu ).
W realu nie wyglądało to aż tak źle , wystarczyło ręką ruszyć i odpadały te przemrożone młode przyrosty.

Linka wykulkuj (obetnij) szybko te bukszpany aby zoabczyć czy dlalej nie przemarzły. Ale myślę że tylko młode przyrosty. Ale to dziwne bo zadko tak przemarzają bukszpany.
Plantację znalazłaś
Ogrodnik mimo woli 22:37, 21 kwi 2012

Do góry
M wrócił po południu i walczył z kopczykowaniem rh....... to jest też zabawa na całego.... piwrwsze sadziłam sama, ale jednak to nie na moje siły..tu trzeba po prostu chłopa.

Za to przesadzłam kilka kolejnych traw..i postanowiłam, że jednak wszystkich traw nie będę przenosić.... jedna kępa się pozostaje...... koncepcje mi się zmieniaj odnośnie nowej rabaty, wiec na razie przenoszę to co mam przenieść... I na razie jest tak..i widać jak tymczasowo kopczykujemy rh.. potem ten nasyp będzie szerszy i dostanie z jednej strony murek...ale to trzeba tony ziemi urobić..wiec aby tylko posadzić....

Trawy z lewej się zostają....zmieniam tylko przebieg i połączenie ze skalniakiem.. full demolka przede mna... na razie wykopałam liliowce które były za blisko magnolii.... i znalazłam dla nich nowe lokum

Przekopana i zapiaszczona rabata z rózami..... robiłam ejszcze po ciemku, wiec już pogodziłam sie, ze z perzem będę walczyć metodą pędzelka Foto z dnia.... po pierwszym przekopaniu i zdjeciu darni.....i przed kolejnymi takami piachu.....

U mnie jak zwykle w każdym miescu jakiś rozpoczęty front robót.
Wiem, że bylinowego w tym roku nie zrobię..tzn nie uporzadkuję co oznacza zupełne przemeblowanie.... wiec dosadziłam troche dalii.... niech rosną. Za rok wykopię wszystko ze wsiowego i skomponuję na nowo.....ten haos trzeba jakos ujarzmić

Widać na foto nawet łopatkę Danusi do kancików..rabatka wytyczona tym narzędziem

A teraz idę się wykąpać i poustawiać stroczyki..... bo cła kuchnia zawalona... o i podmienic następengo pasuje .... zostały sie jeszcze 4 szt.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:36, 21 kwi 2012

Do góry

W cieniu - zacieniona 22:35, 21 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj kończyłam wydobywać "moje złoto" -kompost i pracowałam na rabacie różanej.Jestem już.....idę spać.Dobranoc.
W cieniu - zacieniona 22:31, 21 kwi 2012

Do góry
annawu napisał(a)

Jaskierki cudo, nie miałam ich jeszcze u siebie, chyba się skuszę, na targu widziałam dorodne i kolorowe po 6 złociszy.
No to drogo,kupowalam po 3.

A mówią, że w większych miastach jest wszystko drożej.
Taka była cena na ryneczku,nie wiem ile u ogrodnika.
Kolorowe rabaty 22:31, 21 kwi 2012

Do góry
Syla to jest jedno ze zdjęć zrobione jeszcze w ogrodniczym.Może lepiej go widać.Drugie zdjęcie to jak jeszcze nie zasypałam go.Sama nie wiedziałam,którą stroną najlepiej posadzić .Jak spojrzałam na tą stronę co teraz jest tyłem to ona wydawała mi się najatrakcyjniejsza i tak na zmianę.W końcu jest jak widać

Po prostu ogród... 22:30, 21 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Odmierzamy czas tym samym zegarem

Ja swój kupiłam w Jysku, zimą w przecenie. Bardzo przydaje się na dworze i fajne jest o że jest dwustronny. Może i wygląda jak na PKP, ale jest bardzo praktyczny i ciągle na niego zerkam.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:29, 21 kwi 2012

Do góry
Cześć Sebek -
wiosna u mnie zielona, kolorowa i pachnąca - od hiacyntów zapach w całym ogordzie a teraz dodatkowo od
kwitnących drzew,a za chwilę od kwotnących machonii

dziś pogoda bardzo sprzyjała i caaaaaaaaaaaały dzień -zabawa trwała

a teraz trochę moich foto sposrzeżeń /moją pstrykawką /

W cieniu - zacieniona 22:28, 21 kwi 2012

Do góry
Rajski ogród Ani 22:27, 21 kwi 2012

Do góry
Na dobranoc

W cieniu - zacieniona 22:27, 21 kwi 2012

Do góry
Pierwiosnkowo...
Rododendronowy ogród. 22:23, 21 kwi 2012

Do góry
Yen napisał(a)
O matko... i córko... Jakie piękne zdjęcia Bożenko, jutro też jadę do kladu Widać wiosnę. W moim ogródeczku też się trochę roślinek budzi , ale jeszcze nieśmiało. Jednak każdy maly pączek cieszy. Tylko dwa wielkie krzaki hortensji ogrodowych całkiem mi s... trafił. Szkoda. Pierwszy raz owinęłam agrowłókniną, obsypałam korą. A one wzięły i zmarzły....Buuuuuuuuuuu.
Za to wszystkie inne - grandiflory, Anabellki, Tardiwa i Limeligt świetnie przezimowały i puszczają. Raduje się moja dusza.
Pozdrawiam Jola
Anabelle - sama robiłam sadzonkę w ubiegłym roku, z odrostów. I już tyle ma nowych gałązek. Te to się monożą .

Ta zima wszystkim coś zniszczyła. A kwitły Ci te ogrodowe?- bo jeśli nie to nie ma ich co żałowac. Tak teraz pomyślałam że u mnie ogrodowe co rok do ziemi marzną. Obcinam do ziemi i wiadomo nie kwitną takie już one są.Dobrze że sa inne i jeszcze dobrze Ci się rozmnażają to masz ich pewnie pod dostatkiem i tamtymi się nie martw.
ogrodoweimpresjejolki 22:21, 21 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj był cudowny dzień jeśli chodzi o pogodę - ciepło, słonecznie, bezwietrznie
Od 10.30 do 18.30 działka i praca na niej ...

Serduszka biała i różowa pokazuje swoje pierwsze kwiatki

nowe kratki dostały nowe powojniki

W cieniu - zacieniona 22:21, 21 kwi 2012

Do góry
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:19, 21 kwi 2012

Do góry
Andziulka gratuluje 100
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies