Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony Punkt - ogród Finki 22:26, 20 kwi 2012

Do góry
z całą pewnością, mamy do siebie bardzo blisko, ale u mnie póki co trudno bedzie się wyrwać do Pszczółki.

A to moje Baranowo. Wciąż się rozrasta.

są gipsowe, z cukru obowiązkowo, drewniane a nawet jeden z mydła.
ogrodoweimpresjejolki 22:26, 20 kwi 2012

Do góry
Jolu jeszcze ja z gatulacjami wpadam ..... ciasteczkami się już poczęstowałam ..... jutro je wytrzęsę w ogrodzie
Ogródek z psem 22:24, 20 kwi 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Tak, wszyscy tu trafiamy jak do czarnej dziury przez ogród Danusi, a później ciężko się wydostać. Ogrodowisko pochłania i tylko rodzina tak dziwnie patrzy: normalna dotąd matka a tu proszę, co się z nią porobiło

Ja trafiłam przez ogród malkul (którego jeszcze nie ma w realu, dopiero powstanie), a ogrody Danusi znałam całkiem skądinąd Moja rodzina też dziwnie patrzy i chyba ogrodowiska nie lubi, niewiedzieć czemu

Ty masz Beka taki ogród, w którym pomysł to po prostu leżał na wierzchu, nie trzeba go specjalnie wymyślac. Wchodzisz i widzisz jak powinno byc. Od razu widac co Ci się podoba, to bardzo pomocne, bo często właściciel ogrodu nie bardzo umie powiedzieć co mu się właściwie podoba.. i jak wtedy cos dla niego wymysleć?

Wow
czy wszyscy to widzą? Mam podpisik!!! to proste chociaż wydaje się skomplikowane.
Ewalm.
Pomogłaś mi popatrzeć na mój ogródek od zupełnie innej strony. Ja myślałam o rabatach wzdłuż ogrodu a Ty zaproponowałaś rozwiązanie koliste. I tak o tym cały czas myślę. Wczoraj kupiłam Magnolię. Masz. Jak tak to tam na stronie 78 jest rozwiązanie, które fajnie pasuje do tego co narysowałaś. Nie wiem z czego są płyty, to mogłoby być zamiast ceglanej dróżki bo jednak ta cegła jest już bardzo omszona i brudna. To chyba piaskowiec.
Zaraz narysuję ten mój ogród tak jak jest i z Twoim pomysłem.
W podzięce kwiatek- zdjątko zrobione przez moją córkę w zeszłym roku w naszym ogrodzie
Ogród irci 22:24, 20 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Szachownica kostkowata - jedna z moich ulubionych wiosennych piękności

Takie maleństwa a jakie dekoracyjne! Ciekawą masz odmianę, podwójne kwiaty na jednej łodyżce!
U mnie jeszcze w pąkach. Mam też białe

Basiu - sama byłam zaskoczona! A widziałaś szafirki? Wrzuciam fotkę - to te, które szybko rozszyfrowałaś, kiedy ja zastanawiałam się dlaczego na miejscu szafirków wzeszły tulipany, hihihi

Wichrowe wzgórze 22:21, 20 kwi 2012

Do góry
Monic napisał(a)
Wczoraj przyjechały do mnie cisy na żywopłot. Nareszcie udało mi się zdobyć takie jak należy tzn. - duże, gęste, ładnie ukorzenione Odmiana Hicksi. Na razie 12 szt., bo tylko tyle się zmieściło sprzedawcy do samochodu. Są naprawdę okazałe, wysokie i zajęły dużo miejsca. Na zdjęciach tego nie widać, ale z bryłą korzeniową miały jakieś 1,5m.

I już wsadzone przy daglezji:

Przepiękne okazy cisów - daglezja również
ogrodoweimpresjejolki 22:20, 20 kwi 2012

Do góry
Jolu, ja również spieszę z GRATULACJAMI kolejnej setki Powodzenia

Ogrodnik mimo woli 22:20, 20 kwi 2012

Do góry
Klon ruszył.... patrzcie jaki łysy...... latem pokażę co on wyczynia.... liście mu rosną z gałezi, z pnia.....

Bladoróżowa sasanka.... czerwoną i rózowa juz pokazywałam.... a tej jeszcze nie (dużo sasanek jeszcze w pakach)

A tu zbierają sie szafirki.... pomiedzy nimi mam jeszce takie dużę i pekate szafirki chyba armeńskie....ale one są późne....

Zawilce....przesadzone, bo kolidowały z rh....... alez siewek zniszczyłam ;( Pooprzesadzałam je trochę tu, trochę tam..niech sie rozsiewają Przeprowadzę chyba zniosły dobrze , oczywiscie te, co ich nie uszkodziłam...
: )
Bajszowe klimaty 22:19, 20 kwi 2012

Do góry

Tawułka o jesiennych liściach, kto wie jakie ma kwiaty? Nowy nabytek
Sama jestem ciekawa jak się przebarwia jesienią, no i jak kwitnie. Pani w szkółce powiedziała, to jedyny egzemplarz- taki "dziwaczek".U mnie na początku rabatki ziołowej na dachu drewutni tworzy taki trochę orientalny klimat.
Jutro chyba zakwitnie czereśnia, ugotuję rosół, schabowy z kapustką i kompocik czereśniowy z cytryną w szklanym dzbanku i zjem go pod kwitnącą czereśnią. Później wyciągnę się jak długa ani palcem nie ruszę i będę słuchała jak brzęczą pszczoły - dobranoc
Obwódki z bukszpanu 22:18, 20 kwi 2012

Do góry
To:

Moje poletko 22:18, 20 kwi 2012

Do góry
W środku bukszpaników posadziłam róże i jak widać zniknęły czekam może odbiją jakimś cudem.Ale myślę ,że prędzej mnie palma odbije czekając na nie!!
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 22:17, 20 kwi 2012

Do góry

Ogród irci 22:17, 20 kwi 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Szachownica kostkowata - jedna z moich ulubionych wiosennych piękności

Takie maleństwa a jakie dekoracyjne! Ciekawą masz odmianę, podwójne kwiaty na jednej łodyżce!
U mnie jeszcze w pąkach. Mam też białe
Dwa światy 22:17, 20 kwi 2012

Do góry
Gratuluję

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 22:15, 20 kwi 2012

Do góry
Aniu, ja mieszkam w Kobyłce, tuż pod Wołominem. Do W-wy mam bliziutko. W sumie daleko od siebie nie mieszkamy, prawda?

Przyszła wiosna na podwórko,
Zagląda do sieni:
-Dalej, grabie i łopaty,
Do roboty w ziemi!
Jak się mamy, pani miotło,
Czeka cię robota,
Nie chcę ja mieć na podwórku
Odrobiny błota!
Przyszła wiosna do ogródka,
Patrzy pod opłotki;
-Ruszajcie no z ziemi prędzej,
Mlecze i stokrotki
(Hanna Ożogowska)

W miniformacie 22:15, 20 kwi 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 22:14, 20 kwi 2012

Do góry
A teraz moje odpustowe kolory..... czasami mnie też od tego bolą zęby
Jak widać moja trawa Red Baron....nawet nie ma zamiaru wychodzić z ziemi..... te sterczące badyle to ona..

A to moja gwiażdzista magnolia..jeszcze mała wysokość ok. 70cm

Szachownica wydawałoby się, że padnie, bo w zeszłym roku ...była atrapą szachownicy.. i kępy tlipanów..to ich 3 sezon.... posadziłam w tym miejscu chyba tylko 3 tulipany...zawsze staram się sadzić po 5 szt...i tu jest odpowiedź, że tulipany jak chcą to rosna ładnie przez kilka lat i jest ich coraz więcej... Jak na rzie to tylko w jednym miescu są gorsze, i w tym roku je wykopię i przesadzę jesienią.....

Tu też było tylko 5 szt. żółtych i 5 szt. czerwonych.. posadzone w koszyczku malutkim.... takim podłużnym..... gdzie one się tam mieszczą?????

cdn

Lecę w kulki... 22:12, 20 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

A oto zdjęcia jak powstawała alejka tawułkowa

Zatkąlo mnie i rzuciło na kolana - jest pięknie!!! Cudnie! Dzięki tobie już szukam miejsca dla tawułek w moim ogrodzie A jak one odbijają po zimie? szybko?

Generalnie jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego domu i ogrodu, wszystko tak pięknie do siebie pasuje, zasnych zgrzytów, nieprzemyslanych detali...palce lizać....a ja chętnie zajrzałabym do środka (wybacz wścibskość)
W miniformacie 22:12, 20 kwi 2012

Do góry

Ogród w Tarnowie 22:07, 20 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Rysiu a co to za drzewko po prawej stronie bez liści jeszcze ???........Fajnie rośnie kolumnowo-wąsko ....

Sylwia, pomiędzy klonami palmowymi jest wiśnia japońska pikowana " Amanogava" .Rośnie kolumnowo i za 2 tygodnie będzie cała w różowych kwiatach.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 20 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Cunnigham White? takie różowe pąki?

Narzekasz, że dopiero krokusy, a u Ciebie już rh pięknie rozkwitły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies